Problema lemnului
12 mesaje
|Pagina 1 din 1
Problema lemnului
Am pus un lemn la fiert cu multa sare si a stat in apa clocotita 3 ore. Nu vad nici o diferenta, face la fel ca inainte alge, si imi murdareste tot acvariul, inclusiv pietrele, care daca nu ar fi algele astea ar sta mai curate, fara sa fie nevoie sa le perii la saptamana. Daca cineva a "prelucrat" o bucata de lemn si acum nu produce alge, il rog sa imi spuna si mie cum a facut-o, si ce lemn are. Al meu este de visin. Va rog pe cei care postati reply-uri sa spuneti daca ati citit pe undeva despre problema asta sau daca ati experimentat-o chiar voi. Multumesc!
- Testos activ

1. Buturuga mea a fost cumparata din magazin (a ta, nu stiu)
2. Am bagato in acvariu, iar in prima sapatamana a facut acele alge gelatinoase, ca in pozele de mai jos. Acvariul nu era ciclat, totul era nou, acvariul(home made) / apa(de la robinet) / buturuga(din magazin)

3. am intrebat si eu pe forum la postul despre tratarea lemnului care e faza cu algele alea ...
4. am fiert buturuga intr-o oala mare tot cam 3 ore in apa cu sare, dupa aia a stat intr-un lighean inca cateva zile bune .. a mai iesit ceva galbeneala (si asta era una din problemele mele)
5. De sambata am schimbat apa (aprox 30% din apa) si am reintrodus buturuga in acvariu. Acum nu mai apar alge deloc pe buturuga.
Am 2 banuieli :D
---> 1. faza cu fiertul buturugii in apa cu sare a functionat
---> 2. probabil filtrul biologic al acvariului functioneaza si se "curata" algele acolo.
2. Am bagato in acvariu, iar in prima sapatamana a facut acele alge gelatinoase, ca in pozele de mai jos. Acvariul nu era ciclat, totul era nou, acvariul(home made) / apa(de la robinet) / buturuga(din magazin)

3. am intrebat si eu pe forum la postul despre tratarea lemnului care e faza cu algele alea ...
4. am fiert buturuga intr-o oala mare tot cam 3 ore in apa cu sare, dupa aia a stat intr-un lighean inca cateva zile bune .. a mai iesit ceva galbeneala (si asta era una din problemele mele)
5. De sambata am schimbat apa (aprox 30% din apa) si am reintrodus buturuga in acvariu. Acum nu mai apar alge deloc pe buturuga.
Am 2 banuieli :D
---> 1. faza cu fiertul buturugii in apa cu sare a functionat
---> 2. probabil filtrul biologic al acvariului functioneaza si se "curata" algele acolo.
- Testos activ

Pana la urma cred ca algele alea apar din cauza ca acvariul nu este ciclat!
Din pacate, weekend-ul asta, am fost nevoit sa schimb toata apa din acvariu, am bagat apa de la robinet fara sa o las la decantat. Azi , dupa doar 24 de ore pe partea de jos a radacinii se vad niste alge micute, care sunt convins ca vor creste.

Eu cred ca lipsa filtrului biologic duce la crearea acelor alge pe radacinile de lemn din acvariu.
luc, al tau e ciclat ? schimbi toata apa , cand o schimbi sau doar ~30% , cum recomanda cunoscatorii de pe acest forum :D
Apa statuta sau apa de la robinet?
Din pacate, weekend-ul asta, am fost nevoit sa schimb toata apa din acvariu, am bagat apa de la robinet fara sa o las la decantat. Azi , dupa doar 24 de ore pe partea de jos a radacinii se vad niste alge micute, care sunt convins ca vor creste.

Eu cred ca lipsa filtrului biologic duce la crearea acelor alge pe radacinile de lemn din acvariu.
luc, al tau e ciclat ? schimbi toata apa , cand o schimbi sau doar ~30% , cum recomanda cunoscatorii de pe acest forum :D
Apa statuta sau apa de la robinet?
- Testos activ

stiu monoceros, dar inainte, aveam acvariul ciclat .. si dupa ce l-am fiert in apa cu sare nu au mai aparut deloc algele alea. Dupa care am fost nevoit sa schimb toata apa din acvariu (faza cu viermisorii), am bagat de la robinet .. si au aparut iara algele alea, aceeasi radacina fiarta in apa cu sare.
- Testos activ

io folosesc apa decantata. cred ca trb sa schimb buretele si carbunele din filtru, sa faca o treaba mai buna, si atunci nu stiu dak ar mai creste sau nu alge. pana una alta, io am schimbat lemnul cu o piatra, si cand o sa maresc acvariul o sa revin cred la lemn, pt ca o piatra asa d mare e cam periculoasa pt acvariu. mai tine'ne la curent cu lemnul tau, daca observi ceva :) mc, bft!
- Testos activ

am si eu o problema cu algele. tot asa am si eu un ciot de lemn luat de la pet shop si abea dupa vreo luna de folosire a inceput sa faca alge....mirosul este insuportabil pietrele de rau de pe fund si filtrul sunt alunecoase si trebuie sa le frec cu periuta cand schimb apa. Apropo eu nu am cum sa inlocuiesc doar o parte de apa pentru ca excrementele lor se ascund sub pietre iar eu cand torn apa in completare se ridica toate la suprafata. Nu stiu cum sa mai procedez sa fie bine :( Cum e cu filtrul biologic? Oare ar fi mai bun un filtru biologic? al meu are pur si simplu un burete pe care il spal...dar care miroase si el oribil....
don't be sad, don't be blue, Frankestein was ugly too
- Testos juvenil

daca schmbi apa in totalitate este foarte rau ,in al 2 rand tiar trebui un filtru extern care sa iti faca si filtrarea mecanica si chimica si biologica eu am un fluvial si nu am treaba cu el iar de mirosit nici vb sau sa fie colorata asa ca ai face bine de ati putea achizitiona un filtru extern si puternic pt a nutzi mai chinui broscuta si tu la fel schimband apa foarte des
Lucia and Andy testosi pana la capat
- Testos juvenil

tot am auzit chestia asta ... oare de ce e rau ?alin_lio scrie:daca schmbi apa in totalitate este foarte rau ,
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
12 mesaje
|Pagina 1 din 1