comportament neinteles

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

comportament neinteles

de catalina_cher » 20 Mar 2007, 17:13

Buna ziua tuturor. Desi sunt noua pe acest forum, am reusit sa citesc in mare parerile voastre, sau mai bine zis sfaturile voastre. Si eu am doua broscute de Florida, una de un an jumate si alta de 6 luni, cu aproximatie. Nu imi dau seama cu exactitate care este sexul lor, cu toate ca am salvat pozele postate de voi aici. De curand, am mutat aceste broscute dintr-un acvariu foarte mic, intr-unul foarte mare, insa doar cu 40 de litri de apa. De cum le-am mutat, au inceput sa se comporte ciudat.....Cea mare o musca pe cea mica de fata, se urca pe ea, o bate, fara ca ea sa riposteze in vreun fel. Tot balciul asta se intampla numai seara.
In al doilea rand, desi mananca foarte mult, pur si simplu parca cersesc mancare, batand zgomotos cu labutele apa. Uneori am impresia ca nu le inteleg mai deloc.....
Astept o parere de la voi, sau un sfat.......Multumesc

de cosmin » 20 Mar 2007, 20:20

Bun venit pe forum!

Daca testoasele sunt mici este destul de greu sa-ti dai seama de ce sex sunt. Eventual pune niste poze cu ele.
Se mai intampla la testoase sa apara o oarecare "cearta" intre ele.
In legatura cu mancare, nu trebuie sa le dai cat pot ele mananca ci cat ar consuma in vreo 5 min.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 20 Mar 2007, 20:34

Si ale mele fac la fel, e un fel de lupta pentru teritoriu. Totusi daca vezi ca devine prea agresiva sa le desparti.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 20 Mar 2007, 21:18

Dupa cum spune si [diego] este o lupta pentru teritoriu.
Testoasele mele s-au "certat" aproximativ 3 ani si jumatate. Acum dorm numai una langa alta ... mai ca botic in botic. Se mai cearta pe mancare... asta este... asa sunt ele lacome si lupata pentru supravietuire este crunta :mrgreen: .

PS: Atentie, nu le hranii mai mult decat trebuie :!: Despre hrana.
Testos Admin
Testos Admin

de catalina_cher » 21 Mar 2007, 13:23

Multumesc mult tuturor.
Cat priveste hrana, le dau o data pe zi, insa ele ar vrea non-stop, parca nu au limita. Tare as mai vrea sa le dezvat sa mai bata apa cu labutele din fata la fiecare miscare care o fac prin casa......

de Monoceros » 21 Mar 2007, 15:29

Daca le vei da mancare numai cand stau cuminti :mrgreen: le vei dezvata. Eu asa am facut si vad ca functioneaza... inainte ma trezeau dimineata cum rasarea soarele, plescaind apa, ca sa le dau de mancare.
Testos Admin
Testos Admin

de catalina_cher » 22 Mar 2007, 09:18

Da, ca bine zici. Asa am sa le fac, ca m-au adus un pic la disperare... :shock:

PS: Buna din nou. Am revenit, de data asta cu cateva poze ale broscutelor mele pentru identificarea sexului de catre voi mai priceputi in ale testoaselor. Aceste doua broscute s-au batut toata noaptea trecuta, nu stiu ce e cu ele. Parca se bat pe ascuns sa nu le vad eu. Ciudate fiinte.
Nu am reusit sa le pozez la gherute sau cozi pentru ca nu au vrut sa stea. Poate reusiti sa ma luminati cu ce v-am postat aici>>>>>>Multumesc anticipat.

Imagine Imagine Imagine

de Monoceros » 26 Mar 2007, 00:09

Sa iti traiasaca fetele!!! :mrgreen:
Testos Admin
Testos Admin

de Allegra » 04 Iun 2007, 14:55

buna tuturor!

am doua broscute de florida, care au un comportament ciudat- se bat toata ziua...dupa cum le-am identificat...ar fi masculi...e lupta pentru teritoriu?

de Monoceros » 04 Iun 2007, 20:47

Da, pana se impaca cu ideea. :mrgreen:
Testos Admin
Testos Admin

Lupte

de Olivia_Ioana » 02 Feb 2008, 11:56

Salut,

Lolek si Bolek revin :) Dupa ce am incercat sa impun un sistem cu mancat separat, pentru a controla care si cum mananca prin hranire separata in alt vas, de doua ori pe zi, cu gammarus si raffy mineral + salata/morcovi de 2 ori pe saptamana, am observat ca cel mare a devenit mult mai agresiv.

El primeste mai multa mancare si cu toate astea il musca pe cel mic de labute/cap de cateva ori pe zi. Si cu mine a devenit mult mai mai salbatic - am fost plecata cateva zile intr-o delegatie si nu i-am mai hranit eu - in sensul ca ma ciupeste de degete cand il iau sa ii dau de mancare sau imi ataca mana atunci cand o pun pe acvariu.

Problema este ca ei ar manca non stop si deja au crescut foarte mult in cele cateva saptamani de cand i-am primit asa incat nu pot sa nu le dau portionata mancarea.

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ii hranesc impreuna sau tot separat? Eu m-am gandit sa le dau doar o data pe zi raffy mineral, poate e cam mult cate 2 respectiv 3 pufuleti de doua ori pe zi, impreuna cu cei 3 respectiv 4 crevetei de caciula de la fiecare masa. :(

In rest suntem sanatosi, voiosi, voinici, avem si planta, ne place filtrul de dormim pe el si suntem atenti la orice.

Astept cu mare interes sfaturile voastre! Multumesc :)

Imagine

de ynna » 03 Feb 2008, 09:35

apropo de comportament....ale mele sunt ff mici, nu stiu cat au in total eu le am de o luna inca nu au crescut foarte mult, cand le scot afara si le las prin casa(sub stricta supraveghere) cauta un loc intunecat si se chinuie sa intre acolo sub perna sau patura, si ma intrebam de ce. oare le este frig sau frica sau asa fac ele de obicei?
ps. urmele acelea rozalii de pe plastron nu sunt cheaguri de sange? e normal sa fie acolo?

Ps: aici nu modereaza nimeni?
new at this
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 07 Apr 2008, 21:25

Nu era nevoie sa dai 2 mesaje unul dupa altul.Foloseste butonul edit!

Sub fiecare arie, sunt moderatorii care se ocupa cu aria respectiva!
Ai ceva de reclamat? :lol:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 07 Apr 2008, 23:36

[Olivia_Ioana], eu cred ca cel mai bine ar fi sa le hranesti impreuna, astfel tot timpul va fi o competitie si... vor avea mai putine mofturi.
Eu le articulam cu un bobarnac peste botic, cand se bateau (pe cea care ataca)... e suficient sa le sperii putin si vor fi mai putin agresive, acum sunt foarte pasnice.
Ofera-le o hrana cat mai variata, nu te baza doar pe hrana din petshop... aceasta ar trebuii sa constituie maxim 30% din alimentatia lor, fiind hrana uscata de obicei.

ynna scrie:...cauta un loc intunecat si se chinuie sa intre acolo sub perna sau patura, si ma intrebam de ce. oare le este frig sau frica sau asa fac ele de obicei?

Nu au cum sa se incalzeasca sub o patura, fiindca sunt reptile... au sange rece. :wink: Ele cauta locuri cat mai umbrite datorita instinctului de conservare, pentru ca se tem si deasemenea pentru a-si mentine umititatea corpului cat mai mult timp.
Testos Admin
Testos Admin

de black_chinese » 22 Apr 2008, 10:00

salut! am si eu doua broscute mititele rau -lolo si teea :) cred ca au vreo 3 luni cam asa, le tin intr-un acvariu cam mediu asa...dar au spatiu sa se desfasoare (de 35 de ori cat ele cum ar veni si am auzit ca e indicat- cel putin atat sa fie de mare), si de ceva timp dimineata ma trezesc cu zgomote. In fiecare dimineata incep sa dea cu labutele in acvariu, ca si cum ar vrea sa ajunga pe partea cealalta si nu reusesc. Le dau de mancare, le aprind lampita...loc au sa se plimbe prin acvariu...nu inteleg comportamentul asta. Nu fac lucrul asta mereu ...dar nu inteleg de ce:( ce am mai vazut postat pe alte topicuri a fost ca daca fac miscarea asta cu labutele una in fata celeilalte e semn de agresiune...sa aiba ceva cu mine? mi-e greu sa cred pt ca se poarta pasnic cu mine, nu m-au muscat niciodata...va rog daca ati patit si voi asa ziceti-mi si mie care ar putea fi motivul :?
don't be sad, don't be blue, Frankestein was ugly too
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul