Testoasa-aligator urgent

Cerere si oferta.

Moderator: OsDeRos

Testoasa-aligator urgent

de haisafurampepeni » 16 Feb 2010, 13:55

Stie careva unde se poate gasi o testoasa aligator ? E o specie protejata in SUA, dar... cine stie.

Re: Testoasa-aligator urgent

de Dany01 » 16 Feb 2010, 21:20

Pai pe la noi prin tara nu se comercializeaza asemenea specii de testoase .Cauta pe net poate vinde cineva la negru .Dar sti la ce risc de spui la asemnea testoasa .Daca te prine de mana nu-ti mai da drumu trebuie sa-i tai capu jos altfel nuti da drumu.Totusi nu ti-as sugera o asemnea testoasa:)
Elizabet
Charly
Jack
Testos juvenil
Testos juvenil

de Logi » 16 Feb 2010, 22:15

poze ceva ? ca sunt foarte curios
Testos activ
Testos activ

de haisafurampepeni » 17 Feb 2010, 09:42

Dany01 scrie:Pai pe la noi prin tara nu se comercializeaza asemenea specii de testoase .Cauta pe net poate vinde cineva la negru .Dar sti la ce risc de spui la asemnea testoasa .Daca te prine de mana nu-ti mai da drumu trebuie sa-i tai capu jos altfel nuti da drumu.Totusi nu ti-as sugera o asemnea testoasa:)

Am gasit pe net, 2 de vanzare. :) In pitesti. Cere cam mult pe ele. Intre 50 si 80 lei. Cine a zis ca trebuie sa pun mana pe ele ? Le pot creste si fara sa le ating...

de Pandy » 17 Feb 2010, 09:46

Daca ti se pare cam mult pentru o specie protejata de lege ... Sunt unele luni in care si o TSE sau TSS sunt 50 lei ... dar una ca asta
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de takawachinchila » 17 Feb 2010, 11:39

Testoasa aligator mi s-a parut dintotdeauna un animal deosebit dar de la a contempla o specie interesanta si oarecum periculoasa pana la intentia de a o face pet e cale lunga! Nu vorbesc numai de cazul de fata, fiind vorba de o testoasa care poate scurta fara probleme degetele stapanului.
Alta chestie:
Mie intotdeauna mi-au placut varanii, ma refer la familia varanidelor, nu neaparat la komodoensis. Am intrat aseara pe net sa caut specii micute care pot fi crescute in captivitate, preturi etc... si tot asa, de pe un site pe altul, am gasit pe un forum un topic mai bizar... o doamna vroia sa cumpere un pui de crocodil sau aligator de Mississippi (banuiesc ca nu mai scapa de gura copilului). Si intreba de legislatie etc. Toti userii evident ca i-au spus sa se potoleasca, unul i-a spus ca "un crocodil nu poate fi pet! o sa te faca bucati zambind". Evident, i-au fost recomandate specii de reptile pentru incepatori, cu recomandari de genul "mai documenteaza-te" si replici de genul "tu ai idee ce spui?!". Mi-am aruncat apoi privirea si pe cazurile celor ce cresc pitoni si alti serpalai care trec lejer de 2m... Sa fie vorba de teribilism, ca deh, e cool sa ai reptile? Aroganta, sa crezi ca poti domestici asa un animal? de inconstienta/ignoranta/frustrare? :shock:
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Testos meserias
Testos meserias

de alyenn666 » 17 Feb 2010, 12:22

haisafurampepeni scrie:
Am gasit pe net, 2 de vanzare. :) In pitesti. Cere cam mult pe ele. Intre 50 si 80 lei. Cine a zis ca trebuie sa pun mana pe ele ? Le pot creste si fara sa le ating...

le poti creste fara sa le atingi ...pai in cazu asta inseamna ca o vei iubi foarte mult ...daca iti cauti un accesoriu cool ia-ti un bibelou nu un animal..
si in plus faptul ca e protejata de lege ar trebui sa te puna pe ganduri pentru a ajuta specia nu pentru ca se procura mai scump "la negru"
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de takawachinchila » 17 Feb 2010, 12:25

da, le creste fara sa le atinga... de asta nu m-am mai agatat, mi s-a parut de prisos :D
Testos meserias
Testos meserias

de diego » 17 Feb 2010, 13:50

Reptilele sunt animale solitare (testoasele cel putin) si se pot lipsi de afectiunea oamenilor, nu stiu daca datorita constructiei si a faptului ca au sangele rece dar cert este ca ele se simt poate mai bine nebagate prea mult in seama, ce trebuie sa faca omul pentu ele ar fi sa le ofere acele conditii optime de trai dat fiind ca ele sunt tinute in captivitate si nu se pot descurca singure.
Pentru cei care doresc un animal de companie pe care sa-l cocoloseasca atunci sfatul meu este sa-si indrepte atentia catre un caine, pisica, procusor de guinea, iepuri s.a.m.d. Reptilele si pestii sunt animale interesante de privit, de studiat si cam atat.

Si ca sa ma intorc la topic, pretul de 50 sau 80 ron nu este deloc mare pentru o astfel de specie. Acum presupun ca te-ai documentat destul de bine in legatura cu testoasele aligator si ca i-ai amenajat deja un habitat dotat cu tot ce trebuie pentru ca sa nu ai surprize neplacute cum ar fi aparitia diverselor boli tipice testoaselor private de cateva minime conditii de viata in captivitate. Ai sa vezi ca dotarea unui astfel de terariu costa mai mult decat pretul testoasei in sine, deci daca nu esti dispus/a sa oferi 50 de lei pe ea ma indoiesc ca ai sa dai 300 pe un filtru extern sau 100 pe un sistem de incalzire.
Deci mai gandeste-te :)
Testos Admin
Testos Admin

de bogdy » 17 Feb 2010, 14:29

mai pe scurt daca vrei sa-ti pui viata-n pericol sau esty emo :lol: cumparati dar sa nu spui ca nu ai stiut cand o sa patesti ceva...
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Testos activ
Testos activ

de takawachinchila » 17 Feb 2010, 21:34

Am vazut pe youtube o filmare cu un acvariu cu TSE, guppy si testoase-aligator mici. Nu stiu ce o sa mai ramana cand vor creste. Parca ar fi scapate de pe platoul de filmare LOTR.

"Testoase mordoriene de vanzare! SPS inclus"
SPS - Sauron Positioning System
Testos meserias
Testos meserias

de cassys » 27 Oct 2010, 07:45

testoase aligator (aligator snapping turtle) se pot aduce pe comanda din europa 150-200 de euro, cam atata costa.
Testos activ
Testos activ

de konter » 04 Aug 2011, 20:03

poate omori un caine de vanatoare!
konter