Ce are????pls URGENT

Subiecte la alegere

Moderator: diego

Ce are????pls URGENT

de Topo » 18 Dec 2012, 18:18

Buna, am o broscuta de 3 ani, are 14 cm toate conditiile(acvariu 70l,filtru, incalzitor, termometru, broscuta de calciu, insula) insa de 2 saptamini nu ma mai inteleg cu ea. Plescaie apa si parca vrea sa iese din acvariu,daca o las prin camera se plimba, da o tura si dupa se ascunde sub calorifer sau dupa birou. Ii dau sa manance in fiecare zi si o las sa manance pana se satura deci dupa parerea mea nu e din cauza foamei. Eu zic ca e femela.
1) E posibil sa isi depuna ouale?
2)Cat timp pot sa o las prin camera?
3) E posibil sa vrea sa intre in hibernare? Tin sa mentionez ca apa din acvariu are 27-28 grade.
Acum 2 zile i-am pus un recipient cu nisip in acvariu cu gandul ca se urca in el insa nu il baga in seama.
Imi puteti da niste sfaturi?
Multumesc anticipat!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Dec 2012, 18:50

Ar fi bine sa pui si o poza cu toata instalatia, ca poate felul cum e amenajat habitatul e de vina. O sa vedem din poze. Insula e suficient de mare, cu o portiune incalzita de un bec special/incandescent si zone mai racoroase? Are o suprafata de apa suficient de mare pentru inot?

Pana una alta, am observat ca nu ai mentionat nimic de becul Reptiglo 5.0. Daca o tii in casa, e un element obligatoriu.

Oua nu depune in perioada asta si la 4 ani poate inca nu a ajuns la maturitate sexuala. Da asteapt-te si la varianta asta prin vara anul viitor.
De lasat o poti lasa cu zilele prin casa daca vrei; totusi sa se mai hidrateze din cand in cand. Se ascunde sub calorifer ca e cald, sau dupa birou ca e retras locul.

Cu hibernarea e alta poveste si va intra in hibernare doar daca are conditiile necesare pentru asta: http://www.testoase.com/hibernare.php
Testos Moderator
Testos Moderator

de Topo » 18 Dec 2012, 19:22

Acum nu pot sa fac poze pentru ca eu am schimbat tot in acvariu si am pregatit o chestie din nisip in care sa isi poata depune ouale.Maine o sa il fac asa cum il aveam inainte si o sa pun poze.
Acvariu este de 35/55 si are 100 l dar eu pun il el doar 60l ca am zis ca poate o obosesc prea tare.
Am avut si bec insa de o luna nu mai am pt ca a reusit tata sa il sparga.O sa vina mosul cu altul este deja in plan.
Inca o intrebare:ce pesti pot sa ii pun in acvariu ca poate se mai distreaza si ea putin, melci pot sa ii pun?
Multumesc mult de tot! La noapte o sa dorm linistita.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Topo » 18 Dec 2012, 19:29

Am uitat sa zic ca am inula care se prinde de acvariu marime mdie.e prea mica?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Dec 2012, 19:55

Vedem din poze daca e prea mica. Ideea e sa aiba suficient spatiu testoasa pe ea si sa ajunga usor pe ea. Daca e prea mica, iti poti face una singura - uite aici cateva idei:
- http://www.testoase.com/topic509.html
- http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=3030
- http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=3068

Pe viitor, poate ai vrea sa renunti la acvariu si sa faci asa ceva - e mult mai bine pentru testoase, mai ales pentru cele mature care vor ajunge si la 27cm: http://tortoisetrust.org/articles/smpond.html
Mie mi-a iesit destul de bine treaba si desi se afla afara, s-ar putea introduce in casa fara probleme: http://www.testoase.com/topic2537.html
Am uitat sa intreb de specia testoasei.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Topo » 18 Dec 2012, 20:37

astept critici si sfaturi.o sa ii pun plante asa cum are Galusca lu' Ela ca mi-a placut ideea si vreau sa ii iau melci si 2 -3 pesti pt distractie+ becul promis.inca nu e pus la punct pentru ca eu abia ce m-am mutat de la tara unde stau vara si ea are locul ei amenajat de vara.la cel de iarna mai trebuie muncit.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Dec 2012, 22:57

Melci gasesti de comandat online pe www.nevertebrate.ro
Au si plante faine acolo, creveti vii, pestisori, tot ce vrei pentru acvaristica, la preturi decente. Cu melcii si pestii ai numai grija sa fie de apa dulce si sa nu fie otravitori. Guppy stiu ca merg la testoase si cam orice peste de balta/rau ai putea sa bagi, dar de alte specii iti pot spune cei cu experienta mai mare in acvaristica. Eu nu m-am impacat niciodata bine cu acvariile cu pesti.

Sa stii ca e mica suprafata de apa pe care o are la dispozitie in raport cu dimensiunea sa. De aceea e asa agitata. E ca si cand te-ar tine cineva permanent intr-o camera in care nu te poti lungi calumea, oti doar sa faci 2 pasi la stanga si la dreapta. La un moment dat iti pierzi cumpatul si vrei afara. Nu adancimea e problema, ci suprafata disponibila pentru inot. Si insula e cam la limita.

Ai o Graptemys pseudogeographica kohnii, femela, foarte frumoasa :D

Eu zic sa treci pe recipiente de plastic mai mari (cum am eu cutia de rozatoare din linkul de mai sus "Modele terarii"), care sa ofere mai mult loc de inot, sau daca vrei neaparat acvariu, ar fi bine sa faci unul la comanda sau sa il faci singur, nu atat de adanc, pe cat lat si lung. O adancime de cativa zeci de centimetri ajunge.

Si cum spuneai, plantele acvatice si cele de pe insula sunt excelente. Recomand!
Testos Moderator
Testos Moderator

de Topo » 18 Dec 2012, 23:09

multumesc mult de tot pentru sfaturi
Acum nu pot sa ii fac ceva mai mare pentru ca nu am spatiu insa la vara o sa incerc sa improvizez ceva ca iarna viitoare sa aibe alte conditii.Vara o tin in curte, are o groapa sapata in care pun folie, pietre, are posibilitatea sa stea si afara insa acolo e altceva e mai mult loc insa la apertament nu prea pot pentru ca suntem o familie iubitoare de animale si avem 2 caini, 2 pisici,pesti si pe Fifi :D O sa o scot mai mult afara prin camera sa se plimbe ca asa vad ca nu mai e asa agitata, azi a fost la plimbare de 3 ori :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Dec 2012, 23:11

Foarte bine atunci. Inca o mica chestie pe care recomand sa o iei de pe acum: o protectie de plastic pentru incalzitor ca deja e destul de mare testoasa si il poate sparge; sau se poate arde daca adoarme pe el. Eu schimbam incalzitoarele tot la cateva luni inainte sa le iau protectie. E de la Fluvial parca cu 9ron.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Topo » 18 Dec 2012, 23:41

ok multumesc
Testos juvenil
Testos juvenil

de Topo » 10 Ian 2013, 10:31

buna din nou,Sheppard am nevoie de sfatul tau.Broasca mea nu a mai incetat din plescait chiar daca o scot din acvariu de 3-4 ori pe zi cate o jum de ora. De 2 seri o las seara sa doarma prin camera pentru ca daca nu imi da trezirea la 7. Sunt in urma cu somnul deci st disperata;crezi ca daca ii iau un acvariu cu o suprafata ai mare o sa se potolesca? As vrea ca prin aprilie sa ma apuc sa ii fac un loc special sa stea afara asa cum il ai tu pe acela din lemn.L-am vazut intr-un topic insa nu mi-am dat seama sa il salvez asa ca o sa il mai caut sa il citesc pe tot.Multumesc anticipat
Testos juvenil
Testos juvenil

de raek » 10 Ian 2013, 12:50

Si ale mele pleoscaia apa, daca ai acvariu fara colant cu decor pe geamuri ea nu cred ca isi da seama ca e un obstacol si vrea sa treaca prin sticla sa ajunga la ce vede ea prin camera. La mine mai pleoscaia apa cand ma vad pe mine, cred ca le dau de mancare si vor sa ajunga la mine.

Eu asa am rezolvat problema, colant cu decor pe 3 din cele 4 laturi ale acvariului si nu prea ma plimb prin fata lui. iar noaptea pana nu le aprind lumina e liliste totala.

Oricum cred, doar cred , ca se mai si plictisesc acolo , eu le-am facut tot felul de ascunzisuri rampe , chestii de care sa se scarpine(o fac des si e chiar interesant), sa nu se simta chiar captive. La mine cand aprind lumina parca sunt gandacei fac ture se urca pe insula sa, se arunca fac ture de acvariu , se scarpina , sapa, ies la pascut etc, cand sa mai aibe timp si de pleoscait apa ? :))

Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Topo » 10 Ian 2013, 15:43

o sa ma interesez de colant.Cat despre plimbatul prin fata ei nu am cum sa nu ma o fac pentru ca sta la mine in camera.E foarte frumos acvariul tau, felicitari.Am foarte mult spatiu la tara si ma gandeam sa ii fac un fel de iaz dar imi e frica sa ma apuc.Ma pricep la orice insa sunt fata si cred ca o sa dureze de 3 ori mai mult pana il fac.Asa ca ma intereseaza prin ce luna pot sa o scot afara ca sa stiu cam cand sa ma apuc de treaba. Inca ceva la o broscuta de 14-15 cm cam ce suprafata si adancime este indicat sa aibe?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 10 Ian 2013, 16:44

Ce zice raek e bine. Testoasele nu se inteleg bine cu suprafetele transparente. Poate e de vina si temperatura apei: pe la 28 de grade sunt cam hiperactive. Ai putea sa mai scazi temperatura daca e cazul. Eu o tin pe la 25 de grade pentru Trachemys din cauza plantelor si parca tot nu o duc prea bine la temperatura asta.

Topicul cu acvaterariul acela e aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... c&start=90

De scos afara, asta de depinde de vreme. Ar trebui sa fie cateva zile la rand afara temperaturi de 16-17 grade. Asta se intampla de obicei in primele 2 saptamani din Aprilie. Cam atunci e momentul.

In ceea ce priveste suprafata de apa, eu zic sa o faci cat de mare poti. La adancime nu trebuie sa lucrezi prea mult: 70cm ar ajunge in cel mai adanc loc chiar si pentru o testoasa matura. Ideea e sa ai si malurile late, in scari, sa fie cu zone suficient de mari cu apa mica si sa ai o orientare spre sud a apei, ca sa fie incalzita si insorita in marea parte a zilei.

E ceva de munca, dar daca mai ai un ajutor si iti place, merge repede. Cadrul acela de lemn l-am comandat la un tamplar dupa specificatiile mele pentru ca am vrut sa fie si tratat lemnul ca sa reziste bine la conditiile de afara.

Momentan, dupa cum spunea si in trecut, ai cam putin spatiu pentru ea in acel acvariu. Ar mai fi o varianta: sa o lasi libera prin camera permanent si sa ii pui un recipient din acela mare pentru curte in care se cresc plante, cu o rampa si sa se bage in el cand doreste.
Testos Moderator
Testos Moderator

Următorul