Gasit testoasa terestra

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Gasit testoasa terestra

de Vitali » 22 Aug 2011, 07:41

Am gasit sambata pe una din strazile din centrul Constantei o testoasa plimbandu-se pe trotuar in apropierea carosabilului. Am dus-o la un pet shop si mi-au zis ca e de uscat, i-am luat de acolo si niste hrana uscata, amestec de calciu, vitamine, etc. Nu stiu sa o ingrijesc si nici nu prea pot sa ii ofer mari conditii, dar nici sa o las pe acolo sa o calce masinile nu puteam. Are cam 6-7 cm. Am citit ieri cate ceva pe testoase.com ca sa imi fac o idee si i-am improvizat un adapost pana ii hotarasc soarta. Am pus-o intr-o cutie cam de 40 cm X 35 cm cu niste iarba uscata, i-am mai dat morcov, castraveti si mar ras. Ieri am tinut-o putin in apa, asa doar pana la jumatatea carapacei, ca mi s-a parut cam deshidratata.
Va rog sa ma ajutati sa ii gasesc un ingrijitor responsabil sau pe cineva care o va elibera in habitatul ei natural.
Va multumesc si contez pe ajutorul d-stra!
P.S. Atasez si niste poze cu ea, poate imi spuneti si ce specie este :)

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

de Pandy » 22 Aug 2011, 10:15

Testudo hermanii - Herman sau testoasa dobrogeana :) una dintre ele
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de vic » 22 Aug 2011, 10:49

E o nativa dobrogeana Testudo (graeca) ibera. Cu siguranta cineva a luat-o din habitat si a adus-o la oras. Eu tocmai am plecat sambata din Constanta, dupa vizite in doua locuri unde ar fi trebuit sa colcaie- nu a fost chiar asa, din pacate... si colectarea din natura e unul din cele mai serioase.
Daca ai cum sa te deplasezi "la mama ei", ar fi perfect- ai timp? Iti pot da detalii unde ar fi bine de eliberat, dar e cam departe. Daca nu, as prelua-o eu. Ar fi un pic de sange strain pentru grupul pe care vreau sa-l formez.
Testos activ
Testos activ

de Vitali » 22 Aug 2011, 11:17

Din pacate nu am cum sa ajung prin Constanta in timpul apropiat.. si sa o tin mult in cutie parca tot nu e bine pt ea..

de Logi » 23 Aug 2011, 15:46

Deci iubesc specia asta :X carapacea e pur si simplu geniala, mi-ar place mult sa am una...dar...nah sunt din Ploiesti...e dita distanta..:)
Testos activ
Testos activ

de vic » 24 Aug 2011, 01:27

Logi, trei greseli:
1 - daca iubesti SPECIA, ar trebui sa privesti altfel INDIVIDUL- nu ca jucarie, cum a ajuns Trachemys... noroc ca asta se preteaza mult mai bine;
2 - daca ti-ar place una, exista puisori produsi legal in captivitate in Vest;
3 - daca distanta e problema pentru tine, inseamna ca nr. 1 este deja compromis total, si nici 2 nu mai conteaza... fiindca daca era la o distanta acceptabila, l-ai fi luat- si astfel inca unul sters din "Cartea Vietii Testoaselor"...
Chiar imi racesc gura degeaba, si eu si "amicul" meu Tibor Sos, cand e vorba de testoasele native? Si preferatele lui stau mult mai bine decat cele doua Testudo...
Am vizitat doua locatii care ar fi trebuit sa fie redute ale speciei, si abia am gasit in total 7 animale... e chiar sinistru, si am o banuiala si mai sinistra: chiar unii herpetologi pot fi implicati in recoltarea de testoase cu destinatia Ungaria!
Desi intre noi exista o calduroasa antipatie- gratuita din partea lui, deloc gratuita din a mea- am aproape o ciudata certitudine ca Tibor Sos nici nu are de a face cu asta, si poate nici habar nu are. Oricum, a fost un soc pentru mine... si banuiala poate fi de fat o realitate, fiindca nu sunt singurul care a prins cateva fire...

Va rog, nu le mai priviti ca pe un posibil "pet"! Pe langa eventuala satisfacere a dorintei voastre, tot pomenind de ele si mai si aratand poze, sau spunand povesti cum ca "ce faine sunt", cultivati gustul pentru a avea o testoasa de uscat si altora, care vor hrani exponential fenomenul- numai ca testoasele nu se vor inmulti tot exponential, fiindca nu sunt guppy! Ele deja sunt in prabusire exponentiala!!!

Logi, stiu ca poate te miri ca din cauza mesajului tau am scris atat, dar sper sa ma intelegi. Si altii la fel...

Sanatate!
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 24 Aug 2011, 23:43

Vitali, la sectiunea Testoase de uscat de pe forum vei gasi cateva informatii pertinente cu privire la ingrijire si hrana. Testoasele de uscat insa sunt greu de intretinut si necesita experienta multa, timp si mai mult si ca orice testoasa un buget. Ma bucur ca ai gasit-o tu si ca doresti sa iei actiuni responsabile. De aceea, recomand sa incerci sa negociezi cu vic in privirea preluarii testoasei de catre el; are experienta din plin. Oricum, din cate vad, sunteti amandoi din Bucuresti.

Tine-ne te rog la curent cu starea testoasei si decizia luata. Daca ai intrebari posteaza pe forum si vom raspunde in timp util.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Vitali » 25 Aug 2011, 09:07

Multumesc pentru sprijin, testoasa a ajuns de ieri pe maini bune :) ale lui vic. Ma bucur ca am putut sa o ajut si va multumesc inca o data ca nu m-ati lasat in situatia asta. Faceti o treaba buna ! Succes in continuare.

de vic » 25 Aug 2011, 09:20

Multumesc, Vitali, pentru ca exista si oameni ca tine- nu doar fiindca a ajuns in posesia mea, ci mai ales pentru atitudinea gandita la rece de a salva de pe strazi un animal si de a cauta o solutie pentru binele lui.
Intr-un fel, nu pot fi posesorul unor astfel de animale- mai ales daca nu s-au nascut in curtea mea, cu atat mai putin. Insa ma straduiesc sa fiu un ingrijitor cat mai bun, si, pe viitor, sa reusesc ce mi-am propus.

Sanatate!
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 25 Aug 2011, 10:12

+10 puncte respect
Testos Moderator
Testos Moderator