Urgent

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Urgent

de alice06 » 05 Iun 2012, 11:58

buna ziua!am gasit o broasca testoasa pe un camp..partea proasta e ca nush daca e de uscat sau daca e de apa..cum imi dau seama??nu stiu mai nimik despre aceasta vietate ce mananca..ce mediu ii trebuie daca ma puteti ajuta mi-ati fi de mare ajutor mi-as dori sa o pot pastra numai ca trebuie sa ii creez un mediu adecvat si nu prea stiu cum..astept un rasp!multumesc!o zi buna
Testos juvenil
Testos juvenil

de Dragosvr92 » 05 Iun 2012, 12:31

Daca era atat de urgent, te puteai gandi sa pui o poza, pentru a ti se raspunde mai repede..
Testos activ
Testos activ

de diego » 05 Iun 2012, 15:11

daca ai gasit-o pe camp, trebuia sa o lasi acolo, era in mediul ei
Testos Admin
Testos Admin

de Sheppard » 05 Iun 2012, 15:29

Pune niste poze cu testoasa sa vedem despre ce specie e vorba. Ghid de pus poze pe forum ai aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=3

De unde esti si unde ai gasit-o exact?

Indiferent daca e de uscat sau de apa, cel mai probabil este o specie autohtona, protejata prin lege. Prin urmare, nu ai voie sa o tii si nici nu e corect din punct de vedere moral sa o privezi de libertate.
Un alt motiv pentru care nu e bine sa o pastrezi, este faptul ca nu stii nimic despre ea si probabil si experienta cu testoase sau reptile in general e precara. Cresterea speciilor autohtone, salbatice este deosebit de dificila si necesita experienta vasta, resurse financiare serioase si spatiu in aer liber suficient de mare.

In functie de zona in care ai gasit-o (depinde cat de sigura este pentru ca din moment ce ai gasit-o tu, poate o va gasi si altcineva) trebuie vazut unde se poate elibera pentru a duce o viata nederanjata si a se putea inmulti pentru a perpetua specia. Toate speciile autohtone de testoase sunt pe cale de disparitie - fiecare exemplar eliberat conteaza enorm.

Dar, pentru inceput, pune niste poze sa vedem despre ce e vorba si a te sfatui cu privire la intretinerea minima si strict temporara pana la eliberare.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Sheppard » 05 Iun 2012, 20:41

Imagine

Imagine

Imagine

Testoasa face parte din specia Emys orbicularis - testoasa de apa europeana, specie ocrotita in toata Europa, inclusiv la noi.

Poti indica eventual prin coordonate Google Earth/Google Maps unde ai gasit-o? E vreun lac prin apropiere pe acolo?

In cazul in care a evadat de prin vreo curte, va trebui eliberata cu cap intr-o zona ferita de pescari si unde mai sunt si alte surate pentru a se putea reproduce. In acest sens, cel mai calificat de aici de pe forum este Tibor Sos (Nickname: tibor.sos).

Fiind de apa, are nevoie, pe langa un spatiu uscat, si de apa in care sa se poata hrani si din care sa poata bea. Iii poti da de mancare carne de vita, pui, peste (sprot) crude, rame, hrana de pet-shop pentru testoase acvatice, creveti de balta sau pestisori de balta vii (numai sa nu provina din ape poluate).
Testos Moderator
Testos Moderator

de diego » 05 Iun 2012, 23:08

alice06, poti considera acest mesaj ca pe un prim avertisment.
Nu mai deschide topic dupa topic pe acelasi subiect si te rog sa folosesti mesageria privata pentru a clarifica eventualele neintelegeri cu membrii forumului.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Sheppard » 06 Iun 2012, 08:20

alice06, care va fi soarta testoasei pana la urma?
Testos Moderator
Testos Moderator

de alice06 » 06 Iun 2012, 16:07

nu e nici un lac in imprejurimi,e in zona stejnicului e numai camp ...
Testos juvenil
Testos juvenil

de alice06 » 06 Iun 2012, 16:59

probabil o voi lasa in camp o duc mai la jumattea campului...alta sol nu stiu
Testos juvenil
Testos juvenil

de ane » 06 Iun 2012, 18:07

Daca o vei lasa pe camp, avand in vedere ca nu este vreun lac in zona, mai mult ca sigur va muri de foame si de sete.... asa ca nu o lasa in camp, o vei duce spre o moarte sigura. cel mai bine ia legatura cat mai repede cu Tibor Sos. si asculta sfaturile celor mai experimentati... Sheppard ti-a dat deja niste informatii foarte importante.

Este o broasca ce poate sa se inmulteasca si sa aiba pui, si lasarea ei pe camp o va duce la o moarte sigura asa ca incearca sa iei legatura cu cineva care stie ce poti face in continuare cu ea... si cel mai indicat ar fi sa o eliberezi dar nu oriunde, ci intr-un loc specificat de tibor, asa ca ar trebui sa iei legatura cat mai repede cu el.

Trebuie sa ii pregatesti un lighean/ cadita plina cu apa unde poate intra si iesi cu usurinta... Ii trebuie mult soare dar si umbra, sa-i amenajezi un spatiu cu minimul necesar supravieturii pana la momentul eliberarii care trebuie sa fie una cat mai rapida *repet intr-un loc specificat de cineva care cunoaste locurile cele mai bune pentru asa ceva.
:turtle: + me = best friends :hug:
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 06 Iun 2012, 18:10

Nu e bine acolo daca zici ca nu e apa imprejur. Mai tine-o putin te rog ca ma interesez exact unde sa o poti lasa in siguranta. Stejnic pe unde este mai exact ca nu stiu? Iti voi spune de indata ce aflu de un loc bun, cel mai tarziu pe sambata.
Testos Moderator
Testos Moderator

de alice06 » 06 Iun 2012, 18:33

macar sa ii fac conditiile necesare ..si de mancare?iam pus ceva dar nu mananca deloc..o sa iau legatuta cu tibor..multumesc:*
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 06 Iun 2012, 18:46

Mancare am scris mai sus ce trebuie. O sa ii spun si eu lui Tibor de situatia ta. Spor la ingrijit deocamdata.
Testos Moderator
Testos Moderator

de alice06 » 06 Iun 2012, 20:20

pai faza e ca nu mananca nimik..se plimba prin camera si dupa aia se inghesuie intr-un colt..am incercat sa ii dau sprot si nici nu se uita la el
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 06 Iun 2012, 20:24

Trebuie sa o hranesti in apa. Pe uscat nu va manca nimic - are nevoie de apa sa inghita hrana.
Testos Moderator
Testos Moderator

Următorul