Carapace moale in zona cozii?
Moderator: Sheppard
11 mesaje
|Pagina 1 din 1
Carapace moale in zona cozii?
am citit paragraful de mai jos cu privire la bolile posibile:
6. -Boli ale carapacei:
Carapacea testoasei dumneavoastra trebuie sa fie tare si solida cu exceptia speciilor cu carapace moale gen Tryonix. Nu trebuie sa fie nici o zona moale pe intreaga ei suprafata. Cea mai comuna cauza a inmuierii carapacei este lipsa de calciu si vitamina D3. Testoasa poate procura calciu prin hrana iar vitamina D3 prin imbaieri de soare sau raze ultraviolete. La aceasta afectiune trebuie avuta multa rabdare intrucat nu se vindeca imediat necesitand o perioada mai lunga de timp.
In prezent au inceput sa se comercializeze si la noi becuri si lampi speciale pentru reptile care asigura un spectru de lumina complet inclusiv ultravioletele. Desi au un pret mai ridicat, sunt extrem de utile asigurarii sanatati animalului dumneavoastra indeosebi daca acesta nu are posibilitatea sa faca bai de soare.
azi am verificat inca odata daca broscuta noastra are vreun punct moale pe carapace...si trebuie sa recunosc ca apasand in zona din spate (langa coada) mi s-a parut ca e destul de moale (oricum mai moale decat in restul carapacei).
ce propuneti sa facem? e de mers la veterinar? daca da, propuneti-ne unul bun.
in rest, astept repti glo-ul 5.0 compact - sper sa ajunga in max. 1 saptamana.
later edit: totusi parca citisem (pe acest forum?) ca se mai intampla ca la testoasele mai mici/tinere sa fie moale carapacea in zona din spate/zona cozii? e normal?
6. -Boli ale carapacei:
Carapacea testoasei dumneavoastra trebuie sa fie tare si solida cu exceptia speciilor cu carapace moale gen Tryonix. Nu trebuie sa fie nici o zona moale pe intreaga ei suprafata. Cea mai comuna cauza a inmuierii carapacei este lipsa de calciu si vitamina D3. Testoasa poate procura calciu prin hrana iar vitamina D3 prin imbaieri de soare sau raze ultraviolete. La aceasta afectiune trebuie avuta multa rabdare intrucat nu se vindeca imediat necesitand o perioada mai lunga de timp.
In prezent au inceput sa se comercializeze si la noi becuri si lampi speciale pentru reptile care asigura un spectru de lumina complet inclusiv ultravioletele. Desi au un pret mai ridicat, sunt extrem de utile asigurarii sanatati animalului dumneavoastra indeosebi daca acesta nu are posibilitatea sa faca bai de soare.
azi am verificat inca odata daca broscuta noastra are vreun punct moale pe carapace...si trebuie sa recunosc ca apasand in zona din spate (langa coada) mi s-a parut ca e destul de moale (oricum mai moale decat in restul carapacei).
ce propuneti sa facem? e de mers la veterinar? daca da, propuneti-ne unul bun.
in rest, astept repti glo-ul 5.0 compact - sper sa ajunga in max. 1 saptamana.
later edit: totusi parca citisem (pe acest forum?) ca se mai intampla ca la testoasele mai mici/tinere sa fie moale carapacea in zona din spate/zona cozii? e normal?
Ultima oară modificat de xtinctor pe 30 Oct 2008, 00:26, modificat 1 dată în total.
- Testos juvenil

Este normal sa fie moale in zona cozii cat timp este inca mica asa va ramane, cand va creste vei observa ca se intareste (asteapta ReptiGlo'ul). Gandeste-te si la faptul ca, copii cand sunt nou-nascuti au crestetul capului moale, si pana pe la varsta de 1 an nu se intareste complet.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Pandy scrie:Este normal sa fie moale in zona cozii cat timp este inca mica asa va ramane, cand va creste vei observa ca se intareste (asteapta ReptiGlo'ul). Gandeste-te si la faptul ca, copii cand sunt nou-nascuti au crestetul capului moale, si pana pe la varsta de 1 an nu se intareste complet.
am impresia ca esti tatic :mrgreen:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
11 mesaje
|Pagina 1 din 1