luam testoasele in concediu?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

luam testoasele in concediu?

de Adriana » 29 Iul 2007, 23:17

Am o testoasa de florida, mascul, pana intr-un an (eu o am de 7 luni). Urmeaza sa plec in concediu, peste granita, si nu stiu ce sa fac cu el. Nu am pe nimeni de incredere la care sa il las. Il pot lua cu mine, dar oare suporta stresul unei calatorii indelungate cu masina? In plus, oare voi avea probleme la granita ( adik ma vor lasa sa trec cu el? ii trebuie ceva?). A mai facut drumuri cu masina ( chiar de 400km dus si intors) si nu a avut probleme.
Voi ce sfat imi dati? Si ce stiti? Pot intampina probleme la granita?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 30 Iul 2007, 06:51

La granita vei avea probleme pentru ca inainte de a trece cu ea ai nevoie sa-i faci controale si injectii ca nu cumva sa te duci cu boli in tara respectiva. Eu te-as sfatui totusi sa incerci sa gasesti pe cineva cu care sa o lasi, o scutesti si de drum.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Adriana » 29 Aug 2007, 11:51

Chiar daca i-am facut carnet de sanatate inainte de a pleca, n-am avut nevoie de el, pentru ca nimeni n-a bagat-o in seama: nici la granita, nici la hotel. Deci nu va faceti problema daca vreti sa luati testoasa cu voi: nu va fi o bataie de cap.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Snickers » 29 Aug 2007, 15:53

Odata cu intrarea noastra in UE au devenit si autoritatile mai flexibile.Am observat asta intr-o experienta asemanatoare cu a ta Adriana.
Gizmo & Enigma :blob:
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 29 Aug 2007, 17:47

Da dar eu m-am asigurat de tot pentru ca nu stiam in ce tara se duce d-asta i-am zis problema cu carnetul de sanatate pentru ca o vecina de-a mea s-a dus in Canada si a avut nevoie ... cel mai bine e sa fi pregatit pentru tot decat sa te intoarca din drum :) bine ai revenit printre noi
Testos Moderator
Testos Moderator

de Adriana » 30 Aug 2007, 11:52

Sincer, eu am vrut sa-i fac si pasaport :lol: ...just in case....atat eram de stresata! Oricum, poate am avut eu noroc, dar carnetul de sanatate tot trebuia facut.
Testos juvenil
Testos juvenil

de ananas » 22 Mar 2008, 18:29

nu stiu totusi .... testoasele erau protejate de lege de cand am intrat in UE
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 22 Mar 2008, 20:22

[ananas] te rog sa citesti regulile forum'ului si sa te comformezi cu ele. Cand postezi ceva uite-te si la data cand a fost post'ul precedent si daca este "batran" nu are rost sa ii raspunzi pentru ca, realizezi ca acea persoana a trecut peste problema\moment
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de shak_spawn » 23 Mar 2008, 21:01

Adriana scrie:Chiar daca i-am facut carnet de sanatate inainte de a pleca, n-am avut nevoie de el, pentru ca nimeni n-a bagat-o in seama: nici la granita, nici la hotel. Deci nu va faceti problema daca vreti sa luati testoasa cu voi: nu va fi o bataie de cap.

Cam cat a durat calatoria ta? Eu urmeaza sa plec la vara in strainatate cel putin un an de zile, si drumul il voi face pe autocar. Nu am cui sa las broasca si nici nu as vrea sa renunt la ea. As vrea sa-mi spui mai multe despre experienta ta la granita, pe drum, pe privat daca se poate.
Mersi.
Testos juvenil
Testos juvenil

de shak_spawn » 21 Apr 2008, 20:07

Referitor la mesajuld e mai sus, daca mai sunt persoane care au plecat in afara cu testoasele, cu autocarul, rog sa-mi povesteasca experienta lor. Eu plec pentru cel putin un an de zile, si chiar nu am cui sa las broasca, si nici nu as vrea sa o las cuiva, chiar de as avea cui.
Calatoria va fi de 4 zile, cu masina. Presupun ca nemaifiind controale, nu vor fi probleme, dar tot am emotii la gandul ca mi-ar putea fi confiscata.
Nici nu stiu cum sa o transportez... sa o bag la blat printre haine 4 zile, sau sa o tin intr-o cutie cu ceva apa in ea si gauri pentru aer. MA gandesc ca daca o pun in intr-un loc sigur, sa doarma 4 zile poate nu pateste nimic...
As dori un feedback din partea voastra.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 22 Apr 2008, 00:15

Poate suferii un soc... timp de patru zile printre haine... cel mai bine ar fi sa ii amenajezi un loc!
Testos Admin
Testos Admin

de shak_spawn » 22 Apr 2008, 08:46

Monoceros scrie:cel mai bine ar fi sa ii amenajezi un loc!

Chestia e ca as putea sa o mai scot, evident. Insa am zis de haine, ca sa nu fiu tentat sa o scot sa vad ce face si sa o vada mai stiu eu cine din autocar.

De asta as vrea sa stiu macar unde pot afla despre regulile, legile in privinta transportarii animalelor pe teritoriul UE.

Cam cum sugerezi sa fie locul ala?
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 22 Apr 2008, 09:34

ai putea sa mergi la un medic veterinat sa-i faca un carnet de sanatate, just in case.
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 22 Apr 2008, 23:05

Sincer, daca nu suntem in anotimpul rece... este foarte greu sa transporti o testoasa. Eu le-am transportat odata chiar in perioada pastelor si a fost foarte dificil, pentru ca si-au facut nevoile tot drumul, iar in masina mirosea ingrozitor, a trebuit sa curat de cateva ori dupa ele. Si asta s-a intamplat la un drum de numai 4 ore.
Alta data, iarna intr-adevar, le-am transportat in aceleasi conditii si incredibil... au dormit tot drumul... cea ce a fost de mare ajutor. :wink:
Testos Admin
Testos Admin

ei bine

de dj-seba » 10 Mai 2008, 16:51

eu am trecut granita cu pisicutsa mea fara carnet fara pasaport pe autocar dus pana in germania pe tren intors romania... am dat la vama pe vremea aceea 10 euro spagutsa la fiecare vama si pe tren de 2 ori am reusit sa o ascund a 3a oara am dat tot 10. daca doriti sa fie totul legal si va imaginati ca nu traiti in romania atunci va treubuie carnet de sanatate cu toate vacinurile nu stiu daca exixta la broscute sau reptile stiu sigur ca la mamifere trebuie neaparat si in baza carnetului + o taxa inutila din pctul meu de vedere va faceti pasaport pt animal+ ca sunt niste conditi de transport... mai exact cusca si nu mai stiu ce si va vizezaza pasaportul la fiecare granita la fel ca cel personal.
respectele mele Seba
iti doresc ce imi doresti tu mie si sa ti se intample tie
Testos juvenil
Testos juvenil