Testoasa agresiva cu mine:(
7 mesaje
|Pagina 1 din 1
Testoasa agresiva cu mine:(
Testoasa mea frumoasa si mare :lol: cand ii dau de mancare,si vreau sa o manga-i,vrea sa ma muste:| de ce?ce sa fac?
- Testos juvenil

E normal - nu prea ai ce face. Reptilele nu se domesticesc niciodata, deci nici testoasa ta nu se va simti niciodata in perfecta siguranta langa tine. De aceea, cand se simte stresata, amenintata (spre exemplu cand o mangai), va scoate un sasait, va incerca sa muste, va urina, sau se va retrage in carapace. Daca vrei sa o mangai, am vazut intr-un documentar mai demult, ca la o testoasa de uscat uriasa (nu mai stiu ce specie) ii placea sa fie mangaiata pe gusa - ai putea incerca asa; dar in general e bine sa o lasi in pace pe cat posibil, asa se simte cel mai bine.
Cand ii dai de mancare, te asociaza cu mancare (vede cine vine cu mancarea; e reflex conditionat) si atunci cand fluturi degetul cu mancare prin fata ei, nu mai face diferenta. De aceea incearca sa te muste. Ai grija, ca poate sa cauzeze rani destul de urate daca e mai mare: au forta destula in muscatura si margini osoase ascutite.
Cand ii dai de mancare, te asociaza cu mancare (vede cine vine cu mancarea; e reflex conditionat) si atunci cand fluturi degetul cu mancare prin fata ei, nu mai face diferenta. De aceea incearca sa te muste. Ai grija, ca poate sa cauzeze rani destul de urate daca e mai mare: au forta destula in muscatura si margini osoase ascutite.
Desi e firesc sa fie salbatice testoasele, eu iti recomand sa continui sa socializezi cu ea, sa o scoti la plimbare, sa o mangai, sa vorbesti cu ea, sa te joci cu ea. Cunosc pe cineva caruia ii este frica de testoasa lui. Si a ta o sa creasca si o sa prinda si mai tare (cunostinta mea a ramas fara piele in zona una a fost muscata) si de asta cred ca e bine sa faci acum tot posibilul sa o "imblanzesti".
"Small deeds done are better than great deeds planned."
Peter Marshall
Peter Marshall
7 mesaje
|Pagina 1 din 1