Constructie Acvaterariu. O idee, va rog cateva sfaturi.
Moderator: Sheppard
8 mesaje
|Pagina 1 din 1
Constructie Acvaterariu. O idee, va rog cateva sfaturi.
Buna ziua. As dori sa supun discutiei pe forum o idee personala. Am amenajat un spatiu pentru acvariul personal, iar langa el, alt spatiu, de 600x350mm, pentru broscuta de florida a fiicei mele. Broscuta, pe nume Bubu, e o femela care se afla la noi in familie de aprox. 7 ani, si e deja o domnisoara in toata regula( un diametru al carapacei de 13 cm). Pana acum era o aventuriera, patruland prin casa mereu, si intrand in apa doar cand era ora de masa. Dar acum as vrea sa ii amenajez un spatiu permanent, adaptat dimensiunilor locului deja stabilit pentru aceasta. Principala mea preocupare a fost sistemul de filtrare a apei, de aceea am incercat sa concep un filtru asezat sub portiunea de uscat a acvaterariului, astfel incat sa ii asigur un spatiu cat mai mare pentru apa. Am atasat cateva poze cu proiectul la care m-am gandit, precum si cu locul in careva fi amplasat (in care momentan e un recipient din plastic:(). Astept cateva sfaturi in legatura cu fiabilitatea proiectului meu, precum si mediile de filtrare pe care ar trebui sa le folosesc.

Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa incerci sa gandesti altfel proiectul.
Spui ca vrei sa-i oferi cat mai mult loc in apa, dupa ce ti-am vazut schitele, eu m-am gandit ca cel mai indicat ar fi un filtru extern. Poate unul facut/cumparat in asa fel incat sa il poti baga dedesupt (in dulap) si furtunele sa iasa prin spate. Astfel ai castiga spatiul de sub insulita.
Spui ca vrei sa-i oferi cat mai mult loc in apa, dupa ce ti-am vazut schitele, eu m-am gandit ca cel mai indicat ar fi un filtru extern. Poate unul facut/cumparat in asa fel incat sa il poti baga dedesupt (in dulap) si furtunele sa iasa prin spate. Astfel ai castiga spatiul de sub insulita.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Ar fi fost ideal sa dispun de spatiu
Dar singurul spatiu destinat instalatiilor este corpul inalt si ingust din mijloc, care e deja in proportie de 80% ocupat. Pe restul a pus stapanire sotia mea. De aceea m-am gandit sa folosesc spatiul de sub insulita pentru a realiza instalatia de filtrare si de a monta acolo si un incalzitor. Apropo de incalzitor, azi am vazut in Pennymarket o lampa cu infrarosu, corp+bec de 100w, la 52 de lei. Arata destul de bine, si m-ar tenta sa o achizitionez, doar ca nu stiu cat sa o las aprinsa, si la ce distanta ar trebui amplasata fata de acvariu. Am sa mai studiez forumurile in privinta asta, si am sa revin cu niste generari fotorealistice si cu cateva schite in care sa includ si cotele de desen.
Multumesc
Multumesc
Lampa cu infrarosu? Hmmm...mai degraba ai pastra banii si ai achizitiona un bec/neon cu UVA/UVB care este mult mai necesar.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Becul cu infrarosu (de fapt e din ceramica; presupun ca la acela de incalzit va referiti) e util in masura in care specia este de desert sau necesita temperaturi mai mari. In rest, dupa parerea mea, pentru incalzit, isi face treaba foarte bine si un bec normal de 100W.
Daca testoasas e tinuta in casa si nu are acces la lumina solara direct (nu prin sticla, pentru ca sticla opreste razele UV), atunci e necesar si becul/neonul Reptiglo 5.0 cu emitere de raze UV-A si UV-B.
Daca testoasas e tinuta in casa si nu are acces la lumina solara direct (nu prin sticla, pentru ca sticla opreste razele UV), atunci e necesar si becul/neonul Reptiglo 5.0 cu emitere de raze UV-A si UV-B.
Buna
Buna Cristi dupa cum a zis si Pandy parerea mea ar fi lafe sa gandesti altfel proiectul, eu iti scriu cum las gandi eu.
Deci dupa cum am vazut in o poza, acel vas din plastic parerea mea nu este bun deoarece este prea mic si totusi testoasa in timp o sa mai creasca cate putin, dar ce vreau sa zic este ca vasul respectiv nu este bun pt ca are o coloana mica de apa totusi este testoasa de apa trebuie sa aiba o coloana de apa mai maricica zic eu..... Parerea mea ar fi sa ii cumperi un acvariu mai mare sau sa ii construiesti tu unul
Avantajele acvariului:
1. Este acoperit cu capac deci nimic de genul praf, lichide toxice, substante chimice nu pot intra in acvariu.
2. Un acvariu este si mai usor de intretinut decat un vas de plastic ( stiu din experienta ) deoarece in acvariu daca pui pietris se poate curata fara a fi scos afara foarte usor cu asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=l4_az4Yw ... re=related
3. Acvariul se poate lua cu tot cu capac care are neon incorporat dar din cate stiu sunt neoane UV
4. Daca nu vrei sa te chinui cu creearea unei insule poti folosi asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=C-GHdHpk ... re=related
Cam asta ar fi parerea mea
P.S: Astea le face cine poate dupa posibilitatile materiale ;)
Cu stima Coddytzza
Deci dupa cum am vazut in o poza, acel vas din plastic parerea mea nu este bun deoarece este prea mic si totusi testoasa in timp o sa mai creasca cate putin, dar ce vreau sa zic este ca vasul respectiv nu este bun pt ca are o coloana mica de apa totusi este testoasa de apa trebuie sa aiba o coloana de apa mai maricica zic eu..... Parerea mea ar fi sa ii cumperi un acvariu mai mare sau sa ii construiesti tu unul
Avantajele acvariului:
1. Este acoperit cu capac deci nimic de genul praf, lichide toxice, substante chimice nu pot intra in acvariu.
2. Un acvariu este si mai usor de intretinut decat un vas de plastic ( stiu din experienta ) deoarece in acvariu daca pui pietris se poate curata fara a fi scos afara foarte usor cu asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=l4_az4Yw ... re=related
3. Acvariul se poate lua cu tot cu capac care are neon incorporat dar din cate stiu sunt neoane UV
4. Daca nu vrei sa te chinui cu creearea unei insule poti folosi asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=C-GHdHpk ... re=related
Cam asta ar fi parerea mea
P.S: Astea le face cine poate dupa posibilitatile materiale ;)
Cu stima Coddytzza
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Becul cu infrarosu (de fapt e din ceramica; presupun ca la acela de incalzit va referiti) e util in masura in care specia este de desert sau necesita temperaturi mai mari. In rest, dupa parerea mea, pentru incalzit, isi face treaba foarte bine si un bec normal de 100W.
Gresit nu e lampa ceramica ci bec cu infrarosii deci e bec . Avantajele lui observate de mine sunt: incalzeste mult mai bine insula chiar si pus la o distanta mare , nu arde vopseaua alba de pe interiorul lampii in care este montat deci il poti tine aprins cat vrei + face lumina rosie si arata bine .
Avantajele acvariului:
Dupa parerea mea asta e descrierea unui acvariu pentru pesti.
parerea mea este ca nu prea e bine sa acoperi complet un terariu din mai multe motive:
1. mucegai
2. daca insula este lipita/montata destul de sus testoasele vor incerca sa ajunga la capac si sa se apuce de rupt fire de la iluminare / incalzire
3.daca montezi insula mai jos pierzi din coloana de apa
3. este mai greu sa montezi becurile pentru insula
4. daca ai filtru extern e mai greu cu instalatia
Ps din cate am inteles cristiciursa ar vrea sa construiasca inca un acvariu
si vrea sa venim cu idei pentru filtru.
Testoasa o sa creasca si peste un an doi o sa ai nevoie de mai mult spatiu deci iti recomand sa construiesti un acvariu mai mare si ca sa nu stai sa-l cureti in fiecare zi construiesti si un filtru extern.
Gasesti pe forum idei bune (monoceros avea unul destul de fiabil parca ) .
Ar fi ideal daca poti ori sa maresti aceel spatiu pentru acvariu ori sa gasesti alt loc .
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
8 mesaje
|Pagina 1 din 1