pneumonie ?!
Moderator: Sheppard
4 mesaje
|Pagina 1 din 1
pneumonie ?!
Buna ! Am si eu o problema si o consider destul de grava. Din cate stiu eu nu este nici un medic veterinar in Iasi care sa poata trata corespunzator sau sa aiba habar de broaste testoase si de aceea am decis sa ma adresez voua. Broscuta mea de nici un an cred ca sufera, si nu din cauza ca nu o tin corespunzator... Cred ca este bolnava si banui ca este pneumonie. De inotat, inoata normal, numai ca in momentul in care sta in apa deschide gura intruna ca si cum ar sughita, iar cand scoate capul afara scoate un suierat ca si cum ar avea nasul infundat. Nu am putut sa ii deschid gura sa vad daca are ceva, insa mi s-a parut ca are limba umflata sau ca are ceva in gura... Nu imi dau seama exact pentru ca asta am observat in momentele in care deschide gura in apa. De mancat, manaca bine. Eu cred ca a racit pentru ca in wekend am fost plecata si am lasat-o in grija parintilor mei. Eu o mai scot afara la soare intr-un acvariu mai mic si ei mi-au spus ca pt ca se incalzea apa i-au mai turnat apa rece... din acest motiv banui ca a racit... Daca imi puteti da un sfat... Va multumesc anticipat.
PS: Aaaah... am mai observat ceva ciudat. Mai scoate acel zgomot cand baga capul in carapace.
PS: Aaaah... am mai observat ceva ciudat. Mai scoate acel zgomot cand baga capul in carapace.
o broscuta mititica...
Si eu am avut aceeasi problema cu broscuta mea, in sensul k deschidea gura des si scotea suieratul de care vorbesti. Numai k a mea nici nu mai manca si era foarte ,,lenesa";abia se misca prin acvariu. Cand o scoteam, chiar deloc.
Acum nici nu stiu ce sfat sa-ti dau, pentru k ducand-o pe testoasa la veterinar, i-a facut o injectie gresita ( o supradoza probabil, pt k nici acum nu stiu) si a murit. :cry: Dar si sa nu-i faci nimik nu-i bine pt k se poate agrava. Asa k te sfatuiesc sa gasesti pe un veterinar, sau cineva care chiar se pricepe la testoase ( doctorul care i-a facut injectia habar n-avea, inclin sa cred k a facut practica pe testoasa mea -poti citi la topicul ,,vreau un sfat...urgent!-) si sa-i dea un tratament.
Sper din tot sufletul sa rezolvi :pray:
Acum nici nu stiu ce sfat sa-ti dau, pentru k ducand-o pe testoasa la veterinar, i-a facut o injectie gresita ( o supradoza probabil, pt k nici acum nu stiu) si a murit. :cry: Dar si sa nu-i faci nimik nu-i bine pt k se poate agrava. Asa k te sfatuiesc sa gasesti pe un veterinar, sau cineva care chiar se pricepe la testoase ( doctorul care i-a facut injectia habar n-avea, inclin sa cred k a facut practica pe testoasa mea -poti citi la topicul ,,vreau un sfat...urgent!-) si sa-i dea un tratament.
Sper din tot sufletul sa rezolvi :pray:
Buna ! vreau sa va spun ca broscuta mea se simte bine acum. Nu mai scoate acel zgomot ciudat si nici nu mai casca asa aiurea. Cred ca stiu de la ce facea asa: eu ii dadeam pestisori din aceia uscati. Erau destul de mari. Ii rupeam bucatele dar nu ii curatam de solzi. Tind sa cred ca i s-a infipt un solz din acela in cerul gurii, caci parea sa aiba ceva in gura atunci. Si ieri am vazut ca a eliminat un solz din acela. Si broscuta mea e si desteapta... :) Refuza sa mai manance pesti din aceia si eu nu stiam de ce ii refuza... Iaca acum am aflat.
o broscuta mititica...
Si broscuta mea cea mare are aceleasi simptome.Pana acum am crezut ca are conjuctivita pentru ca statea cu ochii inchisi si dormea mai tot timpul.Nu a mai mancat de multa vreme si doarme intruna.Azi cand am scoso din acvariu scotea un suierat pe care pana acum nu la mai facut.Mi-e frica sa o duc la veterinarii din oradea pentru ca din cauza unuia mi-a mai murit o broscuta si nu as vrea sa patesc la fel cu inca una.Ce sfaturi puteti sa imi dati?Cum sa o ajut sasi revina?
4 mesaje
|Pagina 1 din 1