Se poate determina varsta in functie de lungime?
Se poate determina varsta in functie de lungime?
Salut!
Am primit acum cateva zile o broscuta de Florida, este femela si are cam 4-5 cm. Inca nu am cantarit-o. Se poate afla, stiind aceste date, cam ce varsta are? Pentru ca as vrea sa am o oarecare evidenta, ca sa stiu de cand ar trebui sa incep sa o hranesc mai rar (o data pe zi...). Cred ca mai e ceva pana atunci, dar oricum cred ca e bine de stiut.
Mersi :wink:
Am primit acum cateva zile o broscuta de Florida, este femela si are cam 4-5 cm. Inca nu am cantarit-o. Se poate afla, stiind aceste date, cam ce varsta are? Pentru ca as vrea sa am o oarecare evidenta, ca sa stiu de cand ar trebui sa incep sa o hranesc mai rar (o data pe zi...). Cred ca mai e ceva pana atunci, dar oricum cred ca e bine de stiut.
Mersi :wink:
Testoasa ta are in jurul a 3 luni maxim 4. Nu este femela :) nu ii poti stabili sexul pana in jurul varstei de 1 an jumate, 2. Mai ai de asteptat
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testoasele tale par a avea intre 1 an si ceva cea de 10 cm si maxim 2 ani cea de 15. Mai mult nu am cu ce sa te ajut :)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Depinde cum au fost crescute. La 15 cm poate avea 2 ani sau 10 ani, in functrie de cata grija a avut de ele. Nu iti poti da seama.
De exemplu testoasa mea are 14 cm si 2 ani si jumatate(este mascul).Este o perosana pe un alt forum ce are o testoasa, care cand avea 2 ani si 20 cm(este femela) .
Dar mai e cineva care are o testoasa de 4 ani si 12 cm.Asa ca nu iti poti da seama.
Uite un caz de aici de pe forum:
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... =prea+mica
De exemplu testoasa mea are 14 cm si 2 ani si jumatate(este mascul).Este o perosana pe un alt forum ce are o testoasa, care cand avea 2 ani si 20 cm(este femela) .
Dar mai e cineva care are o testoasa de 4 ani si 12 cm.Asa ca nu iti poti da seama.
Uite un caz de aici de pe forum:
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... =prea+mica
Ultima oară modificat de Florin pe 09 Iul 2008, 16:50, modificat de 2 ori în total.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
salutare...am avut 4 broscute...o femela de aproximativ 20cm un mascul de aproximativ 15cm...si o pereche mai micutza cam de 4-5cm amandoua....din pacate cele micutze mi-au murit in vara...si cele mari le-am dat la schimb pe o veverita canadiana....dar imi plac fff mult broscutele testoase si nu am mai rezistat fara...si azi mi-am cumparat o noua broscuta...are cam 2,5cm....va rog mult spunetimi cam in cat timp ajunge cam la 5-6cm...daca o hranesc cu shunca si viermisori!!!
- Testos juvenil

Cresterea de care spui tu este influentata si de anumiti factori. Ea daca are loc sa se plimbe, sa isi dezvolte oasele, hrana normala si regulata, se va dezvolta normal, in primele 2-3 luni din viata. Daca conditiile sunt reduse si cresterea va fi influentata
Oasele testoselor sunt ca la oameni (zona pieptului) exact cum ai tu coastele asa le au si ele numai ca ale lor sunt late si lipite intre ele, acest lucru formeaza carapacea pe care o vezi ... asa am vazut pe Animal Planet. Acvarii gasesti in orice pet-shop sau magazin mai mare care are lagatura cu animalele. Plante, insulite si alte forme de care zici tu le poti gasi si la bucata nu trebuie sa fie imediat in el
PYF scrie:ok, ms mult!! nu comentez despre oase...ca nu ma pricep...dar am vazut si eu pe animal planet...o testoasa avea oua ..si i-a facut o radografie si ii vedeau doar ouale
iti recomand sa te uiti aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=4
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Pai radiografia era facuta prin oase (carapace) care erau peste tot, uniform dispuse, normal ca nu se vedeau pe radiografie (de fapt se vedea aceeasi intensitate si ieseau in evidenta alte lucruri, precum ouale. In rest scheletul se aseamana cu al altor animale, de ex membrele au oare oase? :D
- Testos juvenil