Joaca

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Joaca

de Topogigio » 02 Ian 2007, 15:53

O "problema" care ma framanta de ceva timp. Broscutele se joaca? Daca da, cum isi manifesta ele "spiritul" ludic :P ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 02 Ian 2007, 18:33

Daca le oferi un stimulent (o jucarie... de exemplu: o mingiuca de ping-pong) este posibil sa ai o surpriza.
Iata un un articol de cercetare http://www.austinsturtlepage.com/Articl ... esplay.htm
Ultima oară modificat de Monoceros pe 06 Ian 2007, 22:28, modificat de 2 ori în total.
Testos Admin
Testos Admin

de Mojave » 02 Ian 2007, 18:59

Observand comportamentul broscoiului meu, eu as putea da doua exemple de moduri de joaca mai mult sau mai putin distructive (lucruri pe care le face fara vreun alt motiv aparent, decat acela ca il amuza).
Spre disperarea mea, cand incepe sa se plictiseasca, nu se lasa pana nu dezlipeste una din ventuzele cu care este prins incalzitorul, apoi ii place teribil sa-l ridice de un capat cu "nasul", cat poate de mult, si sa-i dea drumul ciocnindu-l de fundul acvariului.
Pe de alta parte, filtrul meu poate fi folosit si ca aerator, prin conectarea unui tub. Si la un moment dat am avut curiozitatea sa-i vad reactia la aparitia bulelor. Vreo doua minute le-a studiat putin surprins, apoi a inceput sa le inghita.
Testos Moderator
Testos Moderator

de MAVERICK_SS » 06 Ian 2007, 20:24

Si broastele mele au obiceiul de a dezlipi ventuzele de la incalzitor sau pur si simplu reusesc nu stiu cum sa scoata incalzitorul din suport, dupa care incep sa joace un fel de fotbal cu el, in sensul ca ating incalzitorul pe rand ca si cum si l-ar pasa, asta pana cand nu ii bag in seama, ii cert si pun incalzitorul inapoi in suport. :)
Proud Daewoo Matiz owner
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 06 Ian 2007, 22:52

Si ale mele aveau cam aceleasi obiceiuri, insa le-am taiat-o din scurt: am pus protectie la incalzitor si 6 ventuze, iar pompa de apa am lipit-o cu silicon :hhh ... e... acum mi-au mai spart termometrele, dar inainte de a lua masuri... au ars incalzitorul, scotandu-l cu totul afara :f*ck ...au "inecat" de doua ori pompa de apa cu nisip :crush ...au ars nenumarate becuri, stropindu-le cu apa :offf ... numai eu stiu cum am cules cioburile unu cate unu din acvaterariu...ehe...
Insa... numai ele stiu daca se distreaza pe seama noastra sau a obictelor in cauza :flower
Testos Admin
Testos Admin

de MAVERICK_SS » 06 Ian 2007, 23:59

Asa este, iar dupa ce strica ceva au asa o privire nevinovata si par asa bucurosi incat pur si simplu nu poti sa le faci ceva si pana la urma te bucuri si tu cu ele...
Proud Daewoo Matiz owner
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 07 Ian 2007, 00:25

ehe... mi-e... mi-au facut ceva nervi de cate ori pe zii trebuia sa reasez incalzitorul, termometrele, filtrul... iar becurile... cand le spargeau era groaznic... eu cu mana prin apa sa adun cioburile...ele dupa mana mea ...imi era teama sa nu inghita cioburile si sa isi sfasie tubul digestiv, pentru ca erau in stare sa inghita orice.
A... sa vedeti cat ma mai amuzam cand gustau pietrele, ca erau de diferite culori (naturale). Au inghitit elasticul care mentinea filtrul intr-o anumita pozitie in care nu baraia si apoi am crezut ca au prolaps, pentru ca l-au eliminat milimetru cu milimetru, de credeam ca le-au iesit intestinele... nebunie. :lol:
Testos Admin
Testos Admin

de Mojave » 07 Ian 2007, 00:31

Sa mai zici ca le vine mintea la cap cu varsta...
Al meu n-a avut nici un "conflict" cu "mobilierul" cat era mic. S-a prostit la batranete... De la o vreme s-a apucat sa manance din insula.
Si am mai observat ceva. Cred ca s-a invatat sa ciocneasca termometrul de geam cand ii e foame, ca sa ne atraga atentia. Daca nu ii trece, o sa incep sa-i spun Pavlov.
Testos Moderator
Testos Moderator

de MAVERICK_SS » 07 Ian 2007, 10:59

Testoasele mele, dimineata cand le e foame incep sa bata apa cu labutele (un fel de ploscaiala) pana cand nu ma ridic din pat sa le dau de mancare. Ce e mai ciudat este ca incep sa faca galagie in fiecare zi la ora 7, stiind ca atunci ma trezesc de obicei (mai nasol e sambata si duminica :) ). Chiar ma gandeam intr-o zi ca testoasele mele sunt ca niste ceasuri desteptatoare, te trezesc la fix si nu mai ai nevoie de ceas :)
Proud Daewoo Matiz owner
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 07 Ian 2007, 17:40

Testoasa mea musca din insulita.Asta ar fi un dintre cele 2 probleme.
A doua ar fi ca isi muta pietrele in fiecare colt al acvariului, una peste alta.Nu ar fi o problema ca le muta, dar o face noaptea, producand un zgomot enervant.

Ps: si broscuta mea ciocneste termometrul de geam.
Ultima oară modificat de Florin pe 19 Iul 2007, 13:03, modificat 1 dată în total.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de ana2703 » 07 Ian 2007, 19:14

si broscuta mea e cam jucausa. pe mina ma amuza teribil si nu ma pot opri din privit. pe langa ca ii place sa se "dea" pe incalzitor ( e pus inclinat si ea se urca pe el si isi da drumul la vale ) si sa muste din termometrul lovindul de acvariu, are un intreg ritual de joaca: se urca pe terariu si plonjeaza in cap. face chestia asta de vreo 6-8 ori, apoi incepe sa se agite ca sa ii dau de mancare. daca nu ii dau se duce in canitza care ii easte adapost. dupa vreo 10 minute reia ritualul. e mai mult un fel de al ei de a ma face sa ii dau de mancare. e a doua broscuta a mea si cealalta nu era asa... era mai linistita. asta imi place asa de muuuult...
o broscuta mititica...
Testos juvenil
Testos juvenil

de andreea921 » 20 Ian 2007, 20:12

Si broscutza mea cea mica si-a facut din piatra pe care le-am puso in acvariu un topogan.Se urca pe partea mai inalta si se impinge cu labutze si plonjeaza in apa.Se pare k ii place.
Testos juvenil
Testos juvenil

de shak_spawn » 06 Iul 2007, 13:40

a mea nu prea da semne de joaca, sta cuminte pe piatra sau in apa. pleoscaie si ea mai mult dimineatza. In rest, cum ma misc si ma vede, se baga la fund in carapace. Inca ii e frica de mine si nu stiu ce sa fac sa nu-i mai fie frica. Voi cum va jucati cu ele? nu ma refer la cum se joaca ele singure in acvariu, ci daca va jucati voi cumva cu ele...
Testos juvenil
Testos juvenil

de stefania2004 » 10 Iul 2007, 12:50

Am citit aici pe forum ca trebuie sa scoti broscutele la plimbare si sa te joci cu ele cateva minute pe zi , Am incercat asta cu ale mele si nu le intereseaza deloc . Ori fug , ori stau ascunse , nemiscate .
Ce sa fac? Sa continui, sa le las in pace ? Le am de trei luni...
As dori amanunte privind acest subiect .
Multumesc!

de toto_alex2rap4ever » 16 Iul 2007, 06:51

toate la inceput par speriate si foarte neincrezatoare.... dar continua sa le scoti e bine pentru ele si o sa se obisnuiasca cu ideea si o vor considera un prilej de distractie numai sa ai grija unde le scoti....e posibil sa se fi ascuns din cauza ca era prea rece sau prea mult curent cea ce nu prea le prieste...de preferat e sa le scoti in pat undeva mai sus decat solul si sa le ti mereu in supraveghere...poti sa mai pui si niste bureti,carti si alte "jucari" cu care nu se pot vatama si o sa ai o mare surpriza :D
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

Următorul