Testoasa moarta

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Testoasa moarta

de mosh_lene » 08 Mai 2007, 15:14

Salutare!
Aseara am gasit una dintre broscute moarta. Apelez la voi ca sa inteleg de ce, pentru ca nu vreau ca evenimentul sa se mai repete.
Broscuta care a murit avea 2 ani si era foarte activa, cu un apetit impresionant. O tineam alaturi de alte 2 broscute care aveau 3 ani si nu am observat niciodata ca nu s-ar intelege. Cred ca le-am asigurat cam toate conditiile de care am stiut (acvariu 50x40x20 cm, 20l apa schimbata la 2-3 saptamani, filtru, incalzitor, papica la 2 zile, o piesa ceramica unde sa poata iesi). Le hraneam cu inima de vita cruda - din cate am citit pe forum nu prea e in regula - dar altceva nu vor sa manance. Cand erau mai mici mancau si hrana ce se gaseste in comert dar de cand le-am dat inima (sfatul unui vanzator de la petshop), nu mai vor altceva. Sa fie asta una dintre cauze?
Am studiat cu atentie broscuta moarta si am observat ca avea un pic din nasuc lipsa... sa o fi atacat celelalte?
Va multumesc si astept sugestii sau intrebari daca am uitat ceva...

de Monoceros » 08 Mai 2007, 20:57

Faptul ca ai tinut trei testoase de 2-3 ani intr-un spatiu atat de mic, in numai 20 litrii de apa, pe care o schimbai la 2-3 saptamani, cred ca este motivul care a dus la moartea testoasei (indiferent ca datorita nivelului de nitrati sau unui atac al celorlalte testoase).
Apa se schimba (daca ai un filtru fiabil) partial, odata la saptamana 20-30% din volumul total. Dupa cum stii, dieta pe care le-o oferi nu este buna... poti sa le schimbi meniul foarte usor, daca le infometezi inainte.
Testos Admin
Testos Admin

de kity_mmr » 09 Sep 2007, 15:35

Desi nu te pot ajuta As vrea sati spun ca-mi pare rau de broscuta :( cred ca te-ai simtit groaznic :cry:
Testos juvenil
Testos juvenil

Re: Testoasa moarta

de ananas » 20 Mar 2008, 15:14

:cry: imi pare foarte dar incearca sa schimbi acvariul cu unul mai mare pana nu au aceasi soarta si celalalte broscute
Testos juvenil
Testos juvenil

de luc » 21 Mar 2008, 15:28

Imi pare rau pt pierderea ta. As avea si alta intrebare, ce marime au broscutele?
Acvariul nu era de'ajuns de mare pt 3 broscute de peste 1 an. Asta este oricum una din probleme, desi nu cred ca este motivul pt care a murit broscuta ta ( din moment ce a fost o moarte subita si era foarte activa inainte). Din auzite, stiu ca urina lor este toxica, iar 3 broscute de varsta lor intr-un acvariu de marimea acvariului tau, cu apa schimbata la 2-3 sapt ar trebui sa aibe probleme de sanatate.
Si daca era vorba de un atac, cred ca ar fi fost mai rosie apa, rozalie, din cauza sangelui pierdut.
Te rog spunem'mi cam cati centimetri au carapacele lor, si varsta daca poti, pentru ca se spune ca daca nu au teritoriu indeajuns, nu se dezvolta normal.
take care d ele
Testos activ
Testos activ

de Florin » 21 Mar 2008, 18:30

Dupa cum vedeti, topicul este destul de vechi, iar autorul acestuia nu are decat un mesaj.Nu cred ca va va raspunde :roll:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator