help me
8 mesaje
|Pagina 1 din 1
help me
Salut! aseara am achizitionat si eu o broscuta de florida de cateva luni. Odata cu broscuta am cumparat un vas din plastic cu insula, un calciu in forma de broasca si mancare. Am intrebat-o pe vanzatoarea daca mai am nevoie si de altceva si mi-a zis k nu. Uitandu-ma prin posturi am vazut k se vorbeste de filtrarea apei, de iluminare, de temperatura apei de peste 20 de grade, aceste lucruri sunt esentiale pt supravietuirea broscutei?aia mi-a zis k sa fierb apa inainte, aici am vazut k apa nu se fierbe :D
orice ai face nu te baza pe ce ti-au zis vanzatorii de la petshop....sfaturi idioate....testoasele de florida au nevoie de spatiu....deci nici macar bolul ala ridicol cu insulita nu este bun...vad ca ai citit cate ceva pe forum si ai inceput sa intelegi...mai ai nevoie neaparata de un incalzitor cu termostat care sa tina apa la o temperatura constanta de 26-28 de grade...de filtru...de un bec/neon UV...de inca unul care sa incalzeasca aerul deasupra insulei...si de un filtru...
astea nu prea le poti asigura atat timp cat pastrezi acel bol...incearca sa cumperi sau sa confectionezi un acvariu mai mare...oricum broscuta o sa creasca destul de repede si nu o sa faci altceva decat sa o chinui intr-un vas atat de mic...
si orice ai face nu folosi apa fiarta....o sa mbolnavesti testoasa....foloseste doar apa plata sau apa de la robinet lasata la decantat cel putin 24 de ore....incearca sa nu faci inlocuiri totale de apa ci doar de 30%....dar asta nu prea e posibil daca nu ai si filtru(stiu din proprie experienta)...cam asta ar fi pentru inceput....e costisitor dar necesar...
multa bafta si sa-ti traiasca..
astea nu prea le poti asigura atat timp cat pastrezi acel bol...incearca sa cumperi sau sa confectionezi un acvariu mai mare...oricum broscuta o sa creasca destul de repede si nu o sa faci altceva decat sa o chinui intr-un vas atat de mic...
si orice ai face nu folosi apa fiarta....o sa mbolnavesti testoasa....foloseste doar apa plata sau apa de la robinet lasata la decantat cel putin 24 de ore....incearca sa nu faci inlocuiri totale de apa ci doar de 30%....dar asta nu prea e posibil daca nu ai si filtru(stiu din proprie experienta)...cam asta ar fi pentru inceput....e costisitor dar necesar...
multa bafta si sa-ti traiasca..
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Ast?zi am luat ?i eu o broscu?? de Florida (cam vreo 5 cm diametru). Ca ?i Hitao, am un vas de plastic cu insuli??. Spre deosebire de el, eu am cump?rat ?i un ?nc?lzitor cu termostat setat la 25?C (mi se pare cam aiurea s?-l pun tot ?n ap?, culcat pe fundul vasului - mi-e fric? de vreun scurtcircuit; dar a?a mi-a zis v?nz?toarea, c? ei tot a?a le ?in).
Problema mea e c? n-am v?zut broasca s? m?n?nce. I-am dat inim? de vit? m?run?it?, ni?te cubule?e mici (pe pungu?? scrie Meniu S?pt?m?nal pt. ?estoase), i-am pus ?i ni?te carne de pui fiart? ?i t?iat? m?runt... dar nu m?n?nc?. O fi din cauza stressului?
Ce-a? putea s?-i fac s-o determin s? m?n?nce?
Problema mea e c? n-am v?zut broasca s? m?n?nce. I-am dat inim? de vit? m?run?it?, ni?te cubule?e mici (pe pungu?? scrie Meniu S?pt?m?nal pt. ?estoase), i-am pus ?i ni?te carne de pui fiart? ?i t?iat? m?runt... dar nu m?n?nc?. O fi din cauza stressului?
Ce-a? putea s?-i fac s-o determin s? m?n?nce?
Da, ii trebuie o perioada de acomodare, dar schimba cat mai repede bolul acela pentru ca nu este bun.Iti trebuie un acvariu.Si incalzitorul meu este complet scufundat in apa.Vezi ca iti trebuie filtru si un termomentru.Poate incalzitorul este prea puternic pentru bolul acela si apa poate fi prea calda.
Sa-ti traiasca!
Sa-ti traiasca!
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
8 mesaje
|Pagina 1 din 1