Iluminare noua -> reptil day vs. repti glo?

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Iluminare noua -> reptil day vs. repti glo?

de xtinctor » 26 Oct 2008, 23:10

am fost vineri seara in hornbach militari.
voiam sa combin vizita in zona zoo a hornbach-ului cu o vizita la petshop-ul din carrefour militari de vizavi...dar dupa convorbirea telefonica cu reprezentantul petshop-ului m-am lasat de idee (nu prea stia ce inseamna repti glo etc?!?!).

in fine, de hornbach am ramas placut surprins. am reusit sa ne cumparam 2 pietre interesante cu care sa simulam o noua insulita, mai mica si mai usor de escaladat de broscuta. am luat si o planta artificiala dragalasa si niste pietre mai mici pt. substrat. scopul principal era sa imi iau un repti glo 5.0 compact...bineinteles, fara succes. aveau aproape toata gama de repti glo-uri "clasice" sub forma de neoane, dar nimic din seria compact.
cautand prin produsele expuse, ne-am decis pana la urma sa luam produsul JBL Reptil Day Halogen de 35W, cu UV-A 1%. becul asta l-am pus intr-o veioza si asa ii luminam (/incalzim) acum intregul acvaterrariu (in special insulita). in continuare nu-i prea place cantitatea de lumina mare emisa de acest bec...daca poate, se ascunde de lumina.

pana una-alta, ramane sa-i luminez cu acest bec acvaterrariul 8-12 ore pe zi. planific sa-i mai cumpa si un bec de infrarosii cu care sa-i incalzesc insulita pe timp de noapte.

ce parere aveti, acest reptil day e OK? sa ma agit sa comand de pe un site din ungaria un repti glo 5.0 compact? (versiunea clasica nu mi se potriveste, deoarece am un acvariu de dimensiuni mici, si nici macar pe cel de 60cm nu am cum sa-l prind calumea.

combinatia finala planificata este un repti glo 5.0 compact (13W?) + un heat glo pe timp de noapte. ce parere aveti?

cum arata acum micutul acvaterrariu, vedeti in pozele atasate.
...si bineinteles pe dude, asa am botezat-o pe broscuta noastra :)

ImagineImagine ImagineImagine ImagineImagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de radulinho » 27 Oct 2008, 06:55

i zic ca e bn cum faci dar mai bn iati un repti glo 5.0 original deoarece exista lampi pt ele (io am gasit). Si apropo frumos acvariu :)
Testos activ
Testos activ

de axara_me » 27 Oct 2008, 11:49

radulinho scrie:i zic ca e bn cum faci dar mai bn iati un repti glo 5.0 original deoarece exista lampi pt ele (io am gasit). Si apropo frumos acvariu :)

salut!
unde ai gasit Repti Glo 5.0? ce putere are neonul si de cati cm?

Multumesc!
Broscute prostute: Doroftei si Smarandescu
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 27 Oct 2008, 14:15

axara vezi in hornbach militari si zooland in cora pantelimon :) ... 20w = 60cm tot ce creste`n w creste si`n dimensiune
Testos Moderator
Testos Moderator

de diego » 27 Oct 2008, 14:42

in Hornbach Militari nu am vazut niciodata sa aiba Repti Glo 5.0 in schimb e posibil sa gasesti in Animax-ul de pe Turda
Testos Admin
Testos Admin

de axara_me » 27 Oct 2008, 15:32

OsDeRos scrie:axara vezi in hornbach militari si zooland in cora pantelimon :) ... 20w = 60cm tot ce creste`n w creste si`n dimensiune

Buna,
Merci de raspuns:)

Ma voi mai duce si in Cora, dar de cate ori am fost nu am gasit decat dimensiuni mari.
Mie imi trebuie de 15W/45cm (18'')

nici pe net nu am gasit,in RO, decat pe la nemti si nu pot cumpara de acolo...

le-am cumparat un bec ReptiGlo5.0, dar bate prin geam, nu direct deasupra lor si...cam e apa de ploaie...
Broscute prostute: Doroftei si Smarandescu
Testos juvenil
Testos juvenil

de radulinho » 27 Oct 2008, 19:32

axara_me pay intra si u pe un site pe care gasesti chestii pt animale
Testos activ
Testos activ

de xtinctor » 27 Oct 2008, 20:04

pe mine inca tot nu m-ati lamurit daca sa raman cu reptil day-ul asta pe care-l am (si care, din descriere, emite doar UV-A), sau sa schimb neaparat pe repti glo 5.0 compact care emite atat UV-A cat si UV-B (din motive de spatiu nu mi se potriveste neonul clasic, trebuie sa merg pe compact).

oricum, mi-am comandat de pe un site unguresc repti glo-ul 5.0 compact (cel de 13W). costa cu transport cu tot aprox. 5.000 HUF. nu e cel mai ieftin, dar macar asa stiu ca-l primesc. pentru cei interesati, va pot spune URL-ul site-ului (am vazut ca nu se accepta postarea de URL-uri comerciale in postari).

radulinho scrie:Si apropo frumos acvariu :)

THANX! :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 28 Oct 2008, 10:31

xtinctor scrie: pentru cei interesati, va pot spune URL-ul site-ului (am vazut ca nu se accepta postarea de URL-uri comerciale in postari).

poti sa postezi url-ul siteului aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=892

Pana iti vine neonul respectiv poti folosi cu incredere acel bec cu UV-A.
Testos Admin
Testos Admin

de radulinho » 28 Oct 2008, 10:48

Mi-am comandat si eu repti glo 8.0 20w. Ce parere avety ? e bun ? Are 8% UV-B
Testos activ
Testos activ

de diego » 28 Oct 2008, 10:50

este bun dar trebuie amplasat la o distanta mai mare de insulita, 50-60 cm
Testos Admin
Testos Admin

de xtinctor » 28 Oct 2008, 11:02

diego scrie:
xtinctor scrie: pentru cei interesati, va pot spune URL-ul site-ului (am vazut ca nu se accepta postarea de URL-uri comerciale in postari).

poti sa postezi url-ul siteului aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=892

Pana iti vine neonul respectiv poti folosi cu incredere acel bec cu UV-A.

multumiri, diego.
sper sa ajunga cat mai repede noul neon. cel mai probabil il voi combina cu un heat glo :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de xtinctor » 02 Noi 2008, 23:00

azi am mai fost odata in hornbach (berceni).
n-am gasit decat HeatGlo de 100W...dar am zis ca, pe langa caldura probabil prea mare, ne va arunca in aer si factura de curent.
asa ca am decis sa alegem un nou produs JBL, si anume Reptil Heat, varianta de 60W. e un fel de "bec" ceramic, pe care l-am montat intr-o veioza si l-am orientat spre insulita.

deocamdata mi se pare ca ii place broscutei. iese mai des cu capul din apa si parca il scoate chiar mai mult acum. inca n-am vazut-o insa sa iasa cu tot corpul si sa faca "baie de caldura" la noul bec.

cam cat propuneti sa tinem noul Reptil Heat in functiune? e bine sa-l oprim pe timp de noapte (citisem undeva ca mediul broscutei e bine sa fie putin mai racoros decat in mod normal)?

astept cu nerabdare Repti Glo-ul 5.0 compact, care a plecat miercuri din ungaria. sper sa ajunga cat mai repede posibil si cat mai intr-o singura bucata.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 03 Noi 2008, 11:45

cred ca e mai bine sa-l opresti pe timp de noapte
Testos Admin
Testos Admin

de radulinho » 03 Noi 2008, 19:49

Sunt de acord cu diego. Si eu o sting pe timp de noapte :)
Testos activ
Testos activ

Următorul