Acvariu mare pt terasa (pe timp de vara)

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

de alin » 24 Mai 2008, 14:05

felicitariile mele :thumbsup:
Come to the dark side... We have COOKIES Imagine

Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testos meserias
Testos meserias

de ciprif » 24 Mai 2008, 14:22

super misto, as avea si eu o intrebare. Nu o sa se oxideze sarma de cupru care o folosesti la insulita?? Oxidul de cupru 2 este toxic si pt oameni cred ca pt broscute e nociv nu gluma...
Testos juvenil
Testos juvenil

de dragonflyyy8 » 24 Mai 2008, 14:42

impresionant,felicitari :) sti cumm se zice...dupa munca si.... rasplata :D
cat te'a costat sticla? :?:
Testos meserias
Testos meserias

de ovisopa » 24 Mai 2008, 16:21

Adriana scrie:WOW....e foarte tare acvariul! Felicitari!!! :bravo: Cred ca ai muncit o groaza la el, dupa cum se vede si din conversatiile de pe forum. Broscutele tale cred ca se simt super in noua casa. :D

Mersi :) pai in total probabil au fost vreo 8 ore de lucru cu tot cu plimbari la petshop si la geamgiu (plus multe alte ore de privit acvariul si broscutele in noua casuta :P )

Una din testoasele care a fost cumparata de papa, acum cateva luni, mi se pare ca are culorile mult mai sterse decat cea pe care am crescuto noi, in aproximativ ultimii 6 ani, ca nu mai stiu exact de cand o avem.

Click pe poza pt o rezolutie mai buna:
Imagine

Se vad niste chestii ciudate, e bolnav testosul ? De activ e activ, nu pot sa zic ca e vreo diferenta ca pana acum, dar numai acum am observat chestiile astea.
Testos activ
Testos activ

de ovisopa » 24 Mai 2008, 16:30

ciprif scrie:super misto, as avea si eu o intrebare. Nu o sa se oxideze sarma de cupru care o folosesti la insulita?? Oxidul de cupru 2 este toxic si pt oameni cred ca pt broscute e nociv nu gluma...

M-am intrebat si eu inainte sa le pun, dar o sa vedem .. daca vad urme de oxidare o sa le inlocuiesc .. sper sa gasesc ceva de plastic ca initial asa ceva am vrut sa pun dar nu am gasit nimic la indemana :)

dragonflyyy8 scrie:impresionant,felicitari :) sti cumm se zice...dupa munca si.... rasplata :D
cat te'a costat sticla? :?:

Sticla pt acvariu a fost in jur de 130 lei, dar nu mai stiu exact. Initial am vrut sa cumpar de 10mm dar era mult mult mai scumpa, ajungeam undeva la 200 lei, 200 si ceva ...

Iar pt filtru nu mai stiu dar nu a fost f mult ca e sticla de 4mm, cred ca puteam lua linistit si de 3mm ...

Pompa Resun 2500l a fost 37 lei, inelele ceramice vreo 9 lei, carbunele 8 lei, un furtun de masina de spalat 3 lei, planta aia vreo 9 lei (am facut pana la urma 2 plante din ea, ca era prea lunga) .. faceti voi calculele ca mie nu imi place matematica :D

Incalzitorul care il aveam demult e Resun RH 9000 de 50W, dar vad ca nu prea face fata, l-am dat la maxim dar in ultimele 24 de ore temperatura apei nu acrescut deloc, a ramas la 23 de grade. Oare imi ajunge unu de 100W ?
Testos activ
Testos activ

de ovisopa » 26 Mai 2008, 22:15

Monoceros scrie:Carbunele activ se "uzeaza" foarte repede la un acvariu cu testoase... acum e alegerea ta daca vrei sa-l folosesti, mai mult sau mai putin... sa dai banii pe el, desi nu e foarte eficient.

Monoceros scrie: Cantitate recomandata este de 1 litru de granule de carbune activ la 50 litrii de apa.
Citat de la topicul despre Filtrarea Apei (aliniatul despre filtrarea chimica)

Diferenta intre ce ai scris aici si ce scria pe cutia de carbune care am cumparat-o eu este foarte mare, cum spuneam in posturile anterioare, pe cutia aia scria ca e pana la acvarii de 190l dar pungulita e foarte mica ... miramas sa faca ceva.

Daca as pune sa zicem 1 "litru" de carbune in filtrul meu, desi ar ocupa destul de mult spatiu, va ajuta la curatarea apei galbuie ? va fi o diferenta vizibila ?

Carbune in cantitati mai serioase se gaseste prin alte parti ?

Alte modalitati de curatirea apei galbuie exista ?

Singura "problema" care o are filtrul acum e ca nu curata apa galbuie .. in rest sunt foarte multumit, apa este curata, fara mizerii si sper ca dupa ce se seteaza acvariul sa nu imi mai apara nici algele alea pe radacina pusa pe post de insula.

PS. in a 5-a zi de cand am bagat apa in acvariu am observat ca apa s-a ingalbenit (broscutele sunt hranite in acvariul asta)
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 27 Mai 2008, 00:19

Dupa cum am mai spus... carbunele activ "se uzeaza" foarte repede (defapt colmateaza pentru ca este asemeni unui burete... tot pori are, numai ca sunt de cativa microni) intr-un acvariu cu testoase... pentru ca acestea produc mult mai multe reziduri in suspensie, decat pestii... de aici si discordanta dintre proportiile recomandate de mine repectiv producatori.
Eu, sincer nu cred ca merita atata bataie de cap si bani cheltuiti pentru filtrarea chimica, daca nu le poti oferii suficient spatiu cat sa devina si eficienta aceasta filtrare.
Alte metode impotriva ingalbenirii apei, mai complicate, folosite in acvaristica, dar ineficiente pentru acvariile cu testoase, sunt sistemele de osmoza inversa, sistemele cu UV-C si sistemele de purificare cu ozon. Nerecomandate de mine... ar fi bani aruncati pe geam (in cazul unui acvariu cu testoase).
Cea mai buna solutie este sa astepti sa se faca ciclarea, iar apoi sa faci schimburi partiale si dese de apa (mai dese, decat in mod obisnuit).
Testos Admin
Testos Admin

de ovisopa » 28 Mai 2008, 14:40

Mersi pt raspunsul detaliat .. voi astepta sa se seteze acvariul si pana la urma banuiesc ca nu ai cum sa pastrezi apa ca in prima zi :)

Mi-am facut rost si de burete mai rar, pt ca inainte nu aveam, l-am pus jos de tot dupa care urmeaza inele ceramice si cateva bio-balls (au venit odata cu pompa) dupa care am pus carbunele .. care probabil ca o sa-l scot.

Pe partea de evacuare am mai pus o vatelina de vreo 3 cm de groasa si se pare ca isi face treaba, dupa 2 -3 zile am vazut ca nu mai era alba alba ci usor maronie, am inlocuit-o cu alta (noroc ca am de unde lua vatelina cand se murdareste). Daca aveti evacuarea mare si puneti ceva pt filtrare cum am pus eu eliminati zgomotul apei care intra in acvariu de tot.

Imagine

La plantele alea de plastic am incercat sa le mai fac ceva, suportul care il aveau inainte nu arata prea bine + ca se vedea si ventuza cu care au fost prinze. Am dat o gaura intr-o scoica mai mare si am lipit o piatra in interiorul scoicii sa o tina pe fundul acvariului.

In partea stanga a pozei se vad 3 scoici una langa alta fiecare cu cate un fir de verdeata in ea. Am gaurit scoicile, le-am prins una de alta dupa care am mai dat o gaura in partea de sus a fiecarei scoici si am bagat cate un fir de verdeata.

Imagine
Testos activ
Testos activ

de dragonflyyy8 » 28 Mai 2008, 15:33

cat de pragmatic ai fost :D :D am si eu am plante cu suport dinala mare..pe care o sa'l inlocuiesc cu scoici :D .
dar nu e cam golut acvariul? ceva pe fund nu pui? sau asta ai vrut...ma gandesc ca se cam plictisesc...nu au ce sa mute noaptea :D :lol: nu au cum sa te trezeasca cand le e foame :lol:
Testos meserias
Testos meserias

de ovisopa » 28 Mai 2008, 16:25

dragonflyyy8 scrie:dar nu e cam golut acvariul? ceva pe fund nu pui? sau asta ai vrut...ma gandesc ca se cam plictisesc...nu au ce sa mute noaptea :D :lol: nu au cum sa te trezeasca cand le e foame :lol:

Pai mie nu imi prea place sa am un "substrat" de pietre .. nici prea multe scoici nu imi plac . In schimb mi-ar placea foarte mult nisip cu plante naturale .. dar la testoase nu e posibil ...

Imagine
Mai multe modele de acvarii pt pesti gasiti aici : http://www.adana-usa.com/index.php?main ... _portfolio

De deranjat nu deranjeaza pe nimeni ca acvariul nu este in vreun dormitor sau in vreun loc unde doarme cineva.

PS. Pietricele cum sunt pe fundul acestui acvariu NU mi-ar placea sa am :

Imagine
Testos activ
Testos activ

de dragonflyyy8 » 28 Mai 2008, 16:30

gandeste'te si la ele ca au nevoie de ocupatie...sa caute,sa exploreze :) sa nu stea plictisite :) trebuie totusi sa gasesti o alternativa :wink:
Testos meserias
Testos meserias

de ovisopa » 28 Mai 2008, 22:09

Azi am fost iar la petshop sa mai cheltui niste bani :D

Am cumparat:
- un tub de neon Repti Glo 5 de 30W ( 54 lei )
- incalzitor resun 300W ( 24 lei )
- inca un termometru, de data asta e dinala traditional sa vad daca ala digital (un sticker lipit pe acvariu) indica temperatura corect ( 1,7 lei - l-am luat mai mult ca era ffff ieftin)
- o planta lunga din care o sa mai fac vreo 3 mai mici ( 12 lei )
- o punga de BioBals (18 lei - scumpe ca draku pt ce reprezinta .. creca costul de productie este enrom de mic .. auzi niste bucati de plastic 18 lei )
- priza reglabila, sa pun neonul in functiune intre orele X si y (5,6 lei era oferta, restul de modele incepeau de la 15 lei, chiar si cele care erau pe acelasi principiu, multe intrerupatoare in dreptul fiecarei ore .. vreo 92 parca )

Maine o sa dau o fuga pana la un magazin de electrice si sper sa gasesc un "transformator" pt neonul ala, tubul vreau sa il pun in partea de sus a unei oglinzi care e pusa deasupra acvariului inclinata vreo 30 - 40 de grade .. am facut rapid in ScketchUp o oglinda si un neon deasupra acvariului sa intelegeti cam cum vreau sa fac

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Testos activ
Testos activ

de dragonflyyy8 » 29 Mai 2008, 07:23

sunt curioasa cand tragi o linie la tot ce ai investit in acvariu ,la cat ajungi:wink: cateva mil bune :wink:
e bine ca iti place....si ai de unde :lol:
Testos meserias
Testos meserias

de ovisopa » 29 Mai 2008, 07:59

dragonflyyy8 scrie:sunt curioasa cand tragi o linie la tot ce ai investit in acvariu ,la cat ajungi:wink: cateva mil bune :wink:
e bine ca iti place....si ai de unde :lol:

Pai de obicei nu fac calcule (am scris preturile ca unii membrii m-au intrebat cat a costat sticla sau alte chestii) , cand am, ii folosesc si cand nu am asta este , merge si fara. Din aprilie de cand m-am apucat de astea, cate 150 lei / luna (aprilie, mai) nu ar fi chiar o avere.

Si in cazul asta e "investitie" pe termen lung, avand in vedere ca am garantie destul de mare pe componente (pompa 3 ani, termostat 2ani) si alte obiecte (biobals,plante) nu au cum se strica ... daca odata la cativa ani faci asa o "investitie" nu-i mare pierdere.

Ma straduiesc sa iasa frumos, desi ai mei ma tot bat la cap sa bagam scoici sau pietricele.

PS.1 Am vazut la petshop o chestie care arata super misto, e facuta din plastic sau fibra de sticla si imita niste pietre .. super misto arta si mergea pus perfect ca si substrat .. dar era foarte scumpa :( vreo 90 lei o bucata de ~30x40 cm .. Ea e facuta sa o pui vertical pe spatele acvariului, pare a fi o stanca, dar merge linistit si pe fund.

PS.2 Pana la urma am reununtat la ideea de a scoate acvariul pe fereastra, l-am lasat acolo langa geam pe niste corpuri cu sertare. Daca stiam ca va sta acolo il faceam mai lat si mai inalt :(
Testos activ
Testos activ

de Monoceros » 29 Mai 2008, 17:38

Cu oglinda orientata astfel te va deranja lumina pentru ca vor fi contre-jour ... mai bine o orientezi pe partea cealalta, daca ai un perete sau geam.
Testos Admin
Testos Admin

AnteriorUrmătorul