Va rog ajutati-ma!

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Va rog ajutati-ma!

de mirybenji » 04 Dec 2011, 17:39

Am 2 testoase de o saptamana dar nu stiu la nici una ce varsta au stiu doar ca masculul este mai mic decat femela.Problema este ca ea este foarte agitata tot incearca sa iasa din acvariu nu stiu ce sa fac ii si fricoasa...Si cam o data pe zi ii scot prin camera sa se plimbe si se mai calmeaza.Oare e bine sa le scot din acvariu?Si femela la inceput il "batea" pe el adica cand el dormea il impingea dar vad ca acum se impaca,le dau de mancare de la pet shop si mananca,doar ca ea este foarte agitata.De ce oare?Va multumesc!:*
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 04 Dec 2011, 18:10

Ce specii sunt testoasel? Ce dimensiuni au?

Fiecare testoasa e diferita, cu personalitatea ei; se poate ca femela sa fie mai activa decat masculul, sau masculul sa fie mai sperios si mai timid; probabil se vor schimba lucrurile odata ce se vor adapta la noul mediu. Oricum, faptul ca e activa testoasa e semn bun; cand devine letargica, lenesa, fara pofta de mancare, poate fi semnul unei boli.

In privinta alimentatiei, incearca sa treci pe carne cruda de vita, peste, rame vii, viermisori tubifex, creveti de balta din conserva (se gasesc la pet-shop), melci (vezi numai sa nu fie specii otravitoare); poti vedea si aici cate ceva despre alimentatie: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=13

In general, daca nu ai experienta cu testoase, recomand sa citesti pe aici despre conditiile pe care trebuie sa le asiguri testoaselor (hrana, spatiu, iluminat, amenajare acvaterariu, filtrare, etc.) si despre comportamentul lor in captivitate si natura.
Testos Moderator
Testos Moderator

de jezz » 04 Dec 2011, 18:23

Sa nu fie apa prea calduta
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ

de mirybenji » 04 Dec 2011, 18:39

Is cu tample rosii, ea are 5 cm in lungime si el are 4.Am tot citit dar intr-o parte scrie ca temperatura trebuie sa fie intre 25 si 28 grade in alta parte mai putin nu, eu le tin 28 grade sau putin mai mult.Ii vreo problema daca le scot sa se plimbe prin casa?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 04 Dec 2011, 19:49

Mai bine mai scazi temperatura pe la 24-26 ca aerul din casa e mai rece si nu cumva sa raceasca. Nu e nici o problema ca le mai lasi prin casa sa se plimbe; numai grija sa nu le pierzi sa sa nu calce cineva pe ele.
Testos Moderator
Testos Moderator

de alyenn666 » 10 Dec 2011, 20:21

Nu pot sa-mi dau seama cum ai dedus care e femala si care mascul la 4cm dimensiune...

Ca sa se mai linisteasca hraneste-le la intervale regulate in fiecare zi si amenajeaza-le insula cu bec si tot ce trebuie...

Bafta
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de mirybenji » 11 Dec 2011, 13:56

Pai iti dai seama ca eu nu stiu dar de la pet shopu de la care leam luat mia zis care e mascul si care e femela...nu stiu daca si el stia exact,oricum indiferent de ce sunt eu le iubesc pe amandoua la fel:X...De mancare le dau dimineata si seara si le tin destul de mult timp becul pe insulita,doar ca ea ii mai sperioasa...
Testos juvenil
Testos juvenil

de jezz » 11 Dec 2011, 14:02

a zis doar asa, nu-ti poti da seara de la aceasta varsta, poate peste 2-3 ani :p
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ