Piele macerata?
Ai idee cam la ce distanta sub nivelul bazinului trebuie instalat. La mine e oarecum problematic pentru ca am un vas de plastic tip iaz si nu prea stiu cum sa-l ridic. E pus in balcon , pe podea. E cam greu sa fac un podium.
- Testos activ

”ensure the distance between the bottom of the filter and the surface of the water is within”:
EX600 - 50-150cm
EX700 - 60-150cm
EX1200 - 80-150cm
Distantele reprezinta minimul si maximul admis. Am gasit aceste cifre in cartea lui, deci cred ca poti gasi si pentru modelul dorit.
EX600 - 50-150cm
EX700 - 60-150cm
EX1200 - 80-150cm
Distantele reprezinta minimul si maximul admis. Am gasit aceste cifre in cartea lui, deci cred ca poti gasi si pentru modelul dorit.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Am cumparat un termometru extern dar nu e bun pentru bazinul meu care se ingusteaza in partea de jos. Ma gandesc sa iau un termometru de baie pentru bebelusi...sunt din plastic.Am vazut chiar si unul cu afisaj electronic...scrie ca asigura o masurare rapida si precisa doar in cateva secunde.
- Testos activ

lelia: Eu am termometru de baie pt bebei, în form? de pe?ti?or:p l-am cump?rat de la farmacie cu 8 lei. Plute?te mereu, ?i nu are ce r?u s?-i fac?. A mea e mic? ?i se mai urc? pe el ?i st? s? pluteasc? cu ea. O s? te întrebe farmacista dac? vrei pt b?ie?el sau feti??, dar e foarte bun ?i pt bebelu?ii no?tri:)
- Testos juvenil

Am luat deja termometru pentru bebelusi...pluteste, e compact si are afisaj electronic. In sfarsit am intrat in posesia incalzitorului, lampii Repti Glo 5.0 si am mai cumparat si un bec Heat Glo de 100W. Ce ziceti despre Heat Glo...e ok?
- Testos activ

Nu am prospect,iar pe cutie nu e precizat. Multumesc pentru sfat.
Mai am o problema cu incalzitorul Eheim Jager de 75 W. L-am setat pe 27 de grade, dar temp. apei nu a crescut mai mult de 24 (in 24 ore). In partea opusa sagetii care indica temp. este o denivelare ce nu-mi permite sa cresc temp. sau nu stiu eu cum sa manevrez. Cert e ca 27 (cat indica sageata incalzitorului) este diferit de 24 (cat imi arata termometrul din apa). Cum sa procedez sa cresca temp apei (am crezut ca temp incalzitorului difera de cea a apei deoarece bazinul este descoperit, iar temp aerului e de 20 grade, deci se pierde prin suprafata mare a apei).
Voi face poze putin mai incolo...deocamdata mai am de lucru la amenajare.
Mai am o problema cu incalzitorul Eheim Jager de 75 W. L-am setat pe 27 de grade, dar temp. apei nu a crescut mai mult de 24 (in 24 ore). In partea opusa sagetii care indica temp. este o denivelare ce nu-mi permite sa cresc temp. sau nu stiu eu cum sa manevrez. Cert e ca 27 (cat indica sageata incalzitorului) este diferit de 24 (cat imi arata termometrul din apa). Cum sa procedez sa cresca temp apei (am crezut ca temp incalzitorului difera de cea a apei deoarece bazinul este descoperit, iar temp aerului e de 20 grade, deci se pierde prin suprafata mare a apei).
Voi face poze putin mai incolo...deocamdata mai am de lucru la amenajare.
- Testos activ

Eu recomand sa pui si Reptiglo sa ilumineze o parte din insula; cred ca ai putea sa il pui intr-un colt, in pozitie oblica si asa va ilumina o suprafata mai mare eficient.
S-ar putea ca termostatul incalzitorului sa fie decalat. Mai lasa-l o zi asa, iar daca tot nu merge, incearca sa setezi incalzitorul cu cateva grade mai mult ca sa compensezi. Verifica sa fie si termometrul exact - compara ce inregistreaza termometrul de la testoasa cu un altul daca ai in casa.
S-ar putea ca termostatul incalzitorului sa fie decalat. Mai lasa-l o zi asa, iar daca tot nu merge, incearca sa setezi incalzitorul cu cateva grade mai mult ca sa compensezi. Verifica sa fie si termometrul exact - compara ce inregistreaza termometrul de la testoasa cu un altul daca ai in casa.
Da, asa voi face. In privinta incalzitorului, voi mai astepta o zi, voi proceda asa cum ai zis...dar eu tot cred ca nu are putere de a incalzi la 26-28 de grade cei 60 de l in bazin descoperit. Cu siguranta e potrivit pentru acvaterariu (inchis).
- Testos activ

Nu cred ca are nimeni de aici de pe forum acvaterariu inchis, cu capac. Ar trebui sa fie in stare sa incalzeasca apa aceea chiar daca nu uniform. Nu sunt destinate numai pentru acvarii inchise.
Eu spre exemplu folosesc un Eheim Jager de 300W afara sa imi incalzeasca helesteul de 2000+L si tine apa calda.
Eu spre exemplu folosesc un Eheim Jager de 300W afara sa imi incalzeasca helesteul de 2000+L si tine apa calda.
Buna dimineata!
Am verificat temp apei din bazin si cu un alt termometru, care mi-a aratat cu un grad mai putin. Balconul este inchis dar sunt variatii de temp. In timpul zilei temp aerului - 20 grade, apa 24...in timpul noptii: temp aerului scade la 17, iar temp apei la 22 grade (incalzitorul fiind setat pe 27). Variatiile de temperatura zi-noapte nu ma deranjeaza pentru ca si in natura sunt...ma deranjeaza faptul ca nu se ridica temp apei in bazin in timpul zilei (ramane la 24). Azi voi incerca sa cresc temp incalzitorului sa vad ce se intampla.
In alta ordine de idei, testosul e foarte fericit ca se poate incalzi la infrarosu, insa ea nu se poate adapta (din august,anul trecut, de cand am primit-o, ma chinuiesc cu ea). O pun in bazin si fuge (are posibilitatea de a iesi pe podea - exista un pod special facut pentru a le permite "evadarea" din bazin in timpul verii, pentru a sta la soare). Nu stiu de ce este asa de stresata...tot timpul cauta locuri intunecate pe uscat pentru a se ascunde. A hibernat, la alegerea ei, in cutia modulului de joaca al motanelului Oscar(cel cu berea :D). Cred ca trebuie multa rabdare si perseverenta pentru a o obisnui cu habitatul.
Am verificat temp apei din bazin si cu un alt termometru, care mi-a aratat cu un grad mai putin. Balconul este inchis dar sunt variatii de temp. In timpul zilei temp aerului - 20 grade, apa 24...in timpul noptii: temp aerului scade la 17, iar temp apei la 22 grade (incalzitorul fiind setat pe 27). Variatiile de temperatura zi-noapte nu ma deranjeaza pentru ca si in natura sunt...ma deranjeaza faptul ca nu se ridica temp apei in bazin in timpul zilei (ramane la 24). Azi voi incerca sa cresc temp incalzitorului sa vad ce se intampla.
In alta ordine de idei, testosul e foarte fericit ca se poate incalzi la infrarosu, insa ea nu se poate adapta (din august,anul trecut, de cand am primit-o, ma chinuiesc cu ea). O pun in bazin si fuge (are posibilitatea de a iesi pe podea - exista un pod special facut pentru a le permite "evadarea" din bazin in timpul verii, pentru a sta la soare). Nu stiu de ce este asa de stresata...tot timpul cauta locuri intunecate pe uscat pentru a se ascunde. A hibernat, la alegerea ei, in cutia modulului de joaca al motanelului Oscar(cel cu berea :D). Cred ca trebuie multa rabdare si perseverenta pentru a o obisnui cu habitatul.
- Testos activ