Pls urgent ajutatima cu niste sfaturi...

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Pls urgent ajutatima cu niste sfaturi...

de lxndr_faur » 29 Noi 2008, 14:05

Buna!Am observat de mai mult timp ca in acvariu se fac niste alge albicioase care apar si pe broscura(uimitor nu pe carapace apar ci pe pielea broscutei..poate in 2 -3 locuri si pe carapace dar nu se vad decat daca te uiti atent)...nu inteleg de la ce se poate forma a mai ajut si nam facut nimika ,au disparut singure,dar acuma cand iam dat cu vitamina A pe carapacea a inceput sa apara...intindansue peste tot si pe pereti acvariului si pe incalzitor si pe insulica si pe plantele false(normal speciale de acvariu)...vreau sa va dau urmatoarele informati:
1.componentele acvariului sunt formate:
-acvariu=sticla...normal
-insulica=daca cumva stiti insulicele alea u palmieri...alea cele mai mari stiti ca are o insulica de plastic...deaia am eu si am lipito de o parte si de alta a acvariului cu ventuze(ventuze far coloranti speciale de acvariu)
-plante false de acvariu specifice la pesticare au o piatra alba la capat pentru a nu pluti in acvariu(fara grija nu le mananca ii place sa se ascunda printre ele)=plastic...nu cred ca dauneaza fiind de acvariu si luate de la pet shop...
-incalzitor resun de 50W=pe incalzitor se pun alge
-termometru de acvariu=pe termometru nu se pun alge(cel putin din cate am vazut eu)
Nu am filtru si asi vrea sa gasesc o modalitate sa scap de alge fara sa cumpar un filtru :oops: (din pacate numi permit momentan :( ).
Algele acestea se mai cocoata si pe deasupra apei asa ca un strat de mizerie.Vreau sa recizesz ca eu pe broscuta nu o hranesc in acvariu ci intrun bol separat.Va rog mult sa ma ajutati ca sunt nevoita sa chimb apa des ..eu normal o schimbam la 2 saptamani...Astept raspunsuri cu nerabdare
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 03 Mar 2009, 18:15

sfatul meu este sa pui un filtru (apoximativ 90 ron), deoarece si eu am avut aceasta problema si rezolvarea a fost doar dupa ce am achizitionat filtrul.
Testos meserias
Testos meserias

de OsDeRos » 03 Mar 2009, 18:53

strange alocatia (desi asa dureaza ceva) sau cere in loc de martisoare bani :)). incearca pana atunci sa cumperi solutii de apa (aqua blue sau cum se cheama)

edited.
Ultima oară modificat de OsDeRos pe 04 Mar 2009, 04:50, modificat 1 dată în total.
Testos Moderator
Testos Moderator

de anuk » 03 Mar 2009, 22:54

osderos cred ca ai incurcat-o cu zuzu :D
Testos activ
Testos activ

de twinkie » 04 Mar 2009, 11:17

de cat timp ai insula? stau pe ea, la bec? au avut si ale mele cand stateau mai mult in apa. doua dintre ele, cand le-am adoptat, erau pline de pielite din astea albicioase, pt ca traisera fara insulita. acum, doua se urca toata ziua la "etaj" si nu au deloc, insa cea care sta mai mult in apa tot mai are. i-am cumparat acum o insula doar pt ea, ca e mai putin sociabila :lol: sa vedem daca se probeaza observatia mea.
Testos activ
Testos activ