Substanta alb-transparenta ca niste franjuri...
Substanta alb-transparenta ca niste franjuri...
Va salut,
Ce este acea substanta (daca ii pot spune asa) prin acvariu, pe broscute, pe echipament...peste tot? Arata ca niste franjuri alb-transparent (ca oul din ciorba) se formeaza o pelicula la suprafata care dupa un timp se scufunda si umbla peste tot. Este depusa si pe broscute(pe membre si pe gat) iar pe buretele de la filtru nu mai zic. Il tin cateva zile si il schimb ca nu il mai pot curata.
Ce este si cum scap de ea ?
Ce este acea substanta (daca ii pot spune asa) prin acvariu, pe broscute, pe echipament...peste tot? Arata ca niste franjuri alb-transparent (ca oul din ciorba) se formeaza o pelicula la suprafata care dupa un timp se scufunda si umbla peste tot. Este depusa si pe broscute(pe membre si pe gat) iar pe buretele de la filtru nu mai zic. Il tin cateva zile si il schimb ca nu il mai pot curata.
Ce este si cum scap de ea ?
- Testos juvenil

este imposibil...este foarte foarte multa pentru a fi piele...daca stau sa ma gandesc...la ce suprafata de piele au broscutele si la cata substanta din asta e in apa ar trebui sa naparleasca broscutele o data la cateva ore...ceea ce nu cred ca se poate
- Testos juvenil

Uitati o poza...sper sa se inteleaga cat de cat
http://img535.imageshack.us/img535/7020/img0975c.jpg
http://img535.imageshack.us/img535/7020/img0975c.jpg
- Testos juvenil

Pare a fi un biofilm. Dai prea mult de mancare testoaselor, ele produc dejectii in stil mare, si implicit filtrul se colmateaza, deci trebuie sa-l speli. Daca il speli, elimini flora bacteriana care-ti mai detoxifica apa, ramai doar cu cea de putrefactie, si tot asa.
Ce volum ai?
Cate testoase- cat de mari?
Ce hrana folosesti?
Schimbi apa?
Loc de plaja au testoasele?
Ce temperatura ai? Folosesti incalzitor?
Ce volum ai?
Cate testoase- cat de mari?
Ce hrana folosesti?
Schimbi apa?
Loc de plaja au testoasele?
Ce temperatura ai? Folosesti incalzitor?
- Testos activ

La prima vedere poa' sa fie piele naparlita. Ce temperatura ai in acvariu?
A doua intrebare: ce filtru ai? ca vad o bula de aer la suprafata, ceea ce inseamna ca e apa destul de ... neschimbata, e cam baloasa.
Ce volum de apa e acolo?
Ce le dai de mancare?
Cat de des?
Ce cantitate?
Da-ne niste date tehnice, ca sa identificam problema.
A doua intrebare: ce filtru ai? ca vad o bula de aer la suprafata, ceea ce inseamna ca e apa destul de ... neschimbata, e cam baloasa.
Ce volum de apa e acolo?
Ce le dai de mancare?
Cat de des?
Ce cantitate?
Da-ne niste date tehnice, ca sa identificam problema.
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Am cam 50l de apa, am incalzitor la 27 de grade, apa e de curand schimbata, au insula desigur, repti glo 5.0 dar depasit.
am 2 testoase cu tample rosii, una de vreo 12 cm si una de vreo 8. De mancare le dau gammarus alternat cu carne de pui cruda.
Substanta asta apare in aceeasi zi in care le schimb apa
am 2 testoase cu tample rosii, una de vreo 12 cm si una de vreo 8. De mancare le dau gammarus alternat cu carne de pui cruda.
Substanta asta apare in aceeasi zi in care le schimb apa
- Testos juvenil

Pai asta-i buba. Filtrul! E slab, nu are cum sa faca fata la 2 testoase. Ai nevoie de un filtru extern, gen TetraTEC EX700 (de asta am eu). Si avand in vedere constructia lui (un rahatel de burete si o lingura de carbuni), nu are cum sa soarba undeva pielea aia naparlita si toate resturile, mizeriile, daramite sa le mai tina undeva sa se descompuna. La testoase merge un filtru intern doar daca e vorba de testoase mici, gen "bro?e" . :D
Asa am patit si eu cand am luat in grija prima testoasa, care are vreo 21cm. Filtrul era unul mic, intern, cu un burete de 7cm. Era normal sa nu aiba nici o sansa, in conditiile in care un "ursulet" de-al testoasei are cam 3cm...
Baga un ochi pe la "apa si filtrarea ei" si ia un filtru extern, vezi pe site-uri de acvaristica, sunt si unele second-hand. Cat despre Hailea pe care il ai acum, scoate-l la vanzare sau pastreaza-l pentru ziua in care o sa iti mai iei un acvariu cu pesti.
Asa am patit si eu cand am luat in grija prima testoasa, care are vreo 21cm. Filtrul era unul mic, intern, cu un burete de 7cm. Era normal sa nu aiba nici o sansa, in conditiile in care un "ursulet" de-al testoasei are cam 3cm...
Baga un ochi pe la "apa si filtrarea ei" si ia un filtru extern, vezi pe site-uri de acvaristica, sunt si unele second-hand. Cat despre Hailea pe care il ai acum, scoate-l la vanzare sau pastreaza-l pentru ziua in care o sa iti mai iei un acvariu cu pesti.
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Am inteles, am vizitat pagina de care zici. merci de info. o sa caut unul extern sau mai de graba o sa fac unul...nu dispun de un buget extraordinar.
niste schite mai detaliate de unde as putea lua? topicul acela nu m-a lamurit complet.
merci
niste schite mai detaliate de unde as putea lua? topicul acela nu m-a lamurit complet.
merci
- Testos juvenil