acvariu nou - pozitionare

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

acvariu nou - pozitionare

de OntZ » 17 Iul 2008, 23:09

buna ziua si bine v-am gasit pe forum!
as avea si eu doua intrebari poate putin ciudate...

in primul rand, daca acvariul sta pe un suport (o ladita) cu capac drept si care ii confera o buna stabilitate, dar ladita are o suprafata mai mica decat acvariul, si acesta sta cam 5cm in fiecare parte "in aer", acest lucru poate pune in risc integritatea acvariului? sticla e de 6mm si acvariul e de 80L/45l/30h, umplut cu o coloana de ~22cm, pana aproape de nivelul "insulitei/plajei". deci e vreo problema ca nu sta tot acvariul pe ceva?

in al doilea rand, vi s-a intamplat vreodata sa cedeze siliconul cu care e lipit acvariul, rezultand o inundare de proportii a camerei? :lol: cum poate fi prevenit acest lucru?
Testos juvenil
Testos juvenil

de alin_lio » 17 Iul 2008, 23:25

salut si bine ai venit ,la prima intrebare .nu are nimica daca mai mult de 70 la suta din acvariul sta pe ceva drept sa se intample ceva iar broscutele nu vor avea puterea nici sa il doboare sau sa il miste este greu si pt un om dar pt un animal.iar la a doua eu unul zic ca sigur nu a fost lipit bine sau nu sa uscat bine siliconul sau a fost lipit cu un alt tip de silicon nu de cel sanitar care rezista la apa si cu unul acrilic care nu rezista la apa si este folosit la zugraveli sau la reparatzi care nu suporta apa a si mai o cheste la pozitionare sa nu il pozitionezi in dreptul geamului pt a nu se crea efecutl de sera ca nu este bine pt broscutze si nu in dreptul geamurilor sau al usilor pt a nu se crea curentzi de aer
Lucia and Andy testosi pana la capat
Testos juvenil
Testos juvenil

de OntZ » 17 Iul 2008, 23:41

nu mi s-a intamplat propriu-zis sa mi se desfaca acvariul si sa curga 70l de apa in camera :lol:, dar nu stii niciodata... momentan tine bine :)

acvariul este langa ferestre, dar nu e fix in fata geamului, sa bata vantul in el... in plus, testosul are inca o bariera de sticla deasupra plajei, de vreo 20cm, pt a nu scapa, si probabil si asta il apara de curent... daca vad ca apar probleme, il pun altundeva

merci :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 18 Iul 2008, 06:52

Poti folosii o placa de pal care sa aibe aceeasi dimensiune cu baza acvariului si sa o asezi sub acesta... pentru siguranta.
Daca ai lipit acvariul cu silicon pentru sticla si fara bule de aer... nu ar avea cum sa se desfaca siliconul.
Testos Admin
Testos Admin

de OntZ » 18 Iul 2008, 16:53

momentan totul e ok...

mai am totusi niste intrebari (daca nu e problema, sa fie topicul asta "dedicat" intrebarilor mele despre testoase :lol:)

in primul rand, ma bucur tare mult pt ea, ca i-am luat acvariu, caci din lipsa de bani, timp ect, uitare, ignoranta, am tinut-o vreo 5 ani la mine in camera intr-un lighean destul de mare, dar totusi mult prea mic pt ea, si ii schimbam apa total la 2-3 zile, dar nu avea basking area si nici bec uv, si acum are o piramidare de toate zilele a carapacei :( imi pare rau pt ea ca nu m-am trezit mai devreme sa-i ofer toate conditiile necesare, si acum mi se rupe sufletul cand o vad asa; totusi, e destul de vioaie si mananca, si nu are probleme de adaptare cu acvariul. Acum intrebarea: e normal sa stea pe plaja ore in sir? Adica ma bucur ca nu se sperie de mine si ca imi "permite" sa o vad intinzandu-se ca o aristocrata pe-acolo, dar se cam usca... Oricum, din cate am auzit, cand crede ea ca are nevoie de apa, se baga singura in apa, dar se pare ca nu are nevoie :lol: ; probabil a descoperit o placere care i-a fost luata ( :( ) si profita din plin de ea, dar mi teama ca ce-i prea mult sa nu strice.... Plus ca a aparut un paradox din acest punct de vedere: adica broscutele de obicei le pui pe plaja si sar speriate in apa, ei a mea o pun in apa si se urca frenetic pe plaja :lol: (e cu tample rosii, deci n-ar fi problema ca-i de uscat :roll: ) E fericita si in apa, dar cred ca adora plaja... plus ca i-am pus o mochetuta verde, destul de moale (ca "gazonul" acela de la strand) pe care ii place la nebunie sa se fataie :)

a doua intrebare: de cateva zile am observat ca are niste urme usor maronii la genunchii din spate... s-o fi jenat de la mocheta, sau oare ce ar putea fi? oare poate sa ii faca rau vreo substanta din mocheta aia?

si in final: din toamna cred ca imi voi incepe studentia la Timisoara... stiti niste magazine bune pt broscute, cu filtre (preferabil tetratec ex) si mancare, si niste veterinari erpetologi ok?

in final, mi-am mai rezolvat o dilema: oare e mai bine filtru intern decat fara filtru deloc? CATEGORIC! am luat un aquael fan2 de 450l/h ca solutie temporara si apa este mult mai curata dupa 4 zile, fata de prima tura de apa, care dupa tot atata timp era jalnica :)

P.S.: poze:

plaja cu pietris lipit cu silicon, broscuta cu piramidare:
Imagine

ansamblu broscuta in "casa" cu plaja cu mocheta:
Imagine

acvariul de sus si cum sta el pe ladita:
Imagine

picior de broasca si mocheta de pa plaja:
Imagine

din pacate nu am reusit sa fac poza la genunchi, ca nu statea locului, si nu am vrut sa o tin cu plastronul in sus

numai bine :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 18 Iul 2008, 18:01

Nu are nimic daca sta mai mult pe insulita, atat timp cat nu e ,,lesinata"(slabita).
Sa-ti traiasca fetita! :mrgreen:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de OntZ » 18 Iul 2008, 18:17

merci :)
de inotat inoata foare bine (cand se "deranjeaza" sa faca baie :P) si cateodata se urca destul de repede pe rampa, dar pe insula se mai leneveste, dar e mai mult cu capul pe sus, asa ca nu cred ca e letargica...

acum, nu stiu de ce dar se tot scarpina pe fata si pe coada cu labutele... probabil o manca ceva :lol: sau poate cum i se mai usca pielea si mai cade (naparleste nitel), in rest pare fericita, si mananca bine :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 18 Iul 2008, 19:31

Toate fac asa.
Testos Moderator
Testos Moderator

de OntZ » 18 Iul 2008, 22:11

whew... m-am mai linistit

acum cu deformarea carapacei... oare nu o deranjeaza? stiu ca nu se mai poate face nimic, dar mi-i foarte mila de ea :|

maine sper sa gasesc si un bec cu uv, desi aici in deva..... mai greu...

si daca totusi stiti cineva un magazin bun pt animale acvatice in tm, as fi recunoscator :turtle:
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 18 Iul 2008, 22:20

In Deva nu se gasesc.Am vorbit cu cineva de acolo si mi-a zis ca nu a gasit.(asta acum 3 luni).
Testos Moderator
Testos Moderator

de OntZ » 18 Iul 2008, 22:55

sper totusi ca pot sa dau comanda la "pet-shop" (mai da mic ii... ) apoi cand vine toamna incalzitor si tot asa.... poate daca intru cu bursa, un filtru tetra :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de OntZ » 19 Iul 2008, 21:47

exista totusi bec uv in forma de bec? ca cel mai mic neon repti-glo e de 60cm... si am tot vazut becuri uv in forma de bec, dar in romania ba...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 20 Iul 2008, 07:25

Exista bec UV in forma de bec. Este ReptiGlo 5.0 Compact (sau alte numere) dar eu unul caut de 1 an si tot nu il gasesc. Deci, sunt foarte rare
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de OntZ » 20 Iul 2008, 09:45

oioi.... problema ii ca is facute pt dincolo, unde toata lumea are bani de acvariu sofisticat, cu capac si alte trebi ca sa aiba si loc de neon.... :roll: Nu se gandeste nimeni ca exista romani care isi fac acvarii de 3 ori mai ieftin decat daca le-ar cumpara...
Testos juvenil
Testos juvenil