Acvariu mare pt terasa (pe timp de vara)
Monoceros scrie:Daca ai peretele alb sau deschis la culoare si orientezi oglinda spre el nici nu vei pierde multa lumina... fiind reflectata (spre acvariu) de perete.
Nu sunt sigur ca ai inteles cum vreau sa pun oglinda sau nu am inteles eu de ce as orienta oglinda spre perete :|
Eu m-am gandit ca oglinda sa fie si suport pt neon si sa reflecte partea de sus a acvariului, in sensul ca daca te uiti drept spre oglinda vezi ca si cum te-ai uitat la acvariu de sus in jos ... Nu am inteles cum te-ai gandit tu sa o pun orientata spre perete
- Testos activ

am revenit cu inca cateva idei pt acvariul meu :D
acum as vrea sa le fac o zona de uscat mai mare, si m-am gandit ca cel mai bine e sa o fac in spatele acvariului, daca tot nu mai scoatem acvariul pe terasa.
Acum vin cu pozele :

In partea din spate vreau sa pun alte buturugi si pietre... as prefera mai mult lemn decat pietre, fara sa fie vreo legatrura cu apa. Acolo vreau sa fie totul uscat. In cazul asta e vreo problema daca buturuga va fi din lemn de rasinoase? (nu de alta dar prin zona sunt numai paduri de brazi si imi este cel mai usor sa caut pe un rau ceva buturugi)
In desenele alea 3D am pus si niste verdeata , acum intrebarea, exista vreo planta , gen muschi care sa creasca inafara apei, radacinile sa zicem ca stau in apa, si planta sa fie cat mai deasa in partea de sus ? Musci Java banuiesc ca trebuie sa stea complet scufundati, nu ?
aici sunt cateva linkuri despre mai multe tipuri de muischii, dar parca toti sunt complet scufundati
http://www.killies.com/Truthaboutmosses.htm
http://www.tropica.com/default.asp
As vrea sa fie niste plante cat mai dese si nu foarte inalte, daca e ceva de genu muschilor din padure .. ar fi ideal :D
In partea dreapta a acvariului o sa fie rampa pe care broscutele o sa o foloseasca sa urce in partea de uscat, rampa vreau sa fie facuta exclusiv din radacini, mai exact o sa fie inca o radacina de marimea aproximativa a celei care o am acum in acvariu.
Legat de lumina, neonul, care acum sta aiurea in spatele acvariului o sa fie suspendat pe perete, nu creca e vreo problema ca nu sta exact deasupra acvariului, o sa il pun la vreo 30cm de apa din acvariu si o sa fie deasupra partii de uscat, din saptele acvariului care vreau sa o fac acum. Neonul ReptiGlo5 afecteaza cumva plantele? daca o sa le pun asa cum am vrut eu ?
mai jos o poza cu Kira "cand a vrut sa inghita toata apa din acvariu" :lol: .. a stat 2 - 3 secunde cu gura deschisa .. am reusit sa-i fac niste poze in care se vad si "coltii" cu care ma musca de fiecare data cand are ocazia. Daca iti bagi mana in acvariu rapid te agata :D

daca dati click pe poza apare poza la rezolutie mare 3000x2000 ... pt studiu :P
acum as vrea sa le fac o zona de uscat mai mare, si m-am gandit ca cel mai bine e sa o fac in spatele acvariului, daca tot nu mai scoatem acvariul pe terasa.
Acum vin cu pozele :

In partea din spate vreau sa pun alte buturugi si pietre... as prefera mai mult lemn decat pietre, fara sa fie vreo legatrura cu apa. Acolo vreau sa fie totul uscat. In cazul asta e vreo problema daca buturuga va fi din lemn de rasinoase? (nu de alta dar prin zona sunt numai paduri de brazi si imi este cel mai usor sa caut pe un rau ceva buturugi)
In desenele alea 3D am pus si niste verdeata , acum intrebarea, exista vreo planta , gen muschi care sa creasca inafara apei, radacinile sa zicem ca stau in apa, si planta sa fie cat mai deasa in partea de sus ? Musci Java banuiesc ca trebuie sa stea complet scufundati, nu ?
aici sunt cateva linkuri despre mai multe tipuri de muischii, dar parca toti sunt complet scufundati
http://www.killies.com/Truthaboutmosses.htm
http://www.tropica.com/default.asp
As vrea sa fie niste plante cat mai dese si nu foarte inalte, daca e ceva de genu muschilor din padure .. ar fi ideal :D
In partea dreapta a acvariului o sa fie rampa pe care broscutele o sa o foloseasca sa urce in partea de uscat, rampa vreau sa fie facuta exclusiv din radacini, mai exact o sa fie inca o radacina de marimea aproximativa a celei care o am acum in acvariu.
Legat de lumina, neonul, care acum sta aiurea in spatele acvariului o sa fie suspendat pe perete, nu creca e vreo problema ca nu sta exact deasupra acvariului, o sa il pun la vreo 30cm de apa din acvariu si o sa fie deasupra partii de uscat, din saptele acvariului care vreau sa o fac acum. Neonul ReptiGlo5 afecteaza cumva plantele? daca o sa le pun asa cum am vrut eu ?
mai jos o poza cu Kira "cand a vrut sa inghita toata apa din acvariu" :lol: .. a stat 2 - 3 secunde cu gura deschisa .. am reusit sa-i fac niste poze in care se vad si "coltii" cu care ma musca de fiecare data cand are ocazia. Daca iti bagi mana in acvariu rapid te agata :D

daca dati click pe poza apare poza la rezolutie mare 3000x2000 ... pt studiu :P
Ultima oară modificat de ovisopa pe 18 Iun 2008, 13:57, modificat 1 dată în total.
- Testos activ

dragonflyyy8 scrie:as fi vrut ca si pozele cu acvariul sa se faca mai mari ... :D poate iti fur niste idei
Deocamdata nu e cinestie ce, dar sper sa reusesc sa-l fac cat mai frumos si sa para cat mai natural
Am actualizat si postul anterior, acum sunt linkuri si pe pozele cu acvariul, mai jos inca 2 poze cu mici detalii.

Inca mai astept un raspuns la intrebarile mele din postul anterior :D
- Testos activ

Sa ai grija la coloana de apa, nu trebuie sa fie prea sus pentru ca exista riscul ce testoasele sa "evadeze" din acvariu. Pentru asta ti-ar trebui o rampa mai mare care sa le ajute sa iasa pe zona de uscat
Nu este indicat lemnul de rasinoase. Cauta lemn de esenta tare(via, salcia, prunul, marul, salcamul, fagul) sau cele care se gasesc in petshopuri(mahon sau mopan). Foarte bune sunt radacinile care au stat in contact cu apa o perioada mai lunga de timp.
Si eu caut o planta de suprafata dar in ca nu am gasit ceva care sa ma multumeasca. Neonul ReptiGlo5 NU afecteaza plantele, le face chiar foarte bine.
Nu este indicat lemnul de rasinoase. Cauta lemn de esenta tare(via, salcia, prunul, marul, salcamul, fagul) sau cele care se gasesc in petshopuri(mahon sau mopan). Foarte bune sunt radacinile care au stat in contact cu apa o perioada mai lunga de timp.
Si eu caut o planta de suprafata dar in ca nu am gasit ceva care sa ma multumeasca. Neonul ReptiGlo5 NU afecteaza plantele, le face chiar foarte bine.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Coloana de apa, la mine e mare si poate o sa fie si mai mare. De iesit nu prea au cum sa iasa. Sincer, insula e pe mijloc, are "colturile" pana in marginea acvariului dar partea mai lata e pe mijloc si nu au nici o sansa. Eu de cand o am pe kira (aprox 6 ani) nu am vazuto sa iasa niciodata decat daca insula era pozitionata in asa fel in cat sa o ajute la chestia asta, mai exact pe coltul acvariului. In rest daca e doar apa si insula pe mijloc nu are cum sa iasa din apa direct afara .. trebuie sa se impinga si sa se agate cu picioarele din spate de marginea acvariului, altfel nici o sansa :D Cel putin la mine nu s-a intamplat pana acum.
La cat lemn vreu sa pun eu acolo bag o gramada de bani daca e sa il cumpar de la Shop :( Dar lemnul de rasinoase care e problema cu el ? am vazut mai multi care zic ca nu e indicat,, dar de ce nu e indicat nu am vazut pe nicaieri.
Repet, lemnul NU o sa stea in apa .. poate asta ajuta sa va schimbati parerile si sa "ma lasati" sa pun lemn de brad pe insula aia uscata :D
Nisip alb am sanse sa gasesc, e scump ?
La cat lemn vreu sa pun eu acolo bag o gramada de bani daca e sa il cumpar de la Shop :( Dar lemnul de rasinoase care e problema cu el ? am vazut mai multi care zic ca nu e indicat,, dar de ce nu e indicat nu am vazut pe nicaieri.
Repet, lemnul NU o sa stea in apa .. poate asta ajuta sa va schimbati parerile si sa "ma lasati" sa pun lemn de brad pe insula aia uscata :D
Nisip alb am sanse sa gasesc, e scump ?
- Testos activ

Ieri mi-am cumparat o jaluzea .. pt acvariu :lol:

Jaluzeaua o voi folosii pe post de perete, peretele zonei de uscat care in desenele de mai sus era din sticla, zilele astea o sa-mi tai o bucata de pal pt partea de jos, unde vor fi puse pietrele si buturuga .. si sper sa gasesc pe undeva nisip alb ca parca arata super...
Inca nu sunt sigur daca sa pun jaluzeaua "intinsa" sau sa tai fundul din pal intr-o forma putin neregulata pe latura lunga, sa para cam ca in poza de mai sus :roll: :lol:

Jaluzeaua o voi folosii pe post de perete, peretele zonei de uscat care in desenele de mai sus era din sticla, zilele astea o sa-mi tai o bucata de pal pt partea de jos, unde vor fi puse pietrele si buturuga .. si sper sa gasesc pe undeva nisip alb ca parca arata super...
Inca nu sunt sigur daca sa pun jaluzeaua "intinsa" sau sa tai fundul din pal intr-o forma putin neregulata pe latura lunga, sa para cam ca in poza de mai sus :roll: :lol:
- Testos activ

Monoceros scrie:Dupa cum spune si [diego]... vor evada daca le lasi o coloana de apa atat de aproape de marginea acvariului.
Pana acum nu au evadat, si eu cred ca nu o sa evadeze din cauza coloanei de apa .. cred asta pt ca nu au de ce sa se impinga, e doar apa.
Monoceros scrie:Iar lateralele mici ale zonei de uscat, trebuie sa le prelungesti mai mult peste lateralele mici ale acvariului... din aceleasi motive.
Aici iti dau dreptate :)
Pana nu le vad evadand imi sustin opinia :) In ultimele luni de cand stau in acavriul nou nu au evadat niciodata. Daca se intampla o sa va anunt .. si-mi retrag cuvintele :D Sper sa nu fie cazul.
Azi le-am facut suportul zonei de uscat dar din pacate nu am gasit pe la nici un magazin nisip alb, doar pietris alb (4 - 8 mm).
Credeti ca pe uscat broscutele vor fi tentate sa inghita pietricele ?
Nu prea cred ca am vreo sansa sa gasesc in Sibiu nisip alb .. cum vezi prin poze .. si probabil o sa pun doar niste pietrii si ceva lemne fara nisip, iar in caz ca e periculos sa pui pietris marunt in zona de uscat, nu o sa mai pun nici macar pietris .. pietrisul era ultima varianta la care m-am gandit sa ma ajute sa fac un contrast intre lemne, pietre si restul zonei de uscat.
Aici erau curioase sa exploreze "noua zona de agrement" :P dar nu destul de curajoase sa se "arunce in necunoscut" de la inaltimea de 6cm :))

Aici se vede mai bine distanta de la suport la partea de sus a acvariului, zona aia trebuie umpluta cu nisip alb (sau ce o sa gasesc) pietre .. radacini .. etc ... si daca imi ziceti o floare de uscat care ar trai bine acolo o sa incerc sa decorez si cu verdeata ... pt ca imediat se schimba aspectul cand e ceva verdeata naturala.

- Testos activ

vazand ca nu am nici o sansa sa gasesc nisip alb, momentan am renuntat in a cauta pe la magazine. Am fost la metro si am cumparat un sac de 50kg de piatra de marmura .. sau cum ii zice.
Am spalato foarte bine, dupa care am uscato cu un feon profesional (la temperatura de ~450grade) dupa care am plasat-o sus pe insula. Acum vreau sa gasesc niste pietre mari sau o piatra mia mare cu o culoare mai inchisa .. ori ceva rosu .. ori "galbene" si o planta de uscat care sa ii placa soarele artificial, adica neonul Repti glo 5
Mai jos cateva poze cu acvariul si insula. Nu se apropie de ce aveam eu in gand .. dar deocamdata e ok si asa.

Acum nu imi place cum se vede apa, fiindca am pus insula in spate, nu mai intra deloc lumina in spatele acvariului si pare totul foarte inchis. Vreau sa pun un neon normal in spatele acvariului in partea de jos .. am facut un test si arata ok, se lumineaza destul de mult acvariul daca are o lumina in spate.
Am spalato foarte bine, dupa care am uscato cu un feon profesional (la temperatura de ~450grade) dupa care am plasat-o sus pe insula. Acum vreau sa gasesc niste pietre mari sau o piatra mia mare cu o culoare mai inchisa .. ori ceva rosu .. ori "galbene" si o planta de uscat care sa ii placa soarele artificial, adica neonul Repti glo 5
Mai jos cateva poze cu acvariul si insula. Nu se apropie de ce aveam eu in gand .. dar deocamdata e ok si asa.

Acum nu imi place cum se vede apa, fiindca am pus insula in spate, nu mai intra deloc lumina in spatele acvariului si pare totul foarte inchis. Vreau sa pun un neon normal in spatele acvariului in partea de jos .. am facut un test si arata ok, se lumineaza destul de mult acvariul daca are o lumina in spate.
- Testos activ

Mersi :) Acum nu e chiar ce vroiam eu .. dar in cateva saptamani o sa-mi fac timp , incet incet sa-l fac cat mai frumos.
Acum ma enerveaza (rau de tot) intunericul din spatele acvariului, arata ca naiba apa :(
Si ca sa evit consumul generat de un neon de 40W (in plus fata de Repti Glo5 30W ) o sa incerc sa-mi fac un montaj ceva cu leduri albe :)
Daca iasa ceva o sa va anunt :)
Acum ma enerveaza (rau de tot) intunericul din spatele acvariului, arata ca naiba apa :(
Si ca sa evit consumul generat de un neon de 40W (in plus fata de Repti Glo5 30W ) o sa incerc sa-mi fac un montaj ceva cu leduri albe :)
Daca iasa ceva o sa va anunt :)
- Testos activ

foarte foarte dragut....keep going ! :mrgreen:
e eficient filtrul ?
e eficient filtrul ?
mami ma iubeste si ma da mereu cu ulei pe carapace!!!
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/
.
accesorii handmade ptr toate gusturile :X
http://accesoriidragonfly.blogspot.com/