Cat consuma un incalzitor pe luna(curent)si cat costa?

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Cat consuma un incalzitor pe luna(curent)si cat costa?

de lxndr_faur » 21 Sep 2008, 07:56

Buna...mar interesa un incalzitor....vreau sa stiu cat consuma pe luna si de care trebuie stiing ca eu umplu acvariu cu aproximativ 25 de litri...si de care firma trebuie...pls help urgent! :(
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de heretik » 21 Sep 2008, 09:08

eu am dat pe incalzitor 60 ( 600.000 lei vechii) il tin in priza si incalzeste el cand e nevoie nu merge tot timpul , nu stiu exact cat consuma eu am un jager aquarium heater 3602010 25-60 l 230 v , 50 w asa scrie pe cutie . ma bucur ca ai deschis acest topic sunt si eu curios cat consuma :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 21 Sep 2008, 12:23

Asa scump? Eu am dat 70 lei ron si are 150 W.Este de la tetratec.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de heretik » 21 Sep 2008, 13:04

stiu e scumpa dar nu am de ales macar sa fie broscuta fericita ar fi si mai fericita daca asi gasi o insula sa o lipesc de acvariu sa pun apa pana la jumate dar nu gasesc :( am cumparat una de sta pe fundul acvariului dar nu e destul de mare si are apa cam 8 centimetri , la mine in orasi nu gasesc :( am vazut pe forum intr un post de al tau o insula misto vreau si eu una
Testos juvenil
Testos juvenil

de lxndr_faur » 21 Sep 2008, 13:07

dar ce incalzitor imi recomandti la 3-4 sute de mii vechi?stiu ca este ieftin dar ma intereseaza mai ieftin si ce marca de incelzitor pot gasi ....cu termostat bineinteles...deci o marca de incalzitoare la 3-4 sute de mii vechi mar interesa si ce are?(daca are termostat sidaca se poate punbe orizontal..)
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de lxndr_faur » 21 Sep 2008, 13:09

a si am uitat sa zic ...la 3-4 sute de mii vechi cat litri poate incalzii?stiind ca am coloana de apa de 15 cm si pun aproximativ 25 de litri in acvariu?
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de Florin » 21 Sep 2008, 16:20

Tie iti trebuie unul de 50 w.Dar nu stiu cat ar costa.Cred ca se incadreaza in pretul pe care l-ai da.Depinde de unde il iei.
Testos Moderator
Testos Moderator

de anuk » 21 Sep 2008, 19:39

Un incalzitor de 50W resun costa cam 25 ron . Eu atat am dat pe el in piata la rahova.Isi face destul de bine treaba. Ca si consum e cam greu de calculat pt ca el nu merge non stop. Dar daca ar fi sa mearga non stop
50W X 24 ore =1200W/zi adica 1.2Kw/zi (asta daca 1000W=1KW...nu mi-a placut fizica :) Pe urma intrii la electrica pe site(www.electrica.ro) si vezi cat costa 1kw(sunt mai multe tarife in functie de abonamentul tau). Inmultesti 31 de zile cu 1.2KW si obtii 37.2KW pe luna. Inmultesti 37.2KW cu pretul pe kw de la electrica si voila, ai aflat consumul.
Testos activ
Testos activ

de OsDeRos » 21 Sep 2008, 20:29

l`am intrebat pe tata si a zis ca nu prea ai cum sa aflii... ca nu sti rezistenta... si ca s`ar putea sa aibe cam 15w cu 7 spire... e ciudata treaba... depinde de cantitatea de apa din acvariu.. cat de repede se raceste apa cand el e`n stand by... si alte dastea... dar oricum nu crd ca consuma mai mult dekat un bec de veghe :)
Testos Moderator
Testos Moderator

de lxndr_faur » 22 Sep 2008, 08:22

am revenit cu vesti bune!miam luat un incalzitor Resun de 50W si am o intrebare...il pot scufunda de tot?adica cu tot cu fir si "maneta aia "de reglat temperatura?eu nu am asa multa apa si vreau sa pun incalzitorul pe orizontal adica pe fundul acvariului...este bine asa?(vreau sa il lipesc cu ventuzele pe fundul acvariului pe orizontala!! :mrgreen: )pls help
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de Florin » 22 Sep 2008, 16:22

Da..il poti pune pe orizontala.Ma bucur ca ti-ai luat incalzitor in sfasit. :wink:
Testos Moderator
Testos Moderator

de lxndr_faur » 22 Sep 2008, 17:25

...mie frica sa ii pus scufndat de tot cu tot cu capacu ala de polastic nu stiu ce sa fac mie tare frica...nu face cumva scurt circiut sau ceva?chair nu stiu ce sa fac....imi arat pe incalzitor pana unde il pot baga si imi zice ca nui pot pune si ace capac negru....comfuzaAA!!!
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de Florin » 22 Sep 2008, 17:36

Atunci pune-l pana la limita(daca zici ca ti-e frica.)
Testos Moderator
Testos Moderator

de lxndr_faur » 22 Sep 2008, 18:39

am bagat cu ot scufundat...nu stiuce sa zic...merge...acuma cum o fi ce mie frica mie sa nu ia foc sau sa faca scurt circuit sau ca o ia rasna cu temperatura....chir este naspa ca nu stiu daca intra apa in incalzitor am incurcato...care aveti incalzitor resun de mai multi ani vreau sa va intreb ati avut vreo problema cu el scuyfundat de tot?
Alexandra
Testos activ
Testos activ

de lxndr_faur » 22 Sep 2008, 19:22

Uite ce scrie pe o hartie dfe la incalzitor:
Installation of heater
You have a choice of two positions for youre heater,first you may plase at the inside,rear of the aquarium in a semi-orizontal position fixed to the aquarium by the suction clips to hold in plase above any substrate you have in aquarium,ensuring the heater is not buried in subsrate.Your second choise is to plase heater in vertical pozition making sure heater is below minimum water level sing on heater.Never adjust heater too erratically,2-3 degrees either way is enought at a time when fish are present in aquarium.Position heater so you are able to see indicator light(round red dot)to ensure heater is working.When red ligh goes out this indicates heater has reached desired temperature.Allow 24 hours for aquarium to satbilise its temperature.We recommend a thermometer be fitted to aquarium to check temperature.
cam astai tot ...devi pana la urma cum il pot pune?orizontal,vertical...sau semirozontal???????
Alexandra
Testos activ
Testos activ

Următorul