minime accesorii

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

minime accesorii

de OsDeRos » 07 Sep 2008, 21:15

inca ceva si nu ma va mai stresez (prea curand)... imi puteti spune ce accesorii are nevoie (cat mai exact) o Florida cu tampla rosie? :) .. ma refer la:
becuri: JBL Reptil Blue 40 W,
JBL Reptil Heat 60 W,
JBL Reptil Red 40 W
LAMPA REPTI GLO 2.0 13 W
- Ideala pentru reptile si amfibieni cu cerinte scazute de raze UV ( favorizeaza sintetizarea vitaminei D3).
pietre: [b]JBL Reptil TempMidi[/b] * 190 x 120 x 35 mm, 240 V, 50 Hz, 7.5 W, 2 m lungime cablu. *
tin minte ca am vazut un post aici in care se preciza de o insula incalzita (nu mai stiu daca era "piatra" sau insula normala)
Termometru: digital sau normal? (care este mai bun)

curatarea apei: JBL Aqua Ex Set 45-70(Aspirator pentru noroi pentru o adancime de 45-70 cm.
* Instrument pentru curatarea prin aspiratie, cu o dozare variabila.
* Forma sa rotunda cu ??unghiuri?? permite curatarea colturilor acvariului si a locurilor cu acces dificil.
* Diametrul intern este de 40 mm.)
JBL Pump for Aqua In Out(Sifoneaza in mod automat apa de indata ce robinetul de apa este deschis.
Corespunzator pentru modelele de robineti de apa standard.
Se conecteaza la furtun impreuna cu piatra curatatoare.
Posibilitate de schimbare rapida de la sifon pentru a reumple.)

(momentan acvariu 30l cumparat de la animax... so.. presupun ca becurile de 40 sunt suficient de mar - credeti ca aceste aparate de curatire a apaei.. este mai buna dekat sa ma car mereu cu acvariu sa arunc apa?)
Testos Moderator
Testos Moderator

de Pandy » 08 Sep 2008, 07:48

Becuri nu e necesar neaparat un bec JBL, pentru mentinerea temperaturii constante deaspura insulitei este indeajuns un bec normal de casa. In legatura cu lampa reptiglo, iti recomand sa iei ReptiGlo 5.0 nu 2.0. Termometru care vrei tu atata timp cat amandoua functioneaza, eu raman la cel clasic.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Florin » 08 Sep 2008, 07:55

Si eu iti recomand tot termometru clasic...cel electronic o cam ia razna dupa un timp.Poti avea probleme in cazul in care ai o testoasa mai nazdravana si se apuca sa muste din el.
Sincer, decat sa iti iei un aspirator din acela, mai bine iti iei(sau iti faci ) un filtru extern(canistra daca se poate) si ai scapat de griji.In caz ca iti iei aspirator din acela, va trebui sa stai mereu sa cureti apa.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator