Am gasit o broscuta testoasa !

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Am gasit o broscuta testoasa !

de Shaxx » 29 Iun 2013, 19:57

salut sunt nou pe aici si acum 5 zile am gasit o broscuta testoasa ...cred ca e de uscat din cate am observat pe internet...am sa postez si o imagine cu ea in cateva zile are cam 5-6 cm lungime 3-3,5 cm latime...si vro 2cm inaltimea intre varful de la carapace si burtica :D am citit cate ceva la voi pe site si i-am dat pana acum sa manance frunze de salata verde...frunza de papadie ...portocala si ceva banana...2 zile nu prea a mancat acu mananca ca sparta i dau de 2-3 ori mancare pe zi:D e vioaie...inca nu m-am hotarat ce sa fac cu ea...am gasit-o pe marginea soselei...am mai cautat si dupa fratiori ei...si nu am gasit nimic pe o arie de 100 m2 am cautat si nu am gasit nici urma de alta testoasa...nu am idee cum a ajuns pe strada dar ma bucur ca nu a calcat-o vro masina:D astept ceva sfaturi de prima mana cam ce ar fi mai indicat sa fac cu broscuta sa o pastrez sau sa o duc la un centru de ingrijire...stau in Franta pe coasta de azur ...si cred ca pot sa ii ofer un mediu bun de viata si in captivitate sau? astept pareri...multumesc :D[/img]

de Al3xin0 » 29 Iun 2013, 20:45

Uau! Coasta de Azur... frumos. Sunt sigur ca ii poti oferii toate conditiile de viata. acum decizia este doar a ta.
2 testoase frumoase!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Gradinaru Alin » 29 Iun 2013, 22:41

bun venit pe forum!

o testoasa, mai ales de pamant, implica multa daruire si implicare...

tine cont ca nu va fii pentru totdeauna asa mica si dragalasa cum probabil este acum, va creste, hrana o vei procura greu, iar ea, daca este tinuta in casa va mirosii destul de urat daca nu ai grija sa o speli de fiecare data....

oricum locul in care stai este foarte frumos, dar daca ai posibilitatile financiare , spatiul si interesul necesar, ii poti oferii conditii si in captivitate...dar totusi nu se compara cu cele din natura....
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 30 Iun 2013, 10:03

Stati putin ca e o mica problema. Inainte de a discuta conditii, alimentatie (NU mai da banana) si alte chestii, trebuie stiut faptul ca toate testoasele de uscat salbatice, respectiv genul Testudo, sunt PROTEJATE prin lege in UE; in acest sens vezi acordul CITES. Prin urmare, cel mai bun lucru din punct de vedere legal si moral este sa iei legatura cu un centru de salvare a testoaselor de uscat (presupun ca exista asa ceva in Franta) pentru a fi eliberata din nou intr-un mediu ferit de oameni.

Testoasele de uscat sunt foarte greu de intretinut daca nu ai experienta cu ele. Alimentatia e cea mai mare problema, iar daca nu ai curte mare cu majoritatea plantelor de care au nevoie, nu ai nici o sansa sa o mentii sanatoasa. NU sunt animale de apartament, desi multi ignoranti le chinuie astfel.

Pune te rog si niste poze pentru identificarea speciei.

Daca chiar iti doresti o testoasa de uscat si ai toate conditiile necesare, poti oricand cumpara una legal de la o crescatorie autorizata, cu acte in regula. Testoasele de uscat salbatice sunt peste tot amenintate cu disparitia din cauza braconajului si comertului ilegal ca animal de casa; orice exemplar eliberat conteaza.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Shaxx » 30 Iun 2013, 18:18

http://imageshack.us/photo/my-images/593/qx8f.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/838/a8mu.jpg/

scuze dar nu am avut timp prea mult cu poze mai calitateive...am vb deja cu cineva in legatura cu broscuta si marti o voi prezenta la un centru in Marseille...va multumesc mult pt sfaturi...find inca mica si tanara cred si eu ca e mai bine sa se adapteze in mediul natural...sincer imi place foarte mult broscuta dar e mai bine in salbaticie pt ea...orice animal salbatic nu e fericit in captivitate si asta nu poate contesta nimeni :D

de Gradinaru Alin » 30 Iun 2013, 18:23

ai luat o decizie foarte buna!a ajuns pe maine bune!
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 30 Iun 2013, 18:36

Daca are un pinten la coada e Testudo hermanni; nu imi dau seama exact din poze. Decizie foarte buna, respect!
Testos Moderator
Testos Moderator

de Shaxx » 30 Iun 2013, 19:35

oameni buni sunte-ti chiar minunati si de mare ajutor...am facut cateva cautari si iata ca am gasit asta
http://www.herpfrance.com/reptile/herma ... rmanni.php
da ai dreptate e o specie frumoasa si rara in Franta doar in regiunea asta unde stau eu o intalnim :D

de Sheppard » 30 Iun 2013, 22:30

Poti sa mai faci niste sedinte foto cu ea pana va despartiti. Sa ne pui si noua niste poze mai clare daca se poate ca sa o admiram :)

Deocamdata insa va trebui sa ii asiguri alimentatia corespunzatoare; un meniu gasesti aici (daca nu l-ai citit deja): http://www.testoase.com/topic2611.html
Testos Moderator
Testos Moderator

de Shaxx » 01 Iul 2013, 17:48

astazi m-am despartit de ``Turbo`` micutza testoasa ...m-am cam atasat de ea si i-am pus si un nume...am aflat ca e un mascul are cateva luni si e sanatos si plin de viata...dupa ce au examinat-o si masurat-o in prealabil...cei de la centru au fost extrem de bucurosi ca am ales sa o eliberez... m-au luat cu ei si am mers intrun parc imens unde eu cu mana mea am eliberat testoasa :D...cred ca am facut ceea ce trebuia in salbaticie sunt sigur ca e mult mai bine...are natura mai mare grija de ea decat mine...in plus cel mai mare pradator al testoaselor ramane in continuare...omul...si dorinta lui de a mentine sub control orice pe acest pamant...unele lucruri sunt facut sa fie libere...Turbo trebuie sa creasca in salbaticie !!!

Va multumesc inca odata oameni buni pt sprijinul acordat...poate pe viitor am sa imi achizitionez un exemplar cu acte...caci aici in Franta legea le ocroteste mult pentru ca e si singura rasa de testoase care creste doar in sud aici in zona departamentului Var si Alpes Provance...am un fel de piscina neterminata imensa...si asi avea idee de un terariu extraordinar :D...dar asta poate la anu :D

o zi buna tuturor....

de Sheppard » 01 Iul 2013, 21:15

Niste vesti bune! Faina treaba, felicitari! Daca te vei hotara sa achizitionezi o testoasa, nu ezita sa ne ceri sfaturi - te ajutam cum putem.

Pana una-alta, poti sa ii faci o vizita in parcul acela lui Turbo, poate va mai intalniti pe acolo :)
Testos Moderator
Testos Moderator

de Cistudo16 » 05 Sep 2014, 13:45

Salutare! De curând am gasit o testoasa de apa europeana. Am observat ca plastronul este cam flexibil si putin moale. Am hotarat sa o cresc dar momentan sunt incepator in acest domeniu. O hranesc cu baby hering crud, ii curat solzii si carapacea si ii schimb apa toate odata la 3 zile. O supraveghez când se plimba prin balcon. Am cateva intrebari:

1. E bine cum o îngrijesc?
2. De ce are obiceiul de a se baga in locuri umbrite si inguste?
3. Folosesc apa de la robinet in care pun cloroacid, o substanta care cica scoate clorul si metalele grele din ea. Are ceva daca dupa 20 de ore i-o pun in oala? Vanzatoarea de la pet-shop spune ca merge si dupa 12 ore, dar eu prefer 20-24 de ore.
4.Incerc sa o tin la razele soarelui dar mereu se misca intr-un loc umbrit. De ce?
In cautare de testoasa...

de Sheppard » 05 Sep 2014, 18:06

Testoasa de apa europeana - Emys orbicularis - este pe cale de disparitie si protejata de lege. Nu ai voie sa o detii sau sa o iei din natura. Detalii despre legislatie in aceasta privinta si despre specie aici: http://emys-ro.webs.com/legislatieeliberare.htm

Unde ai gasit-o?

Testoasele acestea sunt destul de sensibile si mai ales pentru un incepator sunt greu de intretinut. Pe scurt, inseamna moartea testoasei, fie ca e in viitorul apropiat sau peste un an datorita greselilor de acum.

Sunt mai multe lucruri gresite pe care le faci, printre care apa schimbata extrem de des, timpul indelung petrecut pe uscat, substantele chimice adaugate in apa, lipsa tuturor instalatiilor necesare unui acvaterariu si lipsa acvaterariului, care la o testaosa de 20cm trebuie sa fie imens, de cel putin 350L, cu suprafata mare de apa.

In concluzie, ii faci doar rau cu fiecare zi care ramane la tine. Avand in vedere ca e o testoasa de 20cm, e mare pacat sa se prapadeasca asa. Te rog sa imi scrii un pm cu niste date de contact (telefon) pentru a recupera testoasa si a o elibera in salbaticie. Nu mai e foarte mult pana la hibernare si trebuie eliberata cat mai repede ca sa aiba timp sa se ingrase pentru hibernat (un alt aspect foarte important pe care nu il poti asigura).

Daca totusi doresti o testoasa, poti adopta de aici una, bineinteles, dupa ce te informezi de pe forum despre cum se cresc si procuri toate cele necesare: https://www.facebook.com/groups/332019150165071/

Astept un mesaj si multumesc anticipat in numele testoasei.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Cistudo16 » 06 Sep 2014, 15:25

Multumesc. O sa o eliberez. Nu stiam ca este asa sensibila