Testoasa agitata in apa !
11 mesaje
|Pagina 1 din 1
Testoasa agitata in apa !
Salut , am o testoasa de florida de 7 ani . De vreo 3-4 zile a devenit foarte agitata, adica nu mananca deloc si se zbate in acvariu rau de tot . Nu poti sa mai dormi noaptea. Cand o scot afara se plimba 5-10 minute si dupaia se aseaza intr-un loc isi ridica membrele din spate in sus si sta .
Am inteles ca daca e agitata s-ar putea sa faca oua . Ea a mai facut anul trecut vreo 4 oua.
Am incercat toate metodele sa o tin la caldura , sa o tin in apa mai calduta , sa o tin invelita dar tot nu iese nici un ou.
Carapacea ei e tare, nu e deformata . Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi :D
Multumesc
Am inteles ca daca e agitata s-ar putea sa faca oua . Ea a mai facut anul trecut vreo 4 oua.
Am incercat toate metodele sa o tin la caldura , sa o tin in apa mai calduta , sa o tin invelita dar tot nu iese nici un ou.
Carapacea ei e tare, nu e deformata . Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi :D
Multumesc
- Testos juvenil

Dar are pereche cu care sa depuna oua? Daca zici ca si anul trecut a facut oua, probabil de aceea e asa agitata. E perioada in care incep sa caute loc pentru cuib si sunt mai plimbarete acuma. Presupun ca o tii in casa. Ar trebui sa ii amenajezi acuma temporar un loc in care sa poata sa depuna oua: eventual un vas cu nisip la care sa poata ajunge sa isi ingroape ouale. Uite aici cum a amenajat Pandy pentru testoasa sa: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=2439.
Nu mai stresa testoasa tinand-o invelita, sau in apa calda sau mai stiu eu ce - cand e momentul, va depune ouale singura. Ideea este sa aiba loc, sa nu fie nevoita sa le depuna in apa: unu la mana nu va iesi nimic din ele asa; doi la mana risti sa se inece testoasa in urma efortului depus.
Daca vrei sa si clocesti ouale, poti cauta pe forum ca sunt informatii despre cum se procedeaza si iti mai dam sfaturi.
Ce nu mi se pare normal, este ca nu mananca. Ai bec Reptiglo 5.0 de 26W nu? Sau macar sa le mai scoti la soare.
Nu mai stresa testoasa tinand-o invelita, sau in apa calda sau mai stiu eu ce - cand e momentul, va depune ouale singura. Ideea este sa aiba loc, sa nu fie nevoita sa le depuna in apa: unu la mana nu va iesi nimic din ele asa; doi la mana risti sa se inece testoasa in urma efortului depus.
Daca vrei sa si clocesti ouale, poti cauta pe forum ca sunt informatii despre cum se procedeaza si iti mai dam sfaturi.
Ce nu mi se pare normal, este ca nu mananca. Ai bec Reptiglo 5.0 de 26W nu? Sau macar sa le mai scoti la soare.
A stat anul trecut la cineva cu o pereche sau anul acesta? Singura nu are cum sa faca oua. Personal nu stiu sa fie posibil la testoasele de florida sa se auto-fecundeze (Dragonul de Komodo poate sa faca asta, dar la testoase nu am mai auzit).
E necesar sa stea la soare pentru digestia alimentelor si sinteza vitaminei D3 implicata in metabolismul foso-calcic. Fara UV de la lumina solara nu sintetizeaza D3 activa si pot aparea probleme de sanatate. Nu e suficient sa stea la geam - prin sticla nu trec razele UV.
Daca nu, poti lua din comert un bec Reptiglo 5.0 de 26W care imita lumina solara.
E necesar sa stea la soare pentru digestia alimentelor si sinteza vitaminei D3 implicata in metabolismul foso-calcic. Fara UV de la lumina solara nu sintetizeaza D3 activa si pot aparea probleme de sanatate. Nu e suficient sa stea la geam - prin sticla nu trec razele UV.
Daca nu, poti lua din comert un bec Reptiglo 5.0 de 26W care imita lumina solara.
Este bine, dar ai grija la curentii de aer si ai grija sa ii asiguri posibilitatea de a se retrage la umbra sau in apa cand doreste ea.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Pentru siguranta testoasei, trebuie avut grija ca pe langa soare sa fie asigurat si un colt de umbra.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
11 mesaje
|Pagina 1 din 1