Probleme cu testoasa

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Probleme cu testoasa

de BeAtOfMyHeArT » 23 Sep 2010, 23:52

Nu stiu daca mai este deschis un topic asemanator.Daca este imi cer scuze dar situatia este presanta si nu am avut timp sa caut.

Testoasa mea a fost la nasii mei timp de o luna cat eu si familia am fost plecati in vacanta.Dupa ce am luat-o de acolo ,cateva zile bune a refuzat sa manance ceva.Nici preferata ei, inima de vita nu o mai atragea.Azi, mi-a spus mama ca a vazut-o ca a eliminat ceva asemanator unui albus de ou sau o placenta.Stiti despre ce ar putea sa fie vorba? Intentionam sa o ducem la veterinar cat mai curand.
Testos juvenil
Testos juvenil

Acid uric

de diego » 24 Sep 2010, 15:49

Acel lichid alb este urina, uneori poate avea aceeasi constitenta ca pasta de dinti, este de fapt o combina?ie de acid uric în exces, minerale si alte deseuri produse de organism pe care rinichii testoasei le-a filtrat si eliminat.
Cauzele pot fi:
-un surplus de proteine datorat unei alimentatii in exces, in acest caz se cere o cura alimentara stricta;
-calculi in vezica urinara, ceea ce ar fi destul de grav pentru ea si ar insemna sa mergeti de urgenta la un medic veterinar.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de BeAtOfMyHeArT » 24 Sep 2010, 21:14

Multumesc mult pentru raspuns.Tind sa cred ca este exces alimentar, deoarece nasii mei cat timp a stat la ei, o luna, i-au dat o cutie mare de inima de vita ceea ce mi se pare cam mult.Mentionez ca broasca are un an si jumatate si deci nu mai era hranita ca un pui.O voi duce oricum la medic.
Multumesc inca o data pentru lamuriri,
Testos juvenil
Testos juvenil