Filtru

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Filtru

de shocky » 15 Dec 2010, 01:32

Buna! sunt noua in acest domeniu. am o broscuta pe care am cumparat-o acum aproximativ o luna. inca nu i-am facut acvariu, dar asi vrea sa stiu prima data cum se face un filtru extern si de ce am nevoie ? sau daca e cineva din iasi care ma poate ajuta ? :-s multumesc foarte mult!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 15 Dec 2010, 15:26

Buna si bine ai venit!

Uite aici mai multe despre filtrarea apei http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=9

Iar aici cum ai putea face un filtru extern http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=91
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de shocky » 15 Dec 2010, 18:22

am citit cele 2 topic-uri. dar din pacate nu am inteles mare lucru .. cum sa fac un filtru :cry: avand in vedere ca am 16 ani si nu are cine sa ma ajute :? sper sa inteleg intr-un final . Multumesc foarte mult!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 15 Dec 2010, 19:02

Daca nu esti descurcareata trebuie sa te ajute cineva ... nu cred ca vei putea reusi de una singura crearea lui :)
Oricum, spor la treaba :D
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de poope » 15 Dec 2010, 22:47

shocky scrie:am citit cele 2 topic-uri. dar din pacate nu am inteles mare lucru .. cum sa fac un filtru :cry: avand in vedere ca am 16 ani si nu are cine sa ma ajute :? sper sa inteleg intr-un final . Multumesc foarte mult!

ai putea sa spui de unde esti? oras???
Assumption is the mother of all the fuck-ups...
Testos juvenil
Testos juvenil

de takawachinchila » 17 Dec 2010, 08:17

Nu mai bine cumperi unul?
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Testos meserias
Testos meserias

de shocky » 17 Dec 2010, 15:52

am scris si mai sus ca sunt din Iasi :). De cumparat unul.. chiar nu am bani :(. si inca ceva: Mi-am facut rost de un acvariu cu pesti, mi la dat cineva cu tot cu vreo 5-6 pestisori. Vroiam sa stiu daca e vre-o problema sa tine pestii in acvariu cu broasca, poate sa nu manance mancare de pesti sau alte chestii :shock: ? Si acvariul are lumina la capac si distanta intre lumina si apa e de vreo-o 10-15 cm. nu e nici o probmela pentru broasca ? I-am facut o insulita din polistiren si nu vrea sa stea pe ea deloc. iam ridicat si capacul, am crezut ca poate o deranjeaza lumina (caldura) dar tot nu vrea sa stea. Azi dimineata am pus-o in acvariu si e super stresata broscuta mea :( ma ingrijoreaza, se da cu capul de pereti, vrea sa iasa. si sta mai tot timpu intre incalzitor si perete. Poate doar pentru cateva zile pana se obisnuieste cu noul acvariu ? pentru ca de acum vre-o luna de cand am primit-o cadou am tinut-o intr-o "farfurie" din aia de plastic cu palmier :D si tot timpu scotea capul afara, nu era nevoita sa se urce pe nimic. acum incearca sa ridice capul afara dar e cam disperata, da continuu din maini si picioare si se chinuie sa scoata capul :(. Astept raspunsuri :?
Testos juvenil
Testos juvenil

de takawachinchila » 17 Dec 2010, 16:13

1. Daca testoasa e maricica, o sa se dea la pesti. Mai devreme sau mai tarziu, e doar o chestiune de timp. Si dupa ce o sa dea de gustul unuia, crede-ma, va fi foarte bucuroasa!
2. Daca nu ataca pestii, o sa murdareasca apa, deci tot ai o problema. Testoasele fac mizerie mare atunci cand mananca si cand ... (ai inteles tu :D ) Prin urmare, pestii nu prea au sanse mari de viata, fac intoxicatie cu amoniac si dau coltu'.
3. Am vazut acvarii cu pesti si testoase la un loc, acelea insa sunt acvarii mari, pestii inoata repede, testoasele sunt inca destul de tinerele (nu stiu la ce folosesc pestii aia), filtrarea e foarte eficienta.
4. Daca ai plante si substrat fin in acvariu, ia-ti adio de la ele ca testoasele or sa faca in 2-3 ore o veritabila ciorba, amestecand tot ce e acolo :D
5. Da-ne detalii despre iluminarea acvariului. Ce tip de bec/neon ai?
6. O sa stea testoasa pe insulita dar mai dureaza. Uneori testoasele se acomodeaza mai greu cu schimbarile de decor.
7. Cat de mare e acvariul? Ne poti arata o poza, ceva?
8. Vezi pe www.youtube.com cum au facut unii filtre DIY. Si vezi pe forum discutiile de la "apa si filtrarea ei" (articolele sticky sunt postate de oameni care stiu ce vorbesc) :wink:
Spor!
Testos meserias
Testos meserias

de poope » 18 Dec 2010, 09:20

takawachinchila scrie:1. Daca testoasa e maricica, o sa se dea la pesti. Mai devreme sau mai tarziu, e doar o chestiune de timp. Si dupa ce o sa dea de gustul unuia, crede-ma, va fi foarte bucuroasa!
2. Daca nu ataca pestii, o sa murdareasca apa, deci tot ai o problema. Testoasele fac mizerie mare atunci cand mananca si cand ... (ai inteles tu :D ) Prin urmare, pestii nu prea au sanse mari de viata, fac intoxicatie cu amoniac si dau coltu'.
3. Am vazut acvarii cu pesti si testoase la un loc, acelea insa sunt acvarii mari, pestii inoata repede, testoasele sunt inca destul de tinerele (nu stiu la ce folosesc pestii aia), filtrarea e foarte eficienta.
4. Daca ai plante si substrat fin in acvariu, ia-ti adio de la ele ca testoasele or sa faca in 2-3 ore o veritabila ciorba, amestecand tot ce e acolo :D
5. Da-ne detalii despre iluminarea acvariului. Ce tip de bec/neon ai?
6. O sa stea testoasa pe insulita dar mai dureaza. Uneori testoasele se acomodeaza mai greu cu schimbarile de decor.
7. Cat de mare e acvariul? Ne poti arata o poza, ceva?
8. Vezi pe www.youtube.com cum au facut unii filtre DIY. Si vezi pe forum discutiile de la "apa si filtrarea ei" (articolele sticky sunt postate de oameni care stiu ce vorbesc) :wink:
Spor!

n-are nimic sa ti peestii cu testoasele. alea is povesti cu copii prosti ca se dau la pesti sii ii papa. la mine s-au dat fix 2 zile si cand au vazut ca nu ii pot prinde au renuntat. Acum se pun pe nasu testoasei si nu sare la ei.

Mai e si faza cu nisipu in acvariu, o alta mare vrajeala deoarece e frumos., se curata orce usor si nu mananca nimeni nici un pic de nisip. Eu am acvariu de 120 x 60 x 40 cm si cu un singur filtru facut dupa modelul lui monoceros si se descurca binisor asta in cazul in care dau vreo 2-3 feluri depapa de peste pentru cei 13 pesti ai mei si asta de 2 ori pe zi. biine ca si cand vad mizerie curat, nu las rahatu acolo sa ma astept sa il traga filtru. la testoase le dau in alt loc special afara din acvariu.

Filtru il curat odata pe saptamana daca se murdareste tare sau cand trebuie daca se murdareste mai putin. Doar vata filtranta de la sera o schimb des. La mine s-au obisnuit greu testoasele si asa dar dupa o vreme o sa se linisteasca si o sa iasa pe insula si o sa fie cute. pana atunci considera broastele retardate si ca se coporta ca atare (faza cu inotatul in gol ore intregi cu capu in sticla etc). Cand isi revin au sa se comporte normal si frumos, cu iesit la soare, inotat, explorat, jucarii si din alea.

bafta cu ele
Assumption is the mother of all the fuck-ups...
Testos juvenil
Testos juvenil

de takawachinchila » 18 Dec 2010, 11:13

Poope, tu ai un acvariu mare, situatia e diferita. Dar eu stiu indivizi cu acvarii de 50/40 care tin testoase si guppy etc. Ocazional mai adauga pesti. Oare de ce? Si ia gandeste-te ce se intampla cu pestii aia. Ori sunt haliti (o testoasa ii poate prinde, crede-ma) ori mor de la mizeria din apa. Eu unu nu le scot din acvariu sa le hranesc separat, nu stau cu ochiu' pe acvariu sa aspir cu furtunul fiecare rahat la timp, ca mai am si alte lucruri de facut decat sa ma holbez non-stop in acvariu.
Am avut pietris, e drept, nu a mancat nici o testoasa din el. Astea-s cazuri rare. Nisip nu as pune, treptat ar ajunge in filtru.
Testos meserias
Testos meserias

de shocky » 18 Dec 2010, 15:57

broasca nu are NICI O TREABA cu pestii :lol: ba chiar pestii se dau la broasca si o lovesc. am sa revin maine cu poze si detalii. o zi buna! si multumesc pentru sfaturi
Testos juvenil
Testos juvenil

de Orvo » 20 Dec 2010, 22:24

Asta e broasca mea si traieste in pace cu pestii:

[youtube]http://www.youtube.com/v/0acsHOshMig[/youtube]
... de la min 1:10 se vede cel mai bine.

Spor la treaba !
Oaki: Graptemys pseudogeographica pseudogeographica
Testos activ
Testos activ

de shocky » 25 Dec 2010, 17:58

Mda. m-am lamurit. dupa ce mi-au murit toti pestii mi-am dat seama ca nu pot tine broasca la un loc cu pestii . trist. mi-au murit toti intr-o noapte :( .
Testos juvenil
Testos juvenil

de shocky » 26 Dec 2010, 14:16

mai am o intrebare. unul din pestii care au murit a inceput broasca sa il pape si a mancat cam jumatate din el, doar partea din mijloc, fara cap si coada :lol: . se poate intampla ceva ? :roll:
Testos juvenil
Testos juvenil

de cassys » 26 Dec 2010, 23:06

Se poate intampla sa ii placa si sa mai repete actiunea daca are ocazia :)
Aceste reptile sunt capabile sa vaneze porumbei pe lacurile de unde provin, un peste e un snacks binevenit oricand.
Testos activ
Testos activ

Următorul