Viermisori vi prinsi in filtru. Poate de la apa din fantana?
9 mesaje
|Pagina 1 din 1
Viermisori vi prinsi in filtru. Poate de la apa din fantana?
In seara asta asta am avut o mare surpriza, NEPLACUTA, pe marginea filtrului, intre burete si sticla am observat 2 viermisori, unul dintre ei se misca :(
Am o singura banuiala. APA DE LA FANTANA.
De 2 saptamani am bagat doar apa de la fantana, pe care am strecurat-o printr-o carpa (doar saptamana trecuta, in prima saptamana nu am strecurato dar nu erau impuritati vizibile)
Ce imi recomandati ?
1. Sa scot toata apa?
2. Sa schimb apa tot ca pana acum, ~30% / saptamana
3. Sa arunc buretii folositi in filtru?
4. Sa fierb buretii folositi in filtru si sa ii refolosesc?
5. Sa nu mai bag apa din fantana ?
Pana acum nu am mai vazut asa ceva :( ... dar pana acum foloseam apa de la robinet.
Ca si dimensiune au 10mm lungime si 1mm grosime (in poze par mult mai mari decat in realitate)

PS. admini, am oscilat intre categoria cu apa si cea cu bolile .. daca credeti ca e mai potrivit la boli mutati topicul :)
Am o singura banuiala. APA DE LA FANTANA.
De 2 saptamani am bagat doar apa de la fantana, pe care am strecurat-o printr-o carpa (doar saptamana trecuta, in prima saptamana nu am strecurato dar nu erau impuritati vizibile)
Ce imi recomandati ?
1. Sa scot toata apa?
2. Sa schimb apa tot ca pana acum, ~30% / saptamana
3. Sa arunc buretii folositi in filtru?
4. Sa fierb buretii folositi in filtru si sa ii refolosesc?
5. Sa nu mai bag apa din fantana ?
Pana acum nu am mai vazut asa ceva :( ... dar pana acum foloseam apa de la robinet.
Ca si dimensiune au 10mm lungime si 1mm grosime (in poze par mult mai mari decat in realitate)

PS. admini, am oscilat intre categoria cu apa si cea cu bolile .. daca credeti ca e mai potrivit la boli mutati topicul :)
- Testos activ

nimeni prin zona sa imi dea niste sfaturi ? .. azi era ziua de schimbat apa, si nu stiu daca sa o schimb toata sau tot ca inainte.
Imi spuneti daca e cazul sa cumpar ceva solutii pt dezinfectare, am vazut la petshop niste sticlute de plastic mici, sunt bune pt problema mea ?
Imi spuneti daca e cazul sa cumpar ceva solutii pt dezinfectare, am vazut la petshop niste sticlute de plastic mici, sunt bune pt problema mea ?
- Testos activ

eu zic sa schimbi toata apa, este clar ca acea apa din fantana este infestata si poate pune in pericol viata testoaselor. sa cureti bine acvariul iar buretele din filtrul cred ca ar fi cel mai bine sa-l schimbi.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Am schimbat toata apa, si buretii la fel. Cel grosier nu l-am aruncat pt ca oricum am facut rost destul de greu, noroc ca am avut mia mult si am reusit sa imi mai tai inca o bucata care intra exact in filtru.
Bioball-urile si pompa au fost spalate FOARTE bine cu apa fierbinte.
La furtun, pt ca avea striatii am folosit chimicale, ce am gasit prin baie .. dupa care l-am clatit foarte bine sa fiu sigur ca nu mai ramane vreo solutie chimica prin el.
Sper sa nu mai vad viermisorii aia.. never ever.
Apropo de sticlutele alea mici care sunt in petshop, pt apa, recomandati ceva care se poate folosi pt a prevenii aceste probleme ?
Bioball-urile si pompa au fost spalate FOARTE bine cu apa fierbinte.
La furtun, pt ca avea striatii am folosit chimicale, ce am gasit prin baie .. dupa care l-am clatit foarte bine sa fiu sigur ca nu mai ramane vreo solutie chimica prin el.
Sper sa nu mai vad viermisorii aia.. never ever.
Apropo de sticlutele alea mici care sunt in petshop, pt apa, recomandati ceva care se poate folosi pt a prevenii aceste probleme ?
- Testos activ

Daca tu bei apa din fantana aia... si nu ai murit pana acum... nu ar trebuii sa te ingrijorezi! :P :lol:
In cazul in care nu ai bauta apa din fantana, mai bine schimba apa si dezinfecteaza acvariul, substratul, decorul si tot ce a luat contact cu apa aceea. Poti folosi abur fierbinte pentru obiectele care crezi ca nu ar rezista unui clocot!
In cazul in care nu ai bauta apa din fantana, mai bine schimba apa si dezinfecteaza acvariul, substratul, decorul si tot ce a luat contact cu apa aceea. Poti folosi abur fierbinte pentru obiectele care crezi ca nu ar rezista unui clocot!
Nu beau apa din fantana aia, dar apa este potabila, vecinul care are fantana foloseste apa pt animale de foarte multi ani.
Am spalat totul foarte bine si bureti au fost inlocuiti. acum bag doar apa de la robinet.
Sper sa nu mai apara.
Am spalat totul foarte bine si bureti au fost inlocuiti. acum bag doar apa de la robinet.
Sper sa nu mai apara.
- Testos activ

se pare ca nu am scapat de probleme :(
Am pus doua poze, in prima se vad niste firicele mici pe langa silicon, aia sunt viermisorii care se pare ca au reaparut chiar daca am inlocuit toti buretii, din medile filtrante vechi am pastrat pompa, furtunul si bioballurile/inelele ceramice
In a doua poza se vede mizeria prinsa in burete de luni pana joi, 4 zile.
Oare este posibil ca acei viermisori sa se faca de resturile de gamarus care se aduna in buretele ala ?

Am pus doua poze, in prima se vad niste firicele mici pe langa silicon, aia sunt viermisorii care se pare ca au reaparut chiar daca am inlocuit toti buretii, din medile filtrante vechi am pastrat pompa, furtunul si bioballurile/inelele ceramice
In a doua poza se vede mizeria prinsa in burete de luni pana joi, 4 zile.
Oare este posibil ca acei viermisori sa se faca de resturile de gamarus care se aduna in buretele ala ?

- Testos activ

de aproape 2 saptamani le-am dat doar "pufuleti" si acum vad ca nu mai am nici un virmisor pe-acolo. Sunt convins ca virmisorii apareau de la resturile de mancare care se adunau in filtru.
Si apropo de filtru am revenit la bucata aceea de vatelina alba care isi face treaba de minute.. dar revin cu detalii in alt topic legat de filtre homemade.
Si apropo de filtru am revenit la bucata aceea de vatelina alba care isi face treaba de minute.. dar revin cu detalii in alt topic legat de filtre homemade.
- Testos activ

9 mesaje
|Pagina 1 din 1