Acvariu mare pt terasa (pe timp de vara)
dragonflyyy8 scrie:foarte foarte dragut....keep going ! :mrgreen:
e eficient filtrul ?
De filtru sunt foarte multumit, am scris si in posturile mele anterioare :)
Acum cateva saptamani filtrul arata asa :

si va spun sincer ca pe fundul acvariului nu era nici o impuritate dupa o saptamana.
acum e asa:

De cand am avut problema cu viermisorii am renuntat la buretii mai marunti si nu gasesc prin oras un burete nici prea marunt nici prea rar, am luat vreo 3 pana acum si niciunu nu e bun,pre densi sa treaca apa, la debitul ala, fara sa curga prin prima sectiune a filtrului. Dar mai caut si cred ca am vazut niste vatelina alba la un petshop.. o sa ma duc sa o iau aia daca nu are un pret astronomic.
- Testos activ

Scriam mai sus ca am renuntat la buretii densi .. si normal ca au aparut probleme apa e mult mai tulbure, dupa o saptamana, in comparatie cu filtrul de acum cateva saptamani :(
Asa ca mi-am ocupat iara sambata cu lucrul la acvariu, sper sa nu mai fiu nevoit sa schimb toata apa prea curand.
Am taiat in doua unul din buretii densi care i-am luat din oras sa fie mai subtire cu gandul ca apa va trece mai usor, am pus bureti si in compartimentul cu pompa si furtunul pt a nu lasa apa sa curga prin partea de sus fara sa fie cat de cat filtrata si acum sunt oarecum multumit, ar trebuie sa nu mai ramana apa tulbure .. dar va anunt in 7 zile :)
Azi mi-am montat si neonul, am cautat niste suporti sa il prind mai departe de perete astfel incat neonul sa stea intre insula si acvariu, sa lumineze cat mai bine ambele zone

Piciorul care tine corpul neonului e de aprox 30cm lungime, exact cat imi trebuia mie sa departeye neonul de perete :) Am gasit si niste capace albe, care le-am gaurit si am bagat suportul prin ele sa nu se vada diblul/surubul cu care am prins suportul

Azi pe la amiaza, inainte sa ma apuc eu de treaba la acvariu, stateau amandoua afara pe uscat, cred ca e a doua oara cand le vad amandoua, de obicei iasa doar cea mai batrana. Incet incet prind curaj toate, cea mica am vazuto pe buturuga, inca nu a avut curaj sa iasa pe uscat.

Asa arata acvariul si insula vazute de sus ... oopsss .. tre sa mai aspir putin piuetrele alea ca mi-a cazut niste praf de caramida cand am dat gaurile pt suporti de neon :D

Cei care si-au facut filtre externe de pe unde va luati bureti ?
Acum as mai vrea doar vreo 4 chestii :D
1. nisip alb.
2. o floare pt insula ... sau mai multe (broscutele mananca si pe uscat ? )
3. o piatra rosie .. sau de culoare mai inchisa
4. un burete dens de aprox 10cm inaltime prin care sa treaca apa usor
aaaa .. si sa maschez filtrul ala cumva ca nu arata prea bine.
O sa fie ori alta jaluzea dinaia :D ori oglinda, iar deasupra pt oricare din variante. probabil o sa pun o floare care "curge" sa acopere putin oglinda/jaluzeaua
Asa ca mi-am ocupat iara sambata cu lucrul la acvariu, sper sa nu mai fiu nevoit sa schimb toata apa prea curand.
Am taiat in doua unul din buretii densi care i-am luat din oras sa fie mai subtire cu gandul ca apa va trece mai usor, am pus bureti si in compartimentul cu pompa si furtunul pt a nu lasa apa sa curga prin partea de sus fara sa fie cat de cat filtrata si acum sunt oarecum multumit, ar trebuie sa nu mai ramana apa tulbure .. dar va anunt in 7 zile :)
Azi mi-am montat si neonul, am cautat niste suporti sa il prind mai departe de perete astfel incat neonul sa stea intre insula si acvariu, sa lumineze cat mai bine ambele zone

Piciorul care tine corpul neonului e de aprox 30cm lungime, exact cat imi trebuia mie sa departeye neonul de perete :) Am gasit si niste capace albe, care le-am gaurit si am bagat suportul prin ele sa nu se vada diblul/surubul cu care am prins suportul

Azi pe la amiaza, inainte sa ma apuc eu de treaba la acvariu, stateau amandoua afara pe uscat, cred ca e a doua oara cand le vad amandoua, de obicei iasa doar cea mai batrana. Incet incet prind curaj toate, cea mica am vazuto pe buturuga, inca nu a avut curaj sa iasa pe uscat.

Asa arata acvariul si insula vazute de sus ... oopsss .. tre sa mai aspir putin piuetrele alea ca mi-a cazut niste praf de caramida cand am dat gaurile pt suporti de neon :D

Cei care si-au facut filtre externe de pe unde va luati bureti ?
Acum as mai vrea doar vreo 4 chestii :D
1. nisip alb.
2. o floare pt insula ... sau mai multe (broscutele mananca si pe uscat ? )
3. o piatra rosie .. sau de culoare mai inchisa
4. un burete dens de aprox 10cm inaltime prin care sa treaca apa usor
aaaa .. si sa maschez filtrul ala cumva ca nu arata prea bine.
O sa fie ori alta jaluzea dinaia :D ori oglinda, iar deasupra pt oricare din variante. probabil o sa pun o floare care "curge" sa acopere putin oglinda/jaluzeaua
- Testos activ

*eu zic ca ar merge o jaluzea....tot in stilul ala ... :D
*testoasele nu mananca pe uscat,oricat de infometate ar fi
:wink:
*testoasele nu mananca pe uscat,oricat de infometate ar fi
:wink:
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
.
si eu tot la jaluzea ma gandeam mai mult, desi o sa fie putin mai complicat .. dar se rezolva.
In legatura cu floarea deci nu ar trebui sa-mi fac griji ca floarea ar putea fi otravitoare daca broscutele o mananca.
Hmm si iara imi vin idei :)) .. gazon printre pietrele albe pt mai multa verdeata :D Exista vreo problema ?
In legatura cu floarea deci nu ar trebui sa-mi fac griji ca floarea ar putea fi otravitoare daca broscutele o mananca.
Hmm si iara imi vin idei :)) .. gazon printre pietrele albe pt mai multa verdeata :D Exista vreo problema ?
- Testos activ

foarte foarte frumos....
cand te apropii de acvariu nu se sperie si "sar" in apa? :lol: :mrgreen: :mrgreen:
cand te apropii de acvariu nu se sperie si "sar" in apa? :lol: :mrgreen: :mrgreen:
.
.
dragonflyyy8 scrie:foarte foarte frumos....
cam da, dar doar cele care le avem de cateva luni.
Kira, cea din pozele de mai sus, nu mi-a venit sa cred dar cand am inceput sa pun ghivecele pe insula si sa mut pietricelele ea a venit sa ma muste de mana .. nici gand sa se sperie si sa sara in apa :))
Tot timpul cat am aranjat ghivecele si pietrisu (am mai spalat inca un lighean de pietris sa pun in jurul ghivecelor) kira a stat pe langa mine ... la un moment dat statea cu labutele intinse .. la bronzat :D
PS. noroc ca am luat un sac de 50kg de piatra de marmura si ca am de unde lua sa imi aranjez toate nebuniile pe insula .. si a fost mult mia ieftin in comparatie cu pietrisul de la petsop ... 50kg = 18 lei :D
- Testos activ

ovisopa scrie:dragonflyyy8 scrie:foarte foarte frumos....
cam da, dar doar cele care le avem de cateva luni.
Kira, cea din pozele de mai sus, nu mi-a venit sa cred dar cand am inceput sa pun ghivecele pe insula si sa mut pietricelele ea a venit sa ma muste de mana .. nici gand sa se sperie si sa sara in apa :))
Tot timpul cat am aranjat ghivecele si pietrisu (am mai spalat inca un lighean de pietris sa pun in jurul ghivecelor) kira a stat pe langa mine ... la un moment dat statea cu labutele intinse .. la bronzat :D
PS. noroc ca am luat un sac de 50kg de piatra de marmura si ca am de unde lua sa imi aranjez toate nebuniile pe insula .. si a fost mult mia ieftin in comparatie cu pietrisul de la petsop ... 50kg = 18 lei :D
nisip alb mai pui? unde mai exact?
ca plante verzi eu iti recomand graul pus la incoltit.cand creste arata ca un perete verde.doar ca nu tine prea mult...aprox o saptamana daca nu are pamant.(eu il tin in vata bine umezita)
.
.
super tare acvariul si multe idei de unde putem sa ne inspiram si eu vreau sa fac unul pe viitor dar vreau sa fac unul pe colt si dejala la insula ma gandesc sa iti fur idea am o intrebare neonul este UV daca nu ai face bine sa iti achizitionezi unul ca face mult la testoase si tinio tot asa
Lucia and Andy testosi pana la capat
- Testos juvenil

dragonflyyy8 scrie:nisip alb mai pui? unde mai exact?
daca o sa gasesc, la un pret cat de cat accesibil o sa mai pun si nisip, peste tot acel pietris de pe insula. Nisipul arata mult mai bine decat pietricelele .. dar cum spuneam deocamdata e bine si asa.
dragonflyyy8 scrie:ca plante verzi eu iti recomand graul pus la incoltit.cand creste arata ca un perete verde.doar ca nu tine prea mult...aprox o saptamana daca nu are pamant.(eu il tin in vata bine umezita)
Ai o poza cam cum arata graul ala pe insulita ?
Apropo de vata, ca si asa eu ma gandeam sa pun gazon (poate joaca un fotbal testoasele) credeti ca e posibil sa creasca gazonul in vata uda .. non stop ? Oricum o sa fac o proba .. o sa pun un strat subtire de pamant de flori intr-o tava dupa care pun gazon, dupa ce vad ca incolteste o sa asez niste pietricele mici mici (un fel de nisip) albe .. sa nu se vada pamantul negru... .. si daca creste gazonul pintre pietricele/nisip o sa arate super duper :P
Florin scrie:panco scrie:ai niste idei foarte practice si ingenioase... :) ...ai iesit foarte frumos :wink: ..poate iti fur si eu cateva :lol:
keep the good work :) !!!
Si eu ma gandeam sa ii fur cateva idei( sper ca nu se supara).Imi place mult insulita cum a iesit. :D
Florin, sa nu crezi ca eu bag mesaje aici doar sa strang cat mai multe posturi .. sau doar sa ma laud.
Dau cat mai multe detalii despre ce fac si cum am facut pt ca cei care considera ca a iesit bine, poate vor sa isi faca si ei ceva asemanator .. cu cat mai multe idei cu atat mai bine ..
PS. daca aveti posibilitatea puneti si voi cat mai multe poze, altfel intelegi ce vrea sa spuna cineva daca vede si o poza langa text.
Azi am fost la Festivalul Bujorului de Munte de la Gura Raului sa fac niste poze .. si pe drum unde credeti ca imi fugeau ochii ??
dupa femei :D ...
NU ca eram cu nevasta :P ..
dupa pietrii pt acvariu.. si am si gasit ceva interesant (si iar am scutit vreo 30 - 40 lei cat costa o piatra in magazin)

- Testos activ

alin_lio scrie:am o intrebare neonul este UV daca nu ai face bine sa iti achizitionezi unul ca face mult la testoase si tinio tot asa
Da, neonul este cu UV, mai exact Repti Glo 5 , am scris undeva pe la pagina 2 -3 - 4 si despre povestea cu neonul
lista cu accesorii cumparate
problema a fost in gasirea unui balast de 30W .. se pare ca in sibiu sunt foarte rare, nici un magazin specializat nu a avut asa ceva :x doar dinastea normale 18 ..36 ... si mai mari. faza a fost ca nici eu nu m-am gandit ca neoanele de 30W sunt putin mai rare, se folosesc mult mai rar in comparatie cu cele de 36 sau de 18.
Pana la urma am mai dat parca inca vreo 50 lei pe un corp de neon de 30W .. care ma scutit de ceva munca in plus si sigur nu reuseam sa prind neonul asa frumos cum sta acum.
Deci pe scurt 54lei + ~50lei = 100 lei neonul pt testoase.
- Testos activ

Florin scrie:panco scrie:ai niste idei foarte practice si ingenioase... :) ...ai iesit foarte frumos :wink: ..poate iti fur si eu cateva :lol:
keep the good work :) !!!
Si eu ma gandeam sa ii fur cateva idei( sper ca nu se supara).Imi place mult insulita cum a iesit. :D
Florin, sa nu crezi ca eu bag mesaje aici doar sa strang cat mai multe posturi .. sau doar sa ma laud.
Dau cat mai multe detalii despre ce fac si cum am facut pt ca cei care considera ca a iesit bine, poate vor sa isi faca si ei ceva asemanator .. cu cat mai multe idei cu atat mai bine ..
Stii ce nu inteleg...unde am zis eu ca tu vrei sa faci un numar mare de posturi? Pur si simplu am zis ca imi place mult insulita si cred ca o sa o fac la fel.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D