Stie cineva ? ?

Subiecte la alegere

Moderator: diego

Stie cineva ? ?

de Big mama » 04 Iul 2012, 01:33

Buna,am o broscuta de Florida,am gasit-o in parc acum doua saptamani,este la maturitate cantareste 1,500 gr
De 3 zile merge cu membrele din fata intoarse (calca cu dosul palmei) ,acum doua zile am dus-o la doctor i-a facut o injectie cu un complex de vitamine,injectie pe care trebuie s-o repet timp de 6 saptamani una pe saptamana,Big mama inca calca cu membrele intoarse.Va rog sa-mi dati un sfat,ceva... Multumesc.
[img][img]http://img137.imageshack.us/img137/1739/bigoy.jpg[/img][/img]
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 04 Iul 2012, 11:26

Are ceva rani la membre? O doare daca o prinzi de labute si le misti? Are pofta de mancare?

Poate merita facuta si o radiografie in caz ca e rupt ceva.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Big mama » 04 Iul 2012, 11:31

Buna,doctorul a examinat-o,nu are rani si nici ceva luxat pt ca nu doare cand vrei s-o tragi de labute,are pofta de mancare papa ca o vacuta :)),mi-a fost totusi o radiografie dupa ce termina injectiile saptamanale cu comlex de vitamine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 04 Iul 2012, 12:17

S-ar putea sa nu fie nimic si sa merga doar ocazional asa. Nu sunt sigur ca e nevoie injectiile de cu vitamine (orice carenta s-ar putea corecta si prin alimentatie corespunzatoare), dar avand in vedere ca ai gasit-o in parc si nu stii in ce conditii a trait, presupun ca e ok.
Testos Moderator
Testos Moderator

de lelia » 04 Iul 2012, 15:19

Pentru Sheppard
Ma folosesc de topicul acesta pentru ca am o problema similara cu una dintre testoase. In urma cu o saptamana am remarcat ca schiopata foarte rau. Inainte era foarte vioaie si mergea destul de repede pe gresie fara sa atinga cu plastronul dusumeaua. Acum abia merge si la fiecare pas loveste cu plastronul dusumeaua. M-am uitat cu atentie si am vazut o rana ce pare veche de cateva zile (in sensul ca are o culoare usor maronie, exact ca rana de pe cap capatata in urma unei muscaturi). Crezi ca poate fi vorba si de o fractura sau sa fie vorba doar despre o rana superficiala? Doar dintr-o muscatura se pot fractura oasele labei anterioare?(falange?)
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 04 Iul 2012, 15:33

Daca a fost suficient de puternica muscatura (banuiesc ca s-a batut cu alta testoasa), da, poate fi vorba si de o fractura sau doar fisura de os. Merita o vizita la veterinar pentru a inspecta rana, sa nu fie infectata si eventual o radiografie pentru a elimina orice alta complicatie.
Testos Moderator
Testos Moderator

de lelia » 04 Iul 2012, 18:26

Plaga nu pare infectata. As mai sta o zi, doua sa vad cum evolueaza si apoi la vet. Multumesc pentru sfat.
Testos activ
Testos activ