calciu...

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

calciu...

de gabosbaro » 12 Feb 2007, 19:30

salut tuturor din nou...nu gasesc broscutelor mele calciu la nici un petshop sau farmacie veterinara si mam gandit sa va intreb...Calciu cu vitamina D de la farmacie obisnuita pot sa ii dau?daca da cine stie sa imi spuna cum sa il administrez...daca e pastila sa o zdrobesc si sa o presar deasupra apei...daca nu spunetimi ce sa fac....ms mult
Broscutele sunt niste animale mici dar cu suflet mare!
Testos juvenil
Testos juvenil

ds

de kry_ss_c » 13 Feb 2007, 01:01

hmm nu stiu ce sa zic...... mi-au zis cei din piata ca e bun si calciul acela ce il dam la perusi , adica cred si eu ca doar tot calciu e... ca si broscuta de calciu atat ca aceasta are o forma... eu zic sa cauti si asa... acuma nush.. asteptam parerile celor care stiu mai multe :)
"Fiecare are amintirile pe care le merita"
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: calciu...

de Monoceros » 13 Feb 2007, 09:17

gabosbaro scrie:Calciu cu vitamina D de la farmacie obisnuita pot sa ii dau?

Probabil ca te referi la tabletele de calciu lactic... nu iti recomand pentru ca se va murdarii imediat apa si nu prea ai cum sa ii administrezi altfel decat in apa ; vitamina D daca este la flacon substanta uleioasa, poti sa ii ungi carapacea cu ea. Oricum daca ai avea o lampa care emite Uv-B si i-ai oferii o alimentatie echilibrata, nu ar mai fi nevoie sa ii administrezi calciu si nici vitamina D.
Poti sa cauti Vita-Plus (vitamine ptr. reptile) si sa le administrezi pe cubulete de inima de vita liofilizata, cate o picatura.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 14:48

poti sa ii pui si o scoica pt ca au si ele calcu dar ai grija sa fie scoici tratate adica coapte la 400 de grade ...pt ca daca nu,e posibil sa aibe un proces invers.... adica sa ia calciul de la broscute si sa se depuna p scoici...nu glumesc e experimentata.... cum a spus si monocerus poti sa iei un bec cu uvb exemplu repti glo 5 compact si e foarte bun si dak mai iei si calciu praf de la animax (aqua food)e totul bine.... acela e un praf care pui foarte putin cand schimbi apa..... si nici nu e scump
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 13 Feb 2007, 15:05

toto_alex2rap4ever scrie:poti sa ii pui si o scoica pt ca au si ele calcu dar ai grija sa fie scoici tratate adica coapte la 400 de grade ...pt ca daca nu,e posibil sa aibe un proces invers.... adica sa ia calciul de la broscute si sa se depuna p scoici...nu glumesc e experimentata....

Poti sa detaliezi, te rog!!! Suna interesant cele spuse de tine.
Sursa informatiei, eventual un link!!!
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 15:14

nu este un linck ci un experiment facut de mine..mai bine zis o prostei...tot pe link-ul vostru am citit undeva ca e bine sa pui scoici in acvariu.... si am pus 6 scoici 4 in apa si 2 pe insula.... toate bune si frumoase..... dar dupa 3 saptamani am observat k scoicile deveneau mult mai tari iar carapacea testoaselor mai moale .... si m-am gandit sa ma duc la veterinar.....i-a facut niste injecti cu calciu si si-au revenit... dar am lasat scoicile in acvariu...si iar li se inmuia carapacea...si iar m-am dus la veterinar.... si primul lucru care m-a intrebat fara s ii zic eu a fost daca am scoici in acvariu si i-am zis ca am unele chiar culesede mine.... si a zis ca nu sunt bune pt ca au proces invers...daca nu sunt coapte la 400 de grade si date cu o solutie... scoicile au proces invers si absoarbe calciul ca un burete.... acum am scos scoicile din acvariu si nu mai am prblema asta...

ps: sa nu spui ca este din cauza becului cu uv pt ca am repti glo 5 compact si nu asta e cauza...
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 13 Feb 2007, 16:00

Esti un user activ, apreciez asta, insa esti inregistrat de numai 15 zile pe acest forum, iar la data de 31.01.07 (acum 13 zile) spuneai despre Repti Glo 5.0: "cred k o sa le cumpar si aceasta lampa mai ales k nu e scumpa...", deci sa inteleg ca nu ai de mai mult de 13 zile acel Repti Glo 5.0 Compact; in tot acest timp puteai sa faci 15000 de experimente, insa fara concluzii fondate... datorita faptului ca ai fi avut nevoie de mult mai mult timp; pentru ca, de exemplu din momentul in care ai expus testoasa la UV-B, in conditiile in care aceasta avea carapacea moale, ai nevoie de cel putin doua saptamani ca sa se refaca carapacea.
Nu exclud sa aibe dreptate doctorul, pentru ca nu sunt in cunostiinta de cauza, insa este cert ca experimentele tale au concluzii nefondate.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 16:14

am becul cu uvb de o saptamana..... si nu cred ca si-a facut inca efectul asa de repede deaia ti-am zis sa nu spui de becul cu uv pentru ca abea l-am achizitionat si nu are cum sa isi fi facut "prezenta".... totusi repti glo 5 compact are un procent mic de uvb deci am nevoie de un timp mai mare pt a-i "descoperi proprietatile".... :roll: si ca urmare vorbim numai de prezenta si lipsa scoicilor....unii considera scoicile ca fiind foarte frumoase in acvariu si dragute si ofera viata acvariului.... dar cum am mai spus si cum au mai spus si altii... scoicile trebuie tratate pt a aduce calciu in acvarii nu pt a-l absoarbe ca un burete ... o simpla scoica de la mare adusa nu este un "medicament" pt acvariu respectiv broscute ci un potential pericol..... deaia acest proces este facut cu mare grija si nu de noi ci de experti....

ps: desi poate sunt eu "nou" pe forum ... am mai urmarit acest site si inainte de a ma inregistra... :lol:
Testos activ
Testos activ

de ana2703 » 13 Feb 2007, 22:08

Sper ca nu sunt offtopic, dar din cate stiu eu valvele de scoica nu mai au viata si deci nu cred ca mai au vreo capacitate de asimilare, ci doar de dizolvare. De aceea, ma cam indoiesc sa asimileze calciul de la broscuta testoasa. desi este "moarta", intrucat "animalul" dinauntru ( daca se poate zice asa ) este cel care ajuta la atrag carbonatul de calciu si ajuta ce ajuta la formarea cochiliei. In plus, si eu am doua scoici de vreo trei luni cam de cand am broasca si nu vad sa aiba ceva la carapace. Si la o adica nu ar mai tine nimeni acei melci de balta intr-un acvariu, nu ?
o broscuta mititica...
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 22:16

totusi sa nu incurcam borcanele...era vorba de scoici nu de merci..daca observi melcii au suprafata mai lucioasa...scoicile nu sunt asa lucioase...cu atat mai mult au mici gaurele care dak faci o observatie mai amanuntita...cand le ti in acvariu se astupa si chiar se poate depune pe ele calciu intarindule si dak nu ma crezi poti sa le cantaresti si sa le verifici k devin mai tari.... chiar daca si-ar pierde calciul ..teoretic ar deveni mai moi si mai casante....si poate ca nu vezi u nimic sa afecteze broscutele dar uitete la carapace deasupra cozii si verfica daca nu e moale :wink: .... scoicile pot sa absoarba calciu chiar daca materia din interior e moarta...lafel ca si la broscutele testoase...

si ca o mica gluma nu uita reclama cu colgate cu scoica care ramane tare atunci cand este spalata cu colgate :lol:

ps: scoicile netratate sunt un factor de infectie sau un burete ce absoarbe calciul din carapacea testoasei....
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 13 Feb 2007, 22:34

Eu am avut timp de doi ani de zile, substrat format din spartura de scoici (slefuite de mare, asemenea nisipului de mare) si scoici autohtone (moarte) de toate felurile. Stiu ca nu am procedat bine atunci si nu recomand nimanui sa incerce asa ceva, insa testoasa nu a avut carapacea moale si nu a avut nici o problema de sanatate, in tot acel timp si nici dupa cel putin un an.
Oricum, teroia ta nu este fondata, insa promit sa cercetez si sa va informez daca este valabila sau nu.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 22:37

acel substrat de scoici de care zici tu...de unde au fost achizitionate scoicile sau de unde ai facut rost de ele ?
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 13 Feb 2007, 22:41

Ce iti spune cuvantul autohton???
Evident, de la Marea noastra Neagra. ;_
Ultima oară modificat de Monoceros pe 13 Feb 2007, 23:01, modificat 1 dată în total.
Testos Admin
Testos Admin

de ana2703 » 13 Feb 2007, 22:47

Poate credea ca stai pe undeva la tarmul Oceanului Pacific. :)
o broscuta mititica...
Testos juvenil
Testos juvenil

de toto_alex2rap4ever » 13 Feb 2007, 22:47

care s-a format si s-a dezvoltat pe teritoriul unde traieste,original din acel loc..... cea ce rezulta ca nu a fost supus unui proces de tratare cea ce rezulta ca ai riscat si ai adus un factor ce poate dauna sanatatii broscutelor tale...sa nu uitam ca scoicile de la noi sunt defapt scoici de apa sarata...iar micile noastre broscute testoase traiesc in apa dulce.... oricum..poate a fost un simplu noroc... dar din cate vad eu carapacea broscutelor tale... fie... nu vreau sa mai continu...
bafta!!
Testos activ
Testos activ

Următorul