ii cade pielea ? :|
Moderator: Sheppard
ii cade pielea ? :|
in ultimul timp , iam schimbat apa la 1 zi cam asa -> deoarece , cand ii schimbam apa , nui puneam nimic acolo in bol , decat putina mancare ( piept de pui -> o mica bucatica ) pe care o manca , dar dimineata cand ma trezeam si ma uitam in bol , am vazut ceva alb in tot bolul si ca broscutei mele ii care pielea . Stiu ca sarpele naparleste si ca este o reptila , dar si broastelor testoase le cad pielea ? adica naparlesc ? :|
- Testos juvenil

referitor la naparlire broscuta mea are solzii de culoare bruna si pielea sta sa-i cada (adica naparleste :D)(si culmea e ca solzii sunt de culoare bruna doar dupa ce iese din apa,in apa are o carapace normala) dar de aroape 2 luni nu i-a cazut nici un solzisor,nimic si eu ma crezut ca are micoze(din cate am citit pe forum) . m-am dus la un medic veterinar care l-am gasit pe site (acela de pe cutitul de argint :D) si mi-a dat ceva solutie sa-i dau pe carapace pt ca zicea ca nu are destula vit a. nu am observat schimbari ce ma sfatuiti?:D
p.s stiu ca trebuia sa pun poze dar nu pot pt ca nu sunt in buc si un prieten sta cu ele si doar prin sept pot pune poze :(
p.s stiu ca trebuia sa pun poze dar nu pot pt ca nu sunt in buc si un prieten sta cu ele si doar prin sept pot pune poze :(
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
broscuta inplineste in octombrie un an ... deci nu are nimic ? trebuie doar sa astept sa mai creasca(in vrsta su rapacea? ) ?
eu zic ca a avut timp sa creasca 2 luni si ceva de cand are problema asta :d in fine :) multumesc pentru sfat ! chiar imi faceam griji:D
si totusi....cand ii cad solzii de pe carapace , cum se manifesta asta ?
ca de naparlit asta am vazut de multe ori , dar inca sa-i cada solzii de pe plastron sau carapace inca nu am observat :)
deci...cam cum se manifesta?:D
ca de naparlit asta am vazut de multe ori , dar inca sa-i cada solzii de pe plastron sau carapace inca nu am observat :)
deci...cam cum se manifesta?:D
- Testos juvenil

Solzii sunt transparenti, tari ca la un peste. Pe plaston sunt in regiunea petelor maronii. Cand ii vor cadea, se va desprinde mai intai un coltisor, apoi mai mult pana va cadea de tot. Broscuta mea a avut o perioada de naparlire prin mai, cand i-au cazut destul de multi, iar de atunci doar ocazional. Din cate stiu eu, e normal si nu sunt motive de ingrijorare. :D
am si eu o broscuta cu tample galbene.azi cand am scos-o la "plibmare " am observat pe plaston prin jurul punctelor negre niste pete maronii. Sunt 7 la numar.Din ce cauza oare?Naparleste ? Multumesc Anticipat . Precizez ca in 17 luna asta implineste 1 luna de cand este la mine.
O broscuta mica...si una mai mare :occasion:...:D
- Testos activ