ajutati-ma va rog :D

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

ajutati-ma va rog :D

de ciprif » 22 Mai 2008, 21:24

Nu am gasit raspuns concret la urmatoarea intrebare.

De ce ii miroase apa?

e miros puternic si destul de deranjant.
inainte am crezut ca e din cauza ca nu am filtru. Ok am inlocuit vechiul aparat de facut "bulbuci":) cu filtru zic eu potrivit pt cati litri de apa am, filtreaza 200l/h, eu am cca 20-22 de litri de apa in acvariu, si tot miroase

am gasit un motiv pe forum. Busteanul, mirosea si inainte de bustean

apa o curat de resturi pe cat posibil cu o sita deci o alta cauza inlaturata

si totusi miroase puternic a apa statuta, cam si la fel de repede ca inainte de filtru si de schimbarea acvariului? ce sa fac??

dorm in camera cu acvariu si e destul de deranjant, cand aveam acvariul cel mic schimbam zilnic apa(stiu nu e bine) oricum si sa vreau la asta nu o pot schimba zilnic si tot volumul, nu se decanteaza asa de repede si nu e indicat. Va rog dati-mi un sfat ...vreau sa fie fericita si cu apa cat mai curata.

PS apa e tulbure, cu tot cu filtru :( si a fost schimbata in totalitate azi
Testos juvenil
Testos juvenil

de Laura_Loo » 22 Mai 2008, 21:29

Si eu am patit asa. Mi s-a spus ca e din cauza ca filtrul are nevoie de cel putin 2 saptamani sa-si formeze niste bacterii denitrificatoare care ajuta apoi la curatirea apei. Am lasat apa asa, am schimbat-o o data pe saptamana si si-a revenit. In timpul asta am spalat foarte putin filtrul si asta in apa inainte sa o schimb. Inca ceva, cand schimbi apa, nu o schimba cu totul. Maxim 30% din ea sa schimbi doar. Stiu, va fi tot murdara si urat mirositoare dar isi revine dupa o vreme. Trebuie doar sa ai rabdare.
Sper ca te-am ajutat cat de cat :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de ciprif » 22 Mai 2008, 21:35

broasca sigur nu are taine :) sper sa nu mor eu intre timp :P va anunta mama in cazul in care dau coltul :))
Testos juvenil
Testos juvenil