Testoasa agresiva cu mine:(

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Testoasa agresiva cu mine:(

de Michael » 15 Aug 2011, 22:30

Testoasa mea frumoasa si mare :lol: cand ii dau de mancare,si vreau sa o manga-i,vrea sa ma muste:| de ce?ce sa fac?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 15 Aug 2011, 23:11

E normal - nu prea ai ce face. Reptilele nu se domesticesc niciodata, deci nici testoasa ta nu se va simti niciodata in perfecta siguranta langa tine. De aceea, cand se simte stresata, amenintata (spre exemplu cand o mangai), va scoate un sasait, va incerca sa muste, va urina, sau se va retrage in carapace. Daca vrei sa o mangai, am vazut intr-un documentar mai demult, ca la o testoasa de uscat uriasa (nu mai stiu ce specie) ii placea sa fie mangaiata pe gusa - ai putea incerca asa; dar in general e bine sa o lasi in pace pe cat posibil, asa se simte cel mai bine.

Cand ii dai de mancare, te asociaza cu mancare (vede cine vine cu mancarea; e reflex conditionat) si atunci cand fluturi degetul cu mancare prin fata ei, nu mai face diferenta. De aceea incearca sa te muste. Ai grija, ca poate sa cauzeze rani destul de urate daca e mai mare: au forta destula in muscatura si margini osoase ascutite.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Michael » 15 Aug 2011, 23:27

Mai am o intrebare:d Crede ca ii fac rau cand o manga-i?:(
Mersi mult Sheppard,mi-ai fost de folos,ca intotdeauna. 8)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 15 Aug 2011, 23:52

Pai da, te vede ca pe o amenintare. Intelege-o si pe ea ca vede ca vine cineva mare spre ea si o ia pe sus si o intoarce pe toate partile. Normal ca nu-i convine. Ma bucur ca pot fi de ajutor.
Testos Moderator
Testos Moderator

de GaOace » 17 Aug 2011, 09:11

Din putina experienta pe care am acumulat-o in privinta cresterii testoaselor pot spune ca daca o testoasa sta prea mult/des la mangaiat, trebuie luata calea medicului veterinar :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de Michael » 17 Aug 2011, 20:18

Calea medicului?:o De ce?:|
Testos juvenil
Testos juvenil

de testoasagirl » 21 Aug 2011, 20:07

Desi e firesc sa fie salbatice testoasele, eu iti recomand sa continui sa socializezi cu ea, sa o scoti la plimbare, sa o mangai, sa vorbesti cu ea, sa te joci cu ea. Cunosc pe cineva caruia ii este frica de testoasa lui. Si a ta o sa creasca si o sa prinda si mai tare (cunostinta mea a ramas fara piele in zona una a fost muscata) si de asta cred ca e bine sa faci acum tot posibilul sa o "imblanzesti".
"Small deeds done are better than great deeds planned."
Peter Marshall
Testos juvenil
Testos juvenil