Recomandare filtru extern!

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de radulinho » 07 Dec 2008, 11:19

la filtru extern ? :?:
Testos activ
Testos activ

de bosssu » 07 Dec 2008, 21:38

si la ala etern si la ala inter ( la ala intern carbunii la 2-3 luni si la ala extern si carbuni si inelele ceramice)
Redy$&^Bulbuc Te&minatorii
*{(T&@CH€M? $)} $cripta €legans ®
Testos meserias
Testos meserias

de anuk » 08 Dec 2008, 02:31

imi poate spune si mie cineva ce e chestia asta din poze? Initial era intr-o punga de plastic in primul compartiment de sus(cel de langa blocul motor), l-am scos din punga de plastic si vad ca e un saculet cu carbuni (presupun) dar in manual in poze nu l-am vazut :\. Stie cineva cei cu el? Treb sa-l las in saculet sau sa desfac si saculetul si sa pun continutul intre buretele negru si vata de perlon?! Deocamdata l-am lasat in saculetul in care era.

Imagine Imagine
Testos activ
Testos activ

de bebica » 08 Dec 2008, 10:21

Vreau sa intreb si eu cunoscatorii, inainte de a lua o decizie, ce filtru ar fi mai ok pentru un acvariu de 100L-120L, Fluval 205 sau Tetratec Ex 700, pentru ca diferenta de pret este mare intre ele ceva la 100 RON. Ma intereseaza mai exact care tine apa curata si frumos mirositoare cel mai mult timp, si cat de silentioase sunt, eu avand acvariul in camera in care dorm. Multumesc, astept sugestii.
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 08 Dec 2008, 11:20

trebuia clatit ala din saculet... ca da multa apa neagra.. e carbune activ... poti sa`l lasi in saculet... clateste si piesele albe si alea negre... si ca putere de tragere... da ... si pe mine ma speriase ca nu trage apa... dar pana la urma pe teava de evacuare am tras/supt eo aerul pana a intrat apa`n filtru... apoi totul a mers ok :) are putere doar 13w motorasul... deaia nu are putere de tragere inca de la inceput :)
Testos Moderator
Testos Moderator

de anuk » 08 Dec 2008, 16:34

Parerea mea ca nu degeaba costa fluvalul cu 1 mil mai mult. Tot ce pot sa-ti spun despre tetratec ex 700 este ca e foarte silent. Daca nu-i montezi stropitoarea aia inutila chiar nu-l auzi.
Testos activ
Testos activ

de diego » 08 Dec 2008, 20:59

Eu sunt multumit de Fluval 105 deci nu pot decat sa ti-l recomand. Tetratec nu am avut dar am auzit ca este bun.
Testos Admin
Testos Admin

de OsDeRos » 08 Dec 2008, 21:41

si cu stropitoarea e super silent.. dar pusa sa bata pe geamul acvariului nu direct in apa ;)
Testos Moderator
Testos Moderator

de Varzel » 08 Dec 2008, 23:36

Tocmai au trecut 2ua saptamani de cand am pus in functiune filtrul meu Homemade ( mai sus in pagina 2) si apa e cristal clean si nici nu pute ( cred ca s-o fi ciclat acvariul si filtrul, si ca e totul in regula) broascutzele sunt fericite apa curge si totul in grafice .. va tin la curent, de indata ce fac rost de un aparat foto mai de doamne ajuta decat telefonul meu :(...

Deci: va recomand cu caldura metoda simpla si interactiva de a va fabrica singuri un filtru cu toate mediile necesare....
Va urez bafta.
Testos juvenil
Testos juvenil

de bebica » 28 Dec 2008, 00:33

Florin scrie:Eu am un Eheim 2224.Sunt foarte multumit de el si este foarte silentios.Mai am 2 interne si sunt mult mai zgomotoase ca cel extern.

Spune-mi si mie te rog, daca in momentul in care apleci filtrul pe orizontala iti curge apa din el, ca la mine asa se intampla si nu stiu daca e normal, mi se parea firesc sa fie inchis etans. Si la cat timp cureti filtrul, si cat te tine apa curata. Merci
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 28 Dec 2008, 11:09

Am incercat acum si nu a curs apa.Filtrul il curat cam la o luna, o luna jumate.Apa este curata mereu.Nu am mai schimbat-o de...cand l-am luat.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de bebica » 28 Dec 2008, 21:21

Multumesc pentru raspuns Florin, cred ca la mine ramasese ceva pe teava, nu stiu ca am mai incercat sa-l aplec inca o data si nu a mai curs deloc.
Mulltumesc
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 28 Dec 2008, 22:24

Cu placere! :thumbsup:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de anuk » 29 Dec 2008, 14:10

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Nu stiu daca se vede prea bine, dar cam astea sunt petele ciudate din apa. Din albe au devenit albastre. Cine mai are Ex 700 are sau a avut problema asta? Cand am curatat ultima oara blocul motor am observat ca din el se scurgea apa tot cu chestii din astea. O fi din cauza la vreo vaselina ceva , cu care ar fi uns motorasul?
Testos activ
Testos activ

de bebica » 05 Ian 2009, 11:13

Florin scrie:Am incercat acum si nu a curs apa.Filtrul il curat cam la o luna, o luna jumate.Apa este curata mereu.Nu am mai schimbat-o de...cand l-am luat.

Te rog mai ajuta-ma cu o informatie. Am filtru deja de o saptamana si apa a inceput sa capete o culoare galbuie si un miros urat la fel ca atunci cand aveam filtru intern, se va limpezii apa dupa 2 saptamani asa cum tot citesc peste tot, si va disparea mirosul? Sper ca da ca altfel inseamna ca am dat banii degeaba. Si atunci cand voi spala prima oara filtrul sa-l spal cu apa din acvariu, sau nu are importanta?
Multumesc
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul