miros urat

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

miros urat

de roxicutza » 15 Ian 2008, 10:31

Buna ziua

Ieri cand am schimbat apa broscutei, am constatat ca toate decoratiunile din acvariul meu: busteanul, plantuta artificiala si scoicile de mare aveau un miros urat:(. De la scoici nu are cum sa fie pt ca le-am fiert si inainte sa le pun in apa nu aveau nimic.Busteanul este tratat, si m-am gandit ca de la el este mirosul, pt ca pare a fi un miros de substanta chimica. Cand am desfacut filtrul insa mi s-a parut ca de la burete este. Acum nu stiu cu ce as putea sa-l spal ca sa scap de mirosul asta. Eu il curat cam la 3 zile doar cu apa.Filtrul este micro Aquael cu burete. si nu inteleg de ce s-a intamplat asta atata timp cat curat des filtrul si ii schimb si apa.
Va rog poate ma puteti ajuta cu un sfat.
Multumesc
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 15 Ian 2008, 10:46

E normal ca filtrul si elementele de decor pe care se fixeaza bacterii denitrificatoare sa aibe un miros specific (asemanator cu ciupercile), insa daca mirosul este puternic si nu seamana cu cel al ciupercilor, de obicei cauzele pot fii altele... in cazul tau, daca spui ca speli filtru destul de des, poate fii datorita faptului ca nu apuca sa se cicleze acvariul (sa isi formeze un echilibru intre nitratii produsi si cei descompusi)... coloniile de bacterii denitrificatoare nu apuca sa se fixeze pe decor si filtru, pentru a fii eficiente. O alta cauza poate fii hranirea in exces.
Testos Admin
Testos Admin

de black_chinese » 11 Apr 2008, 13:06

salut! am si io o problema cu mirosul urat al apei :? Mie mi se pare ca a inceput cam de cand le-am pus scoici in acvariu....ideea e ca au o insulita provizorie facuta numai din scoici de rau pana rezolv problema cu busteanul(care imi coloreaza apa f tare si si are un miros prea puternic). Sincer nu le-am fiert, doar le-am clatit bine in apa...oare asta sa fie problema? :cry:
don't be sad, don't be blue, Frankestein was ugly too
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 11 Apr 2008, 19:20

Filtru ai ?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de black_chinese » 12 Apr 2008, 00:02

dap si l-am si curatat acum vreo 2 zile... :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 12 Apr 2008, 07:01

Sa nu fie prea mica puterea filtrului si sa nu faca fata la ceea ce ai tu in acvariu
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de black_chinese » 05 Iul 2008, 23:04

ok deci chiar nu e de la filtru...si mai rau e ca am schimbat scoicile cu un bustean tratat din cate stiu eu si initial nu am avut probleme de miros cu el..atata ca-mi colora apa la inceput si de o saptamana doua este un miros insuportabil...efectiv in camera mea miroase ca la zoo la doua zile dupa ce am schimbat apa:(( si pe deasupra am vazut ca busteanul s-a inverzit un pic intr-o parte si ma gandesc ca a facut apa alge sau ceva...temperatura e setata la 24 C insa broscutele naparlesc saptamanal. Eu am inteles ca naparlesc daca sunt expuse la temperaturi f ridicate...dar eu atata cat le mai dau drumul la lampita cateva ore pe zi...ar putea avea legatura cu mirosul oribil al apei? pe deasupra sunt si f agitate ca si cum ar vrea sa iasa din acvariu. Am crezut ca cersesc mancare dar nu cred ca de la asta e pt ca dau cu labutele in peretele acvariului si dupa ce le dau de mancare :(( off am numai probleme si nu inteleg de ce :(( oare sa schimb busteanul ala ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de honey_antonia » 09 Iul 2008, 19:28

sa stii ca poate fi de la ele de la broscute.sau de la bustean ca poate s a umflat lemnul.chiar daca l ai tratat poate s a umflat si stii cum miroase lemnu umflat cu apa.mai bine scoate l cateva zile si pune le o insulita. :D
dos tortugas ninja:salatel y verzicica:D
Testos juvenil
Testos juvenil

de black_chinese » 09 Iul 2008, 20:58

mersi frumos de raspuns :) am scos busteanul din apa si nu s-a mai murdarit ca inainte si nici nu mai miroase. Am improvizat o insulita pana ce voi gasi ceva potrivit pentru ele, deocamdata caut ... :wink:
Testos juvenil
Testos juvenil

de honey_antonia » 10 Iul 2008, 12:46

cauta pe la hornbach acolo gasesti busteni fff buni :spam :D
dos tortugas ninja:salatel y verzicica:D
Testos juvenil
Testos juvenil

de alin » 13 Iul 2008, 13:46

honey_antonia scrie:cauta pe la hornbach acolo gasesti busteni fff buni :spam :D
da... si eu imi iau multe echipamente de acolo
Come to the dark side... We have COOKIES Imagine

Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 13 Iul 2008, 14:31

din 16 iulie Hornbach va deschide un nou centru comercial in Militari

Imagine
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de black_chinese » 13 Iul 2008, 14:35

off pacat ca nu si in brasov :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 13 Iul 2008, 15:03

black_chinese scrie:off pacat ca nu si in brasov :(

Hornbach, 18 mil. € in al treilea magazin, la Brasov
http://www.standard.ro/articol_31393/ho ... rasov.html
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de black_chinese » 13 Iul 2008, 15:20

:D ce tare ...dar din pacate in afara de acest magazin a carui constructie va incepe in vara asta nu prea gasesti mare lucru pe la pet shop-urile din brasov :( pana la urma cred ca o sa fac o plimbare pana in bucuresti sa gasesc cate una cate alta pt lolo si teea(asa se numesc broscutele mele :D )
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul