sondaj: acvariul vostru
Moderator: Sheppard
sondaj: acvariul vostru
stiu ca pare putin iesit din comun....dar descrieti-va putin mediul in care tineti voi "copiii vostri" adica broscutele testoase:
1. cati litri are acvariul vostru
2. cati litri de apa e in acvariul vostru
3. de cate ori scoateti broscutele din acvariu si cam cat timp va jucati cu ele
4. ce mancare le oferiti si de cate ori pe zi
5. ce varsta stiti voi ca au broscutele voastre
6. alte detalii
multumes anticipat si sper k nu v-am rapit mult timp :)
6. alte detalii
multumes anticipat si sper k nu v-am rapit mult timp :)
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
1.270l
2.150l
3.De 2 ori pe zi, timp de .....aproximativ 15 minute.
4.Eu le ofer testoaselor mele cate un fel de mancare in fiecare zi:
Luni:inima de vita.
Marti:peste liofilizat
Miercuri: pufuleti
Joi:granule
Vineri:gamarus
Sambata:niste insecte(care nu stiu cum se numesc)
Duminica:Stiksuri sau din cand in cand carne de peste sau de pui.
5.Are 1 an si 8 luni, de cand am cumparat-o.Atunci avea cam o luna(cred)
6.Este fomista, ii place sa stea pe insulita, sa se plimbe prin casa.
2.150l
3.De 2 ori pe zi, timp de .....aproximativ 15 minute.
4.Eu le ofer testoaselor mele cate un fel de mancare in fiecare zi:
Luni:inima de vita.
Marti:peste liofilizat
Miercuri: pufuleti
Joi:granule
Vineri:gamarus
Sambata:niste insecte(care nu stiu cum se numesc)
Duminica:Stiksuri sau din cand in cand carne de peste sau de pui.
5.Are 1 an si 8 luni, de cand am cumparat-o.Atunci avea cam o luna(cred)
6.Este fomista, ii place sa stea pe insulita, sa se plimbe prin casa.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
1. 110 litri
2. 40-50 litri
3. Cam timp de jumatate de ora pe zi
4. Ii dau de doua ori mancare si ii dau cand inima de vita, cand gammarus, cand peste mai mare si uscat, cand granule.
5. O am de 3 luni fara 4 zile si cred ca avea o luna cand am luat-o.
6. O/il cheama cand Pumbi cand Pumbu si imi place cum sta si face plaja numai cand stau eu la birou si cum imi urmareste degetul pe acvariu.
2. 40-50 litri
3. Cam timp de jumatate de ora pe zi
4. Ii dau de doua ori mancare si ii dau cand inima de vita, cand gammarus, cand peste mai mare si uscat, cand granule.
5. O am de 3 luni fara 4 zile si cred ca avea o luna cand am luat-o.
6. O/il cheama cand Pumbi cand Pumbu si imi place cum sta si face plaja numai cand stau eu la birou si cum imi urmareste degetul pe acvariu.
o broscuta mititica...
multumesc florin pt ca ai spart gheata... :D
totusi sa zic si eu
1. 85 litri
2. 50 litri
3. o data pe zi cam jumatate de ora maxim (sub mare supraveghere)
4. gammarus, mancare pt broscute mici, peste crud, mancare cu proteine si vitamine, "pufuleti" si mai nou le dau si inima de vita fiarta
5. am 2 broscute care in curand implinesc 2 luni la mine acasa in total avand cam 5 luni
6.tera(masculul) este un impatimit al insulei...sta toata ziua sa se 'bronzeze' si alfa este impatimita mancarurilor.... savurand fierace fel d mancare in felul ei :P .... acum este la regim pt ca a cam pus pe ea :P
totusi sa zic si eu
1. 85 litri
2. 50 litri
3. o data pe zi cam jumatate de ora maxim (sub mare supraveghere)
4. gammarus, mancare pt broscute mici, peste crud, mancare cu proteine si vitamine, "pufuleti" si mai nou le dau si inima de vita fiarta
5. am 2 broscute care in curand implinesc 2 luni la mine acasa in total avand cam 5 luni
6.tera(masculul) este un impatimit al insulei...sta toata ziua sa se 'bronzeze' si alfa este impatimita mancarurilor.... savurand fierace fel d mancare in felul ei :P .... acum este la regim pt ca a cam pus pe ea :P
Ultima oară modificat de toto_alex2rap4ever pe 08 Feb 2007, 11:25, modificat 1 dată în total.
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Am 2 broscute Willy(el - sper) si Question Mark (ea - sper) nu e inca botezata, o asteptam pe nasa sa vina maine :lol:
1. 45 l (insulita, filtru, incalzitor, lampa cu UVA)
2. 20 l
3. O data pe zi, 5-10 minute pentru ca acum este destul de frig si imediat cum o scot cauta locurile calde.
4. gammarus, inima de vita, stixuri cu vitamine si calciu, oua de furnica
5. nu stiu exact cate luni au, lungimea este de 4 respectiv 5 cm
6. Pe Willy il avem de 2 saptamani si ii place sa stea pe insulita, iar pe Question Mark am luat-o azi si cand am adus-o in acvariu la inceput, Willy n-a lasat-o sa stea pe insulita, o impingea si o dadea jos, acum s-au imprietenit.
1. 45 l (insulita, filtru, incalzitor, lampa cu UVA)
2. 20 l
3. O data pe zi, 5-10 minute pentru ca acum este destul de frig si imediat cum o scot cauta locurile calde.
4. gammarus, inima de vita, stixuri cu vitamine si calciu, oua de furnica
5. nu stiu exact cate luni au, lungimea este de 4 respectiv 5 cm
6. Pe Willy il avem de 2 saptamani si ii place sa stea pe insulita, iar pe Question Mark am luat-o azi si cand am adus-o in acvariu la inceput, Willy n-a lasat-o sa stea pe insulita, o impingea si o dadea jos, acum s-au imprietenit.
1 Acvariul are 200l (L100,l50,h40).
2 Acum sunt in el aproximativ 70l de apa.
3 Cam 10-15 minute pe zi.
4 Gamarus, mancare pentru testoase, peste crud, carne de pui fiarta.
5 Am 2 broscute mici, care sunt de 1 luna la mine, au cam 6-7 cm.
6 Amandoua sunt disperate dupa mancare si isi petrec mult timp pe piatra, de obicei unu peste alta.
2 Acum sunt in el aproximativ 70l de apa.
3 Cam 10-15 minute pe zi.
4 Gamarus, mancare pentru testoase, peste crud, carne de pui fiarta.
5 Am 2 broscute mici, care sunt de 1 luna la mine, au cam 6-7 cm.
6 Amandoua sunt disperate dupa mancare si isi petrec mult timp pe piatra, de obicei unu peste alta.
Hop si eu:
1. Acvariul are 90 Litri.
2. Umplut cam 50 ~ litri.
3. La categoria "cat timp va jucati cu ele", hmm imi place mult sa ma uit cam se plimba prin acvariu dar nu ma pot joc cu ea, eventual ma joc cu catelul.
4. Ii dau mancare odata la doua zile, mancare specifica pt testoase (mancare uscata), mai ii dau carne de vita si fructe/ legume.
5. Hmm aici cu varsa e o problema. Dat fiind faptul ca testosele se dezvolta intr-un mod daca traiesc in libertate si intr-un alt mod daca traiesc in captivitate; testoasa mea e la mine de vreo 6 ani, si de pe cand am cumparat-o era deja maricica. (In curand pun niste poze cu ea )
1. Acvariul are 90 Litri.
2. Umplut cam 50 ~ litri.
3. La categoria "cat timp va jucati cu ele", hmm imi place mult sa ma uit cam se plimba prin acvariu dar nu ma pot joc cu ea, eventual ma joc cu catelul.
4. Ii dau mancare odata la doua zile, mancare specifica pt testoase (mancare uscata), mai ii dau carne de vita si fructe/ legume.
5. Hmm aici cu varsa e o problema. Dat fiind faptul ca testosele se dezvolta intr-un mod daca traiesc in libertate si intr-un alt mod daca traiesc in captivitate; testoasa mea e la mine de vreo 6 ani, si de pe cand am cumparat-o era deja maricica. (In curand pun niste poze cu ea )
- Testos juvenil

1.acvariul meu are 140 litri
2.este plin 100 litri.
3.Le scot si ne rasfatam zilnic 30-50 de minute.. :wink:
4.Le dau inima de vita liofilizata,peste oceanic crud(mancarea cea mai sanatoasa si mai ravnita),gammarus si pufuleti din cand in cand.O masa pe zi.Poate doua....la diverse evenimente :lol:
5.Sunt trei broscute fericite.Au in jur de 2 ani.
6.Cu poze revin cand fac rost de cablu ,caci am ramas fara el.
2.este plin 100 litri.
3.Le scot si ne rasfatam zilnic 30-50 de minute.. :wink:
4.Le dau inima de vita liofilizata,peste oceanic crud(mancarea cea mai sanatoasa si mai ravnita),gammarus si pufuleti din cand in cand.O masa pe zi.Poate doua....la diverse evenimente :lol:
5.Sunt trei broscute fericite.Au in jur de 2 ani.
6.Cu poze revin cand fac rost de cablu ,caci am ramas fara el.
- Testos juvenil

Si eu:
1: 10 litrii acvariu
2: 5 litrii plin
3: 10-20 minute timp in care ma joc cu ele / zi
4: Mancare de 2 ori pe zi, dimineatza si seara
Mancare: Troco-prim, Carne de peste si pui (nu le mai dau de porc),
Gamarus putin ca cam face mizerie!
5: 3-4 luni (cand le-am cumparat aveau o luna)
6: Erau fericite pana cand acuma una e cam bolnavioara (Detalii in topicu cu Acvaristica pentru Inceptori--> "Am o problema mai delicata cu una din broscute!") :( dar cealalta e fericita si sanatoasa si mancacioasa.
2: 5 litrii plin
3: 10-20 minute timp in care ma joc cu ele / zi
4: Mancare de 2 ori pe zi, dimineatza si seara
Mancare: Troco-prim, Carne de peste si pui (nu le mai dau de porc),
Gamarus putin ca cam face mizerie!
5: 3-4 luni (cand le-am cumparat aveau o luna)
6: Erau fericite pana cand acuma una e cam bolnavioara (Detalii in topicu cu Acvaristica pentru Inceptori--> "Am o problema mai delicata cu una din broscute!") :( dar cealalta e fericita si sanatoasa si mancacioasa.
- Testos juvenil

salut
6. alte detalii
cu sondajul asta o sa profit de ocazie si va intreb daca este bine cum il intretin. pe brosconul mea il cheama Donatello are in jur de 2 ani si este un fricos. cand il luam in mana isi consuma rezerva de apa si ne uda covorul de 2 ori pe zi:)) . acvariul meu are :
1. 20 litri
2.eu nu am acvariul cu apa ca nu ii place sa stea dar in schimb ii pun un material in el si il pun pe modemul extern de la calculator( primit de la RDS). am si incalzitor la el dar nu mi-au placut insulitele de la pet shop si va rog sa imi dati ceva idei sa ii fac un loc unde sa stea la suprafata in acvaiu, eventual daca o sa il pun pe Donatello in apa.
3. il las pe afara vreo jumatate de ora maxim dar sub supraveghere pentru ca ii place sa stea sub covor( cand il scot din acvariu direct sub covor fuge). nu pot sa ma joc cu el ca e sperios si face pe el mereu ( nu cred ca este asa de obisnuit cu oamenii ca fostul proprietar era mai mult la servici si din cauza programului a trebuit sa i-l dea fratelui meu ( care el fiind la facultate mi l-a lasat mie:)) .
4. de mancare ii dau "Meniul saptamanii pentru broaste testoase( asa scrie pe punga si sunt mai multe feluri in ea: niste viermisori uscati, bobite negre, cateva prajiturele de 1 cm care au miros de peste si niste mini-pufuleti care au miros tot de peste. si ii mai dau "Turtle pellets" nu stiu ce inseamna.
varsta am precizat-o mai sus si cateva detalii despre Donatello . sper ca nu am scris prea mult
PS: imi cer scuze pentru nenumaratele greseli dar m-am cam grabit
6. alte detalii
cu sondajul asta o sa profit de ocazie si va intreb daca este bine cum il intretin. pe brosconul mea il cheama Donatello are in jur de 2 ani si este un fricos. cand il luam in mana isi consuma rezerva de apa si ne uda covorul de 2 ori pe zi:)) . acvariul meu are :
1. 20 litri
2.eu nu am acvariul cu apa ca nu ii place sa stea dar in schimb ii pun un material in el si il pun pe modemul extern de la calculator( primit de la RDS). am si incalzitor la el dar nu mi-au placut insulitele de la pet shop si va rog sa imi dati ceva idei sa ii fac un loc unde sa stea la suprafata in acvaiu, eventual daca o sa il pun pe Donatello in apa.
3. il las pe afara vreo jumatate de ora maxim dar sub supraveghere pentru ca ii place sa stea sub covor( cand il scot din acvariu direct sub covor fuge). nu pot sa ma joc cu el ca e sperios si face pe el mereu ( nu cred ca este asa de obisnuit cu oamenii ca fostul proprietar era mai mult la servici si din cauza programului a trebuit sa i-l dea fratelui meu ( care el fiind la facultate mi l-a lasat mie:)) .
4. de mancare ii dau "Meniul saptamanii pentru broaste testoase( asa scrie pe punga si sunt mai multe feluri in ea: niste viermisori uscati, bobite negre, cateva prajiturele de 1 cm care au miros de peste si niste mini-pufuleti care au miros tot de peste. si ii mai dau "Turtle pellets" nu stiu ce inseamna.
varsta am precizat-o mai sus si cateva detalii despre Donatello . sper ca nu am scris prea mult
PS: imi cer scuze pentru nenumaratele greseli dar m-am cam grabit
Re: salut
danilov scrie:eu nu am acvariul cu apa ca nu ii place sa stea dar in schimb ii pun un material in el si il pun pe modemul extern de la calculator( primit de la RDS). am si incalzitor la el dar nu mi-au placut insulitele de la pet shop si va rog sa imi dati ceva idei sa ii fac un loc unde sa stea la suprafata in acvaiu, eventual daca o sa il pun pe Donatello in apa
Apropo, nu ne-ai spus ce specie este testoasa ta.
Daca ar fi testoasa de uscat... te-as intelege... daca este de apa, cred ca asta dovedeste inconstienta din partea ta.
sunt chiar frumose si bine dichisite dar am aflat ca a noastra este de uscat, pentru ca asa a fost invatata inca de la inceput si ii place intunericul si caldura ( se urca pe modem cand o lasam sa se plimbe), e obisnuita cu mediul terestru dar tata s-a gandit sa ii punem niste spuma de mare in acvariu sa aiba unde sta si niste pietre mai mari ca decor ca vrem sa o mai tinem si in acvariu cu apa. mersi pt. link :) o sa ma uit bine la poze si sa imi fac o idee cum sa personalizez acvariul .
danilov scrie: am aflat ca a noastra este de uscat, pentru ca asa a fost invatata inca de la inceput si ii place intunericul si caldura
Nu exista asa ceva... specie de testoasa de apa sa se adapteze la uscat.
Cele de apa dulce isi petrec 70% din timp in apa si 30% pe uscat; testoasele marine (de apa sarata) isi petrec tot timpul in mediul acvatic, cu exceptia momentului in care depun ouale; iar cele de uscat isi petrec deasemenea tot timp in mediul terestru, exceptie fiind momentul cand isi i-au rezerve de apa.