FOARTE URGENT

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

FOARTE URGENT

de Iovanut Alin » 18 Aug 2012, 14:00

Am nevoie de voi ! Ieri am reusit sa scap o testoasa emys din mainile unui braconier ce a vrut sa o omoare si sa faca o scrumiera din carapacea ei! Faza e ca nu e un adult are carapacea de vreo 10 cm e mica si foarte frumoasa doar ca nu vrea sa manance ! am incercat cu tot felul dar nimic! in rest e foarte activa si jucausa !
Eu as vrea foarte mult sa o eliberez dar prin preajma nu sunt lacuri doar crisul unde sunt foate multi curenti ! As avea nevoie de ajutorul lui Tibor sau al vostru... Va rog eu mult daca imi puteti da sfaturi sau nustiu... :shock: Nu as vrea sa pateasca ceva...
Testos activ
Testos activ

de ela_crux » 18 Aug 2012, 14:25

Salutare Alin!

Cum naiba sa fii atat de prost incat sa omori un animalut ca sa faci o scrumiera??!?!?! OMFG, mare e gradina cu prosti!!!

Ma bucur ca ai reusit sa o scapi si sa o iei acasa, cu mancatul cica tre sa ai un pic de rabdare, ca in primele zile s-ar putea sa nu manance din cauza stresului. Dar usor usor o sa manance. E musai sa ii dai sa manance in apa pentru ca nu are glande salivare si altfel nu poate sa inghita. Iar acum ce poti sa ii dai sa manance:

- PETSHOP: inima de vita / pesti albi si uscati / gammarus / shrimps
- PESCARIE: cauti o pescarie unde au hamsii congelate, sa nu fie din cele sarate. Si ii cumperi cativa pestisori, ii dai unul si pe restul ii pui la congelator, sa ai pentru zilele urmatoare. Sheppard zice ca e bine sa ii dai de mancare o zi da, una ba. Si musai sa dezgheti pestisorul inainte sa i-l dai de mancare.

De eliberat, zic oamenii de pe aici de pe forum ca ar fi bine sa o eliberezi tot in zona unde ai gasit-o... da-ne mai multe detalii.

Bafta si toate bune! Bravo pentru fapta buna si frumoasa! :) >:D<
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 18 Aug 2012, 17:13

Incearca cu carne de vita, sprot si rame - sunt cele mai tentante. De pe unde esti si cam din ce zona provine testoasa? Imi place sa vad ca mai face lumea eforturi de salvare a animalelor - fiecare exemplar conteaza enorm.

Sa vedem ce zice si Tibor in legatura cu cea mai buna locatie.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Iovanut Alin » 18 Aug 2012, 19:26

Eu sunt din arad dar acum sunt plecat la tara... tot in judetul arad dar in comuna almas... Pana la urma am reusit sa o conving sa manance grammarus cum le dau la ale mele...
I-am trimis un mesaj lui tibor pe facebook. :) Avum am observat ca are o zgarietura la gura probabil ca a fost prinsa cu undita si poate de aia nu a vrut sa manance
''Try to leave this world a little better than you found it " Baden Powell
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 18 Aug 2012, 20:24

Posibil. Oricum, sa o hranesti bine. Eu recomand sprot ca are valoare biologica foarte buna.
Testos Moderator
Testos Moderator

de ela_crux » 19 Aug 2012, 10:36

Eu am zis de hamsii pentru ca nu am reusit sa gasesc sprot in toata hala de peste... poate sa mai caut la supermarket, in zona de congelate...
Testos activ
Testos activ

de tibor.sos » 20 Aug 2012, 07:31

buna, cunosti locatia de unde provine testoasa? tu unde locuiesti?
Testos Moderator
Testos Moderator