La voi cum a inceput?
Moderator: diego
6 mesaje
|Pagina 1 din 1
La voi cum a inceput?
Salutare!
vreau sa va intreb... cum a inceput pasiunea asta pentru voi?
Eu am o prietena care a avut un TSE - pe distinsul testos Mitica- si mi l a adus spre "turtlesitting" cand a plecat la munte. Il tinea intr o cutie d plastic in care adancimea apei nu depashea 5 cm fara filtru, fara incalzitor, fare bec k de lampa cu UV nici nu se pune problema. El avea vreo 5 ani. Eu habar nu am avut cum sa ma port cu el la inceput, dar am zis sa i arat cada...unde il lasam toata ziua in apa calduta. Si il hraneam cu pui crud si peshte crud. Cand s a intors ea de la munte si a venit sa l ia a fost un moment greu, dar a trebuit sa il dau inapoi. Dupa ceva timp ea mi a zis k el e "schimbat". A mai trecut un an. Nu i a creat conditii mai bune. Din contra, l a cam neglijat, era cam frig si cred k a intrat in hibernare. Disperata mi a adus tzestosul suferind...sa l vindec. Am luat terariu maaare, incalzitor, filtru, mancare buna, facut injectii cu antibiotic si vitamine...dar a murit. Atat de furios am fost! Ca sa mi spal pacatele, am luat doi TSE in luna mai anul asta. datorita sfaturilor voastre (thanx Shepperd) tzestoshii mei cresc si cred k s fericiti.
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... e182f.jpg/
vreau sa va intreb... cum a inceput pasiunea asta pentru voi?
Eu am o prietena care a avut un TSE - pe distinsul testos Mitica- si mi l a adus spre "turtlesitting" cand a plecat la munte. Il tinea intr o cutie d plastic in care adancimea apei nu depashea 5 cm fara filtru, fara incalzitor, fare bec k de lampa cu UV nici nu se pune problema. El avea vreo 5 ani. Eu habar nu am avut cum sa ma port cu el la inceput, dar am zis sa i arat cada...unde il lasam toata ziua in apa calduta. Si il hraneam cu pui crud si peshte crud. Cand s a intors ea de la munte si a venit sa l ia a fost un moment greu, dar a trebuit sa il dau inapoi. Dupa ceva timp ea mi a zis k el e "schimbat". A mai trecut un an. Nu i a creat conditii mai bune. Din contra, l a cam neglijat, era cam frig si cred k a intrat in hibernare. Disperata mi a adus tzestosul suferind...sa l vindec. Am luat terariu maaare, incalzitor, filtru, mancare buna, facut injectii cu antibiotic si vitamine...dar a murit. Atat de furios am fost! Ca sa mi spal pacatele, am luat doi TSE in luna mai anul asta. datorita sfaturilor voastre (thanx Shepperd) tzestoshii mei cresc si cred k s fericiti.
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... e182f.jpg/
- Testos juvenil

Ma bucur ca am putut fi de folos.
Se vede in poza ca asteapta mancare de la tine :D
Pentru mine, pasiunea cu testoasele a inceput acum multi ani. Tot asa, am tot adoptat testoase, ba braconate, ba pe care nu le mai vroia nimeni. Cu timpul am invatat din greseli si prin observarea comportamentului testoaselor, din carti, cum trebuie crescute si am reusit de 2 ani incoace sa scot cateva testoase din oua. Insa numai 2 au supravietuit - acuma au 2 ani. Sper sa am mai mult noroc anul acesta.
Pasiunea pentru animale in general insa e veche. Si mai ales pentru reptile. Cand aveam 3 ani stateam cu atlasul de zoologie in mana langa bunica (fosta profesoara de biologie) si o puneam sa imi citeasca despre dinozauri. Stiam si denumirile animalelor si plantelor in latina, inainte sa pot vorbi calumea. Presupun ca asta a avut o influenta majora.
Imi place la nebunie sa stau sa ma uit la testoase ce fac. Dar nu de prea aproape ca se streseaza unele dintre ele si se ascund. Asa ca nu vreau sa le perturb prea mult linistea si le observ pe ascuns, din tufe, de la balcon, prin geam; atunci le vad comportamentul natural. :D
Se vede in poza ca asteapta mancare de la tine :D
Pentru mine, pasiunea cu testoasele a inceput acum multi ani. Tot asa, am tot adoptat testoase, ba braconate, ba pe care nu le mai vroia nimeni. Cu timpul am invatat din greseli si prin observarea comportamentului testoaselor, din carti, cum trebuie crescute si am reusit de 2 ani incoace sa scot cateva testoase din oua. Insa numai 2 au supravietuit - acuma au 2 ani. Sper sa am mai mult noroc anul acesta.
Pasiunea pentru animale in general insa e veche. Si mai ales pentru reptile. Cand aveam 3 ani stateam cu atlasul de zoologie in mana langa bunica (fosta profesoara de biologie) si o puneam sa imi citeasca despre dinozauri. Stiam si denumirile animalelor si plantelor in latina, inainte sa pot vorbi calumea. Presupun ca asta a avut o influenta majora.
Imi place la nebunie sa stau sa ma uit la testoase ce fac. Dar nu de prea aproape ca se streseaza unele dintre ele si se ascund. Asa ca nu vreau sa le perturb prea mult linistea si le observ pe ascuns, din tufe, de la balcon, prin geam; atunci le vad comportamentul natural. :D
Daaa si eu ma pitesc! Ai mei ,Tuss - cel mare si shmeker si Bis-cel mai mic, s au cam prins care e treaba si ma urmaresc si ei poate pica vreun garide ceva :lol: Nu am incaun acvariu ca lumea, adica asha sa mi placa mie dar urmeaza sa mi iau unul de 120 l echipat. Marturisesc ca m a cam luat groaza citind pe forum ce se intampla cu filtre, alge etc. si nu stiu daca o sa fac fatza fara sa trag vreo boacana doua :shock: :oops:
Si ma mai gandesc si la o TSS...dar oare o sa le ajunga 120 l de acvariu daca sunt trei? eh, uite asha ma framant :?
Si ma mai gandesc si la o TSS...dar oare o sa le ajunga 120 l de acvariu daca sunt trei? eh, uite asha ma framant :?
- Testos juvenil

Nu am gasit referinte stiinfice, dar am vazut intr-un filmulet facut de ceva expert in reptile (nu-l mai gasesc acum) ca o testoasa pentru fiecare cm lungime de carapace, are nevoie de 100 cm^2 (cm patrat) de suprafata. Calculeaza suprafata acvariului pe care ti-l doresti, tine cont de dimensiunea la care ajung testoasele la maturitate si stabileste daca acvariul este suficient pentru numarul tau de testoase.
L.E.: Am corectat postul.
Si filmuletul.
L.E.: Am corectat postul.
Si filmuletul.
Ultima oară modificat de testoasagirl pe 24 Iul 2011, 22:55, modificat de 2 ori în total.
"Small deeds done are better than great deeds planned."
Peter Marshall
Peter Marshall
Salut
La mine povestea despre inceputul pasinui a inceput destul de frumos pot sa zic. Eram mic si aveam o testoasa mica cumparata din piata de la un petshop a trait bine mersi 2 luni dar.. eo find mic nu stiam nimica despre testoase ea intrase in hibernare pentru ca era undeva in jurul toamnei, si cum statea intrun bol mic cu o piatra fara incalzitor nika a intrat in hibernare, eo atunci creezand ca era moarta am aruncato sau am ingropato nu mai stiu sigur.Pe urma in acel timp mia parut foarte rau pentru ea.
Capitolul 2
Anul acesta pe la inceputul vecini mei si-au cumparat 3 testoase. Ei tot povestindumi despre testoase ca asa si asa am inceput sa imi placa si cred ca 2 luni tot ii intrebam ce le fac testoasele. Dar in final venea zi ziua mea si tot citind atatea despre testoase de pe site ma-m gandit si am zis sa imi iau un pet nou prin preajma (o specie) si ma-m gandit la testoase. Testoasele au fost primite de la tatal meu de ziua mea care mereu ma intreaba ce imi doresc de ziua mea de fiecare data ii spuneam ceva mai nustiu normal dar de data asta sa mirat.Dar in fine a acceptat si mi lea luat eo ajuns acasa repede sa le fac habitat si toate alea dar am ezitat ca era ora 7 si ieram si obosit dupa o zi grea leam hranit vam pus pe site niste poze si leam hranit si mam culcat.
Cam asa a inceput povestea mea daca vreti sa aflati mai multe cititi topicul ,,Model Terari'' aflat in testoase de apa. Si asi vrea sa va multumesc voua ca mati ajutat mereu cand am avut nevoie in special lu ,,Sheppard'' dar si echipei www.testoase.com
Capitolul 2
Anul acesta pe la inceputul vecini mei si-au cumparat 3 testoase. Ei tot povestindumi despre testoase ca asa si asa am inceput sa imi placa si cred ca 2 luni tot ii intrebam ce le fac testoasele. Dar in final venea zi ziua mea si tot citind atatea despre testoase de pe site ma-m gandit si am zis sa imi iau un pet nou prin preajma (o specie) si ma-m gandit la testoase. Testoasele au fost primite de la tatal meu de ziua mea care mereu ma intreaba ce imi doresc de ziua mea de fiecare data ii spuneam ceva mai nustiu normal dar de data asta sa mirat.Dar in fine a acceptat si mi lea luat eo ajuns acasa repede sa le fac habitat si toate alea dar am ezitat ca era ora 7 si ieram si obosit dupa o zi grea leam hranit vam pus pe site niste poze si leam hranit si mam culcat.
Cam asa a inceput povestea mea daca vreti sa aflati mai multe cititi topicul ,,Model Terari'' aflat in testoase de apa. Si asi vrea sa va multumesc voua ca mati ajutat mereu cand am avut nevoie in special lu ,,Sheppard'' dar si echipei www.testoase.com
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
La mine a inceput mai demult, dar nu pot sa spun ca era ca o pasiune, pentru ca preferam pisicile, pentru ca torc, au blanita si sar pe dulap. Imi era frica si de costurile unui acvariu si de intretinere, dar imi placeau foarte mult cand le vedeam la pet-shop ma uitam minute in sir la ele (testoasele). Apoi l-am cunoscut pe el, si m-am mutat... Lui nu ii prea plac "blanosii" si mai ales sa se urce in pat langa el. Crede ca fac mizerie si ca poarta boli... partial are dreptate. Eu nu ma pot obisnui cu gandul ca nu am un animalut in casa, mai ales ca am avut motanei din copilarie si pana m-am mutat. M-am gandit sa imi iau 2 testoase, cum se spune "toate la vremea lor". Cu gandul ca le voi cumpara peste putin timp am inceput sa caut informatii despre rase si cum se cresc, asa am gasit testoase.com. Vreau sa pregatesc terenul se . Acum mai urmeaza doar sa pun in practica. Nu m-am gandit inca la nume, dar sunt sigura ca imi vor veni idei cand le voi vedea, ma gandesc la ceva care sa le reprezinte pe fiecare.
6 mesaje
|Pagina 1 din 1