Ajutor! BROSCUTA INTEPATA DE ALBINA

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Ajutor! BROSCUTA INTEPATA DE ALBINA

de biancadumi » 01 Iul 2010, 11:39

va rog mult sa imi dati un sfat sau un medic care se pricepe la broscute :(( stateam la pc cand dintr-o data am auzit ca se zbate ceva in apa :( era broscuta care numai putea sa se intoarca iar langa ea o albina :(( o inotatoare nu si-o mai poate folosi,si observ ca in ea e acul...nu ma lasa sa o ating...ma musca e foarte agitata :( nu vreau sa imi moara!! :(((
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 01 Iul 2010, 11:49

In primul rand trebuie sa scoti acul ramas
- indepartarea imediata a acelor care au ramas infipte in piele (mai ales dupa intepaturile albinelor); metoda in sine de indepartare este mai putin importanta (se poate folosi o carte de credit sau unghia cu care se zgaraie locul intepaturii), ceea ce conteaza este ca acul sa fie inlaturat cat mai repede de la suprafata tegumentului; nu se recomanda prinderea sau apucarea acului sau insectei cu degetele, acest lucru determinand o compresie pe glandele producatoare de venin ale albinei si va inrautati acuzele;

Mergi cu ea la un veterinar, fiind agitata e cam greu sa te descurci singura cu ea
Testos Admin
Testos Admin

de biancadumi » 01 Iul 2010, 12:22

i-am scos acul :D multumesc mult mult mult :lol: acum ce fac dupa ce il scot? era agitata,dar am tinut-o bine si cu o carte de credit i l-am scos :) pff era chear intre unghea e la inotatoare ...tot nu si-o foloseste...dar sper ca si-o va folosi :) iti multumesc din suflet :bravo:
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 01 Iul 2010, 12:36

in continuare poti sa speli zona respectiva cu apa si sapun
Testos Admin
Testos Admin

de biancadumi » 01 Iul 2010, 12:47

deci nu ma cuvinte sa iti multumesc :D am facut asa cm mi-ai zis (si i-am clatit bine inotatoarea ca sa nu ramana sapun) iar acum,ce sa vezi? deja o foloseste :bravo: iti multumesc de 1000.... de ori :occasion:
Ultima oară modificat de biancadumi pe 01 Iul 2010, 22:58, modificat 1 dată în total.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 01 Iul 2010, 16:47

ma bucur ca ti-am putut fi de folos si ca testoasa ta e bine ;)
Testos Admin
Testos Admin