Urgent!

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Urgent!

de Michael » 16 Iun 2011, 12:37

Buna Seara

Testoasa mea mananca,inoata,dar
Dupa ceva timp,se duce pe insula cu manutele intise,si se culca.Cand doarme,se vede o pielita alba.Ce o avea?
Asa face de cateva zile,mananca,si apoi se duce sa doarma .Doarme si cu capul bagat in carapace,scufundata.Asa e ea?E din cauza timpului,e obosita?Sau bolnava?
M-am gandit ca,fata ii baga mana in ochi,mereu o vad cu mainile in ochii lui.Se poate?Se vede o pielita alba peste ochi.
Si o fapta frumoasa,fata il ajuta,il lasa sa doarma pe ea etc..:d

PS : Testosul mananca doar cu un ochi,celalalt are pielita alba peste el.Sunt foarte trist.
Testos juvenil
Testos juvenil

Mda

de Coddytzza » 16 Iun 2011, 21:15

Acea ,,pielita'' alba pe care o vezi peste ochi este pleoapa.
Cat despre nu este bolnava nai de ce sa te ingrijorezi cat timp mananca e ok dar daca nu mananca atunci te ingrijorezi

P.s: Nu te supara ca tii zic dar invata sa te exeprimi nu ti'am inteles fraza sincer sa fiu
,,Testosul mananca doar cu un ochi,celalalt are pielita alba peste el''
Isi mananca ochi sau ce ca nu am inteles ce vrei sa spui
Un baietel pe nume Coddytzza :D ;) :X
Si probabil o fetita pe nume Cita :D ;) :X
Testos activ
Testos activ

de Michael » 16 Iun 2011, 21:23

Scuza-ma pentru faza exprimata prost.Mananca cu un ochi deschis,celalalt,are pielea alba peste ochi.Acum am vazut ochiul deschis,e putin rosu,fata de celalalt.. :( In orasul meu nu gasesc medic..Deci...Sunt suparat ce pot spune..Mi-e frica sa nu ajunga in alta parte,probabil ochiul il are ,din cauza ca s-au batut testoasele..Adica l-a batut fata...
Testos juvenil
Testos juvenil

de larysa » 16 Iun 2011, 22:35

Buna Michael!

In primul rand spune-ne te rog in ce conditii tii testoasa si posteaza chiar niste poze daca poti...
Verifica daca are ochii lacrimati dupa ce o scoti din apa si o lasi sa se usuce...
Clipeste des?

Sfatul meu ar fii sa separi broscutele pentru o perioada pana te asiguri ce are si pana solutionezi pentru ca nu e prea ok ca femela sa ii atinga mai tot timpul ochii cu ghearele...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Michael » 16 Iun 2011, 23:04

Buna Larysa.Iti multumesc pentru ajutor.Testoasa este in acvariu,are incalzitor+ filtru.Urmeaza zilele acestea,sa achizitionez un acvariu si mai mare,cu tot cu incalzitor,filtru.Cat sa o las fara apa?Clipeste sa stii.Clipeste sa zicem ca des.Deci?
Testos juvenil
Testos juvenil

de larysa » 16 Iun 2011, 23:43

Michael, inclin sa cred ca ar putea avea conjunctivita, dar nu o pot spune cu siguranta... In mod clar cel mai bine ar fii sa o duci la veterinar ca sa fii sigur...
Dar daca vrei sa verifici daca intr-adevar e conjunctivita observ-o putin daca are scurgeri, adica un lichid transparent la ochi (ii sclipesc ochii) si daca pleoapele, adica acea piele alba de pe ochi este umflata... De clipit des zici ca clipeste...
Un posibil tratament si care s-a demonstrat a fii bun pentru tratarea conjuctivitei ar fi opticlor unguent care se aplica de 4 ori pe zi dar pentru asta trebuie sa te asiguri ca E CU ADEVARAT CONJUCTIVITA!
Separ-o de cealalta broscuta neaparat, creste-i temperatura apei treptat si are mare nevoie de bec UV, ai?
De lasat pe uscat las-o numai cat sa se usuce ca sa poti vedea mai bine ce are la ochi si asigura-i in acvariu un spatiu pe care sa poata iesi pe uscat, nu stiu daca ai...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Michael » 17 Iun 2011, 08:37

Am.Conjuctivita de la ce se face?Ma gandeam ca nu are de la ce..O sa fac cu am zis.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 17 Iun 2011, 12:27

Conjunctivita e o inflamatie a membranei care acopera ochiul, imbraca pleopele. Se face fie de la un corp strain care a iritat locul respectiv sau microbi. Fa niste poze sa vedem si noi cum arata.

Offtopic: Cand mai deschideti un topic nou, dati si voi un titlu mai sugestiv (nu "Urgent"; dupa aia va fi greu sa gasim informatia necesara cand dam search sau cand ne uitam peste topicuri).
Testos Moderator
Testos Moderator

de Michael » 17 Iun 2011, 12:32

Daca nu as fi pus urgent,as fi primit 2 3 posturi,si ar fi inchis topicul.Am nevoie de ajutor,de aceea l-am numit astfel.Apa o schimb,dar posibil sa fie din aceasta cauza.O sa pun poze
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 17 Iun 2011, 12:54

Asteptam poze.

Nu ar fi inchis nimeni topicul si primeai raspunsuri. Mie personal "Urgent" nu imi spune nimic cu privire la continutul postului. Creeaza doar dezordine in forum.
Testos Moderator
Testos Moderator