luam testoasele in concediu?
15 mesaje
|Pagina 1 din 1
luam testoasele in concediu?
Am o testoasa de florida, mascul, pana intr-un an (eu o am de 7 luni). Urmeaza sa plec in concediu, peste granita, si nu stiu ce sa fac cu el. Nu am pe nimeni de incredere la care sa il las. Il pot lua cu mine, dar oare suporta stresul unei calatorii indelungate cu masina? In plus, oare voi avea probleme la granita ( adik ma vor lasa sa trec cu el? ii trebuie ceva?). A mai facut drumuri cu masina ( chiar de 400km dus si intors) si nu a avut probleme.
Voi ce sfat imi dati? Si ce stiti? Pot intampina probleme la granita?
Voi ce sfat imi dati? Si ce stiti? Pot intampina probleme la granita?
[ananas] te rog sa citesti regulile forum'ului si sa te comformezi cu ele. Cand postezi ceva uite-te si la data cand a fost post'ul precedent si daca este "batran" nu are rost sa ii raspunzi pentru ca, realizezi ca acea persoana a trecut peste problema\moment
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Adriana scrie:Chiar daca i-am facut carnet de sanatate inainte de a pleca, n-am avut nevoie de el, pentru ca nimeni n-a bagat-o in seama: nici la granita, nici la hotel. Deci nu va faceti problema daca vreti sa luati testoasa cu voi: nu va fi o bataie de cap.
Cam cat a durat calatoria ta? Eu urmeaza sa plec la vara in strainatate cel putin un an de zile, si drumul il voi face pe autocar. Nu am cui sa las broasca si nici nu as vrea sa renunt la ea. As vrea sa-mi spui mai multe despre experienta ta la granita, pe drum, pe privat daca se poate.
Mersi.
Referitor la mesajuld e mai sus, daca mai sunt persoane care au plecat in afara cu testoasele, cu autocarul, rog sa-mi povesteasca experienta lor. Eu plec pentru cel putin un an de zile, si chiar nu am cui sa las broasca, si nici nu as vrea sa o las cuiva, chiar de as avea cui.
Calatoria va fi de 4 zile, cu masina. Presupun ca nemaifiind controale, nu vor fi probleme, dar tot am emotii la gandul ca mi-ar putea fi confiscata.
Nici nu stiu cum sa o transportez... sa o bag la blat printre haine 4 zile, sau sa o tin intr-o cutie cu ceva apa in ea si gauri pentru aer. MA gandesc ca daca o pun in intr-un loc sigur, sa doarma 4 zile poate nu pateste nimic...
As dori un feedback din partea voastra.
Calatoria va fi de 4 zile, cu masina. Presupun ca nemaifiind controale, nu vor fi probleme, dar tot am emotii la gandul ca mi-ar putea fi confiscata.
Nici nu stiu cum sa o transportez... sa o bag la blat printre haine 4 zile, sau sa o tin intr-o cutie cu ceva apa in ea si gauri pentru aer. MA gandesc ca daca o pun in intr-un loc sigur, sa doarma 4 zile poate nu pateste nimic...
As dori un feedback din partea voastra.
Monoceros scrie:cel mai bine ar fi sa ii amenajezi un loc!
Chestia e ca as putea sa o mai scot, evident. Insa am zis de haine, ca sa nu fiu tentat sa o scot sa vad ce face si sa o vada mai stiu eu cine din autocar.
De asta as vrea sa stiu macar unde pot afla despre regulile, legile in privinta transportarii animalelor pe teritoriul UE.
Cam cum sugerezi sa fie locul ala?
Sincer, daca nu suntem in anotimpul rece... este foarte greu sa transporti o testoasa. Eu le-am transportat odata chiar in perioada pastelor si a fost foarte dificil, pentru ca si-au facut nevoile tot drumul, iar in masina mirosea ingrozitor, a trebuit sa curat de cateva ori dupa ele. Si asta s-a intamplat la un drum de numai 4 ore.
Alta data, iarna intr-adevar, le-am transportat in aceleasi conditii si incredibil... au dormit tot drumul... cea ce a fost de mare ajutor. :wink:
Alta data, iarna intr-adevar, le-am transportat in aceleasi conditii si incredibil... au dormit tot drumul... cea ce a fost de mare ajutor. :wink:
ei bine
eu am trecut granita cu pisicutsa mea fara carnet fara pasaport pe autocar dus pana in germania pe tren intors romania... am dat la vama pe vremea aceea 10 euro spagutsa la fiecare vama si pe tren de 2 ori am reusit sa o ascund a 3a oara am dat tot 10. daca doriti sa fie totul legal si va imaginati ca nu traiti in romania atunci va treubuie carnet de sanatate cu toate vacinurile nu stiu daca exixta la broscute sau reptile stiu sigur ca la mamifere trebuie neaparat si in baza carnetului + o taxa inutila din pctul meu de vedere va faceti pasaport pt animal+ ca sunt niste conditi de transport... mai exact cusca si nu mai stiu ce si va vizezaza pasaportul la fiecare granita la fel ca cel personal.
respectele mele Seba
iti doresc ce imi doresti tu mie si sa ti se intample tie
iti doresc ce imi doresti tu mie si sa ti se intample tie
- Testos juvenil

15 mesaje
|Pagina 1 din 1