Lamuriri filtrare apa
7 mesaje
|Pagina 1 din 1
Lamuriri filtrare apa
Buna,
am si eu nevoie sa aflu din experienta voastra urmatoarea treaba:
am 3 grase de florida, de peste 20cm fiecare. daca le pun in acvariu de un gazilion l cu filtru extern dupa cum e recomandat peste tot pe forum, la cat timp trebuie schimbata apa? am inteles ca se schimba doar vreo 30% samd, dar as vrea sa stiu cat de cat la numarul si dimensiunile lor ce sanse sunt sa nu trebuiasca sa scot 100l o data la 3 zile. (momentan li se schimba apa in fiecare zi sau maxim la 2 zile)
Multumesc
am si eu nevoie sa aflu din experienta voastra urmatoarea treaba:
am 3 grase de florida, de peste 20cm fiecare. daca le pun in acvariu de un gazilion l cu filtru extern dupa cum e recomandat peste tot pe forum, la cat timp trebuie schimbata apa? am inteles ca se schimba doar vreo 30% samd, dar as vrea sa stiu cat de cat la numarul si dimensiunile lor ce sanse sunt sa nu trebuiasca sa scot 100l o data la 3 zile. (momentan li se schimba apa in fiecare zi sau maxim la 2 zile)
Multumesc
E cam des cum schimbi apa acuma. Cu filtru extern care sa faca fata la volumul pe care il doresti, poti schimba apa o data la 7 zile, dar o sa vezi ca o sa o tina curata linistit si 2 saptamani.
Eu, cu filtru intern la un volum mai mic de apa (70-80l), schimb apa la 7 zile, desi nu e chiar nevoie. O tine limpede destul de mult timp.
Eu, cu filtru intern la un volum mai mic de apa (70-80l), schimb apa la 7 zile, desi nu e chiar nevoie. O tine limpede destul de mult timp.
Deci din cate am inteles doresti un filtru mai bunisor pentru volum de 100l nu hmm... eu unu tias recomanda liltrul Ttetratec ex700 este de o calitate super buna si isi face treaba super bine ;) Dar mai sunt si alte gen care isi face treaba bine cum ar fi JBL CristalProfi e900 ;) Bafta in continuare
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Eu mi-am facut filtrul recomandat de MONOCEROS, http://testoase.com/topic91.html , si functioneaza de aprope 2 ani. Eu am un acvariu in care am cam 250 L apa, si cu filtrul asta, nu am mai schimbat apa din august anul trecut[am scos apa atunci fiindca a trebuit sa mut acvariul, altfel nu trebuia schimbata]. In schimb completez apa cand se evapora [odata pe luna cam 10-15 L]. Apa e perfect limpede, acvariul e lung de 150 cm si se vede dintr-un capat in altul perfect. Filtrul il spal cam odata la 2 luni jumate. Construirea filtrului cu medii filtrante cu tot , a costat in jur de 120 lei.
Asa ca tinand cont de toate astea, iti recomand clar sa iti faci si tu un filtru.
Numai bine
Asa ca tinand cont de toate astea, iti recomand clar sa iti faci si tu un filtru.
Numai bine
Oski,Moski,Aske,Ri !!
7 mesaje
|Pagina 1 din 1