Este toxica pt. testoase? (planta)

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Este toxica pt. testoase? (planta)

de ane » 09 Mai 2012, 14:29

Fiindca vreau sa aiba cat mai multe ascunzatori cat si umbra, m-am gandit daca le-as putea planta Hosta *denumire stiintifica.Eu le zic augustine deoarece infloresc in luna august si am vazut ca se mai cheama si Crin de toamna. Ma intrebam daca este cumva toxica. Testoasele mele sunt innebunite dupa vegetale si mi-e frica sa nu o guste avand in vedere ca pot lua hrana de pe uscat dar o duc in apa pentru a o inghitii. As dor cat mai multe pareri si ce plante as mai putea sa le pun atat in apa cat si pe uscat.
Imagine
Imagine

Multumesc si o zi buna. :D
:turtle: + me = best friends :hug:
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 09 Mai 2012, 18:00

Nu se afla pe lista de plante toxice, deci presupun ca e in ordine.

Lista cu plante toxice si topic despre plante acvatice ai aici: http://www.testoase.com/topic17.html

In rest, daca vrei sa mergi la sigur, poti planta orice planta care se afla pe lista de mancare a testoaselor de uscat: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=2611

Dar cu testoasele acvatice nu prea e problema cu vegetatia de pe uscat - trebuie sa ai grija doar la plantele acvatice.
Testos Moderator
Testos Moderator

de ane » 10 Mai 2012, 15:25

aha... deci zici ca nu o sa manance plantele de pe uscat (deoarece pot lua hrana si de pe uscat si o inghit in apa) am sa-i pun zmeura, niste ferigi...... dar Trandafirul Japonez este toxic pt. testoase? nu are tepi, frunzele au alta forma si florile au forma diferita. vreau ceva care sa le faca umbra si sa nu fie toxic...Eu tot vreau sa le pun augustine, deoarece fac multa umbra la nivelul solului.
Imagine
As dori sa-mi mai spuneti plante pe care le-as putea planta in apa, pe uscat ma descurc dar merg si pareri.
Multumesc si o zi buna!
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 10 Mai 2012, 15:38

Nici trandafirul nu e toxic - lista din linkul de mai sus cu plantele pentru testoase de uscat si cele din topicul despre plante acvatice sunt 100% sigure
Testos Moderator
Testos Moderator

de ane » 10 Mai 2012, 15:42

Mersi Seppard.. inca sunt in cautarea a plantelor pentru testoase.:D
Testos activ
Testos activ

de diego » 10 Mai 2012, 16:10

ane scrie:As dori sa-mi mai spuneti plante pe care le-as putea planta in apa, pe uscat ma descurc dar merg si pareri.

in apa, plantele de mici dimensiuni nu au nicio sansa, vor fi rupte de catre testoase; in schimb, poti incerca cu niste plante de suprafata cum ar fi nuferii.
Testos Admin
Testos Admin

de Sheppard » 10 Mai 2012, 16:53

Am incercat eu cu nuferi - problema la nuferi e ca radacina o au tot in pamant/nisipi si sunt conectati la suprafata printr-o tulpina lunga si destul de fragila? evident ca in prima zi era rupta acea tulpina, dupa aceea au facut ferfenita frunzele si nu am mai avut nuferi.

Ce a rezistat mai bine a fost zambila de apa, ceva planta asemanatoare plutitoare, salata de apa care iarasi e plutitoare, Bacopia, Lilaeopsis si in general plantele tip iarba ca asta si muschiul de apa.

Am mai plantat niste stuf, dar nu prea recomand pentru ca te poti taia destul de urat in frunze (am patit-o de prea multe ori, iar daca nu se ascundeau testoasele in el il eradicam cu totul? l-am tuns, limitat si mutat din apa pe uscat la marginea helesteului, dar tot nu imi place in mod deosebit). Mai sunt tot felul de plante care au radacina in apa si se planteaza la mal. Ai mai putea incerca la Hornbach cand treci prin Bucuresti - am inteles ca aduc si ceva plante acvatice de exterior.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Iovanut Alin » 10 Mai 2012, 18:12

hmmm eu as zice sa nu pui plante ce au spini, avand in vedere ca broasca este maiestra in ascunzatori ... si poate intepa chiar am citit pe un forum despre o testoasa care si-a bagat ceva creanca in ochi incercand sa se ascunda
Testos activ
Testos activ

de ane » 10 Mai 2012, 18:24

plante plutitoare o sa pun lintita si o sa incerc sa gasesc iarba broastei:
Imagine
Dar nu stiu cat vor rezista fiindca testoasele le mananca si cand le pun frunza de spanac in apa, pluteste si dupa 5min. nu mai ramane nimic. e simplu de constatat ca nefericita frunza se afla in stomacul testoaselor :).
Iovanut Alin, nu o sa le pun plante cu spini, stai linistit. E normal sa doreasca sa exploreze locuri noi si o sa vrea sa motaie cand e cald intr-o tufa sau la umbra. De aceea o sa caut ceva care creste ca o tufa dar nu prea inalta si care nu este toxica. Augustinele sunt perfecte.
O sa ma descurc eu. :D
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 10 Mai 2012, 19:34

Asteptam poze cu totul amenajat :wink:
Testos Moderator
Testos Moderator

de lelia » 11 Mai 2012, 14:05

Crinul este in mod sigur o planta toxica pentru pisici (din documentarea mea)...nu stiu daca e toxica si pentru testoase.Ar fi bine, dupa parerea mea sa mai cauti si alte surse de informare.
Testos activ
Testos activ

de diego » 11 Mai 2012, 16:00

eu unul ma cam indoiesc ca testoasele ar fi atat de 'naive' incat sa manance plante otravitoare :roll:
Testos Admin
Testos Admin

de ane » 11 Mai 2012, 16:25

da... ai dreptate diego cand le dadeam o frunza parca o miroseau inainte :) . Oricum o sa le pun pe uscat feriga, augustine si un nuc, mai degraba unul mic. Vreau sa tin nucul destul de scund pentru umbra ca nu vreau sa se faca ditamai copacu. Pe uscat vad ca m-am hotarat ce le pun. In apa mai vad eu.
Sheppard scrie:Ce a rezistat mai bine a fost zambila de apa, ceva planta asemanatoare plutitoare, salata de apa care iarasi e plutitoare, Bacopia, Lilaeopsis si in general plantele tip iarba ca asta si muschiul de apa.

Ca plante acvatice o sa caut ce ai zis tu Sheppard, ca ai pus si o sa adaug si lintita si o sa incerc sa gasesc iarba broastei.
Multumesc si o zi buna.:D
Testos activ
Testos activ