de ce e carapacea alba
Moderator: Sheppard
de ce e carapacea alba
sora mea are o broasca si nu stiu ce are dar carapacea i s-a facut alba si moale. si pe burta tot moale este. am citit pe forum ca se poate sa fie de la uleiul de carapace pe care sora mea o dadea in fiecare zi.
am sa atasez niste poze ca sa va dati cu parerea si sa ma ajutati.
aaaa si unchiile sunt tot ale si voi a ramas tare doar varful carapacei .
plss help ca nu as vrea sa o pierd
din pacate nu-mi merge netul bine si nu pot sa fac upload.
o sa incerc mai tarziu dai cine vrea sa ma ajute il rog sa-mi trimita mesaj cu emailul si-l trimit pe email.
multumesc mult si astept raspuns
am sa atasez niste poze ca sa va dati cu parerea si sa ma ajutati.
aaaa si unchiile sunt tot ale si voi a ramas tare doar varful carapacei .
plss help ca nu as vrea sa o pierd
din pacate nu-mi merge netul bine si nu pot sa fac upload.
o sa incerc mai tarziu dai cine vrea sa ma ajute il rog sa-mi trimita mesaj cu emailul si-l trimit pe email.
multumesc mult si astept raspuns
toto_alex2rap4ever@yahoo.com poti sa imi trimiti mie pozele si o sa te ajut pe cat posibil si daca e pun si pozele pe site .... dar cel mai repede si sigur e sa ajungi cu ea la un veterinar...bafta si astept mail
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Parerea mea este ca broscuta surorii tale are lipsa de calciu de aceea este alba si carapacea este moale. Daca asta ar fi problema ei (lipsa de calciu si vitamina D) iti recomand doua lucruri: ori sa-i amenajezi un spatiu in care sa stea toata ziua la soare ca UV-urile sa o "bronzeze", ori sa-i cumperi o lampa cu UV care asimileaza vitamina D in corpul testoasei pe care o gasesti in pet-shop-urile mari (Repti Glo 5 cea mai buna lampa dintre cele de pe piata). De preferat sa mai astepti si raspunsul unui moderator. Multa bafta.
acestea sunt pozele care mi le-a trimis [serginio]

din cate am vazut nu pare a fi din cauza vitaminei a...si nici abinism sau un colorit atipic nu este.......cu toate astea ce are pe carapace are si pe gherute.... tu ce sursa de lumina ai ?ce apa pui in acvariu?ii dai sa manance tot in acvariul in care o ti?
ai incercat sa o speli cu putina apa si cu o periuta de dinti nu foarte aspra?inafara de albeata am observat ca mai are si o pata mica verde tot pe carapace....
ps:sincer cel mai indicat ar fi sa ajungi cu ea repede la un veterinar

din cate am vazut nu pare a fi din cauza vitaminei a...si nici abinism sau un colorit atipic nu este.......cu toate astea ce are pe carapace are si pe gherute.... tu ce sursa de lumina ai ?ce apa pui in acvariu?ii dai sa manance tot in acvariul in care o ti?
ai incercat sa o speli cu putina apa si cu o periuta de dinti nu foarte aspra?inafara de albeata am observat ca mai are si o pata mica verde tot pe carapace....
ps:sincer cel mai indicat ar fi sa ajungi cu ea repede la un veterinar
Ultima oară modificat de toto_alex2rap4ever pe 21 Iul 2007, 21:06, modificat 1 dată în total.
Toto eu zic ca are lipsa de calciu extrem de mare sau uleiurile alea care i le dadea zilnic sa fi avut un efect negativ asupra ei deoarece culoarea ei naturala pare sa fie verdele tipic broastelor din cate observ eu prin mijlocul carapacei (nu vad decat prima poza ca mai mult nu stiu cum sa fac ca nu permite ecranul telefonului).
daca observi acea albeata este depusa pe carapace....la marginea solzilor poti observa crapaturi in stratul depus....in functie de sursa de la care s-a creat se poate gasi o modalitate de inlaturare .......
[pandy] eu te cred ca nu poti vedea in detaliu din cauza ecranului telefonului...dar acea culoare nu este culoarea carapacei ci un strat depsus pe carapace ... sunt si unele parti ale parapacei unde vezi adevarata culoare si daca observi si culoarea solzilor de pe membre este de un verde normal....tind sa cred ca este ori un exces de vitamina A ori o problema legata de apa sau iluminare...si se poate remedia :wink:
[pandy] eu te cred ca nu poti vedea in detaliu din cauza ecranului telefonului...dar acea culoare nu este culoarea carapacei ci un strat depsus pe carapace ... sunt si unele parti ale parapacei unde vezi adevarata culoare si daca observi si culoarea solzilor de pe membre este de un verde normal....tind sa cred ca este ori un exces de vitamina A ori o problema legata de apa sau iluminare...si se poate remedia :wink:
Dar de preferat unul care stie multe despre testoase nu oricare de la coltul strazii pentru ca aceia mai mult vor face experimente cu broscuta ta decat sa o trateze, nici nu cred ca ar sti ce are. Uitete la rubrica cu cabinete veterinare de aici (rubrica boli tratamente), sau asteapta ca poate iti recomand eu unul.
Eu ti-l recomand pe Laurentiu Tudor de la Facultatea de medicina veterina din Bucuresti (uitete la cabinete veterinare din rubrica boli si tratamente pentru a afla adresa), pentru ca multa lume de pe site il recomanda ca fiind un medic de clasa. Succes si mare grija cu broscuta ta, sper sa ti se faca bine.
nu stiu daca ai fost vreodata la drum cu broscuta ta testoasa mai ales pe un drum de 250 de km dus ..dar te asigur ca nu e deloc placut :wink: .... cat despre doctorii veterinari cam in fiecare oras exista un doctor bun... stiinta a mai avansat ... :D
merci mult pentru ajutor.
luni o sa ma duc cu ea la doctorul recomandat de toto. cam ducem lipsa de doctori veterinari buni in Focsani.
hai sa incerc sa raspund la toate intrebarile si comentariile.
probleme din cauza apei nu cred deoarece tin min 24 de ore apa in bidoane si apoi o pun in acvariu.
cu lumina este posibil sa fie problema deoarece nu prea are soare si nici neon nu are.
din cate am inteles de la surioara mea, ea ii administra zilnic acel ulei de carapace.
am incercat sa o spal cu o periuta moale dar nici o sansa crusta dupa carapace e prea tare.
am dat cu un obiect mai dur si ascutit, am rascait usor pe carapace, si se ia albeata aia ca si cum ar fi calcar depus pe ea, si sub albeata este carapacea ei la culoarea normala numai ca e cam moale; iar albeatza se ia destul de greu si nu am fortat ca sa nu-i zgarai carapacea.
cum se observa si in poza varful carapacei care nu sta in apa este la culoarea normala si este si tare asa cum tre sa fie.
o sa va tin la curent ce zice veterinarul.
luni o sa ma duc cu ea la doctorul recomandat de toto. cam ducem lipsa de doctori veterinari buni in Focsani.
hai sa incerc sa raspund la toate intrebarile si comentariile.
probleme din cauza apei nu cred deoarece tin min 24 de ore apa in bidoane si apoi o pun in acvariu.
cu lumina este posibil sa fie problema deoarece nu prea are soare si nici neon nu are.
din cate am inteles de la surioara mea, ea ii administra zilnic acel ulei de carapace.
am incercat sa o spal cu o periuta moale dar nici o sansa crusta dupa carapace e prea tare.
am dat cu un obiect mai dur si ascutit, am rascait usor pe carapace, si se ia albeata aia ca si cum ar fi calcar depus pe ea, si sub albeata este carapacea ei la culoarea normala numai ca e cam moale; iar albeatza se ia destul de greu si nu am fortat ca sa nu-i zgarai carapacea.
cum se observa si in poza varful carapacei care nu sta in apa este la culoarea normala si este si tare asa cum tre sa fie.
o sa va tin la curent ce zice veterinarul.