Pot pune nisip in acvariu?
tart scrie:Am o intrebare: am pus in acvariu pietricele de rau micute (0.7-1.5cm) insa as vrea sa il combin cu niste nisip de la exo-terra. io o sa am un filtru extern hagen aqua clear 200 si as vrea sa il combin cu un filtru de substrat sau un prefiltru. Credeti ca va fi problema sau ceva?
In legatura cu curatarea acvariului daca ai nisip. Nici o problema, am vazut acum ca exista si chiar am folosit, un aspirator de supt apa din acvariu care face un vartej inauntru si separa substratul de materia organica.
nu cred ca e problema. de aia au facut aia nisip pentru testoase nu>?? probabil il vor gusta si vor vedea ca nu e nimic bun de mancat si nu vor mai musca altu....legat de filtru daca pui gura de tras apa mai sus sau pe o piatra nu cred ca va fi o problema. dar filtru de substrat zic sa nu il pui daca o sa ai nisip....si eu ma gandesc la 2/3 din acvariu nisip si 1/3 pietre....dar mai vedem daca mi se clarifica apa deoarece amu e tulbure si este probabil sa fie asa pana la ciclarea filtrului. daca nu iau masuri. sa ne anunti cum iese cu nisip si poate pui si poze
Assumption is the mother of all the fuck-ups...
Da m-am hotarat sa nu pun nisip avand in vedere ca si asa am un substrat de pietre de rau gros de 2 degete si ele scormonesc toata ziua prin el si ma gandesc ca daca agita nisipu ala rau de tot se tulbure apa in ultimul hal.
"Eu sunt un vegetar militant
Si un om cu masura, dau respect cu garnitura
Nu cu carne in gura."
Si un om cu masura, dau respect cu garnitura
Nu cu carne in gura."
Nisip acvarii testoase
Esti sigur ca acel nisip este pentru acvaterariile cu testoase? Exista nisip pentru testoase dar nu pentru alea din mediul acvatic.
Re: Nisip acvarii testoase
diego scrie:Esti sigur ca acel nisip este pentru acvaterariile cu testoase? Exista nisip pentru testoase dar nu pentru alea din mediul acvatic.
exista nisip special pentru testoasele de apa dulce si se numeste exoterra riverbed sand; Este si la noi la cluj la un magazin. 4 pungi de cate 2.25 kg fiecare si costa undeva la 25 de lei punga. foarte scump dar e si foarte fain si fin. sa am bani as lua...
uite aici este linkul
http://www.exo-terra.com/en/products/riverbed_sand.php
Din cate vad nisipul este recomandat testoaselor cu carapace moale cum e Trionyx sau altor specii de testoase carora le place sa se ascunda in nisip, cu siguranta Trachemys nu face parte din aceasta categorie
Ultima oară modificat de diego pe 03 Sep 2010, 11:13, modificat 1 dată în total.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
diego scrie:Din cate vad nisipul este recomandat testoaselor cu carapace moale cum e Trionyx sau altor specii de testoase carora le place sa se ascunda in nisip, cu siguranta Trachemys nu face parte din aceasta categorie
no habar nu am. acolo zice tuturor testoaselor de apa dulce. dind sa cred ca si cele de florida fac parte deoarece e foarte fin nisipu. nu prea au de ce sa il manance sau ceva. eu sa am bani as pune....
ce parere aveti de nisipul de plaja. am gasit niste nisip la praktiker o gramada de kile la un rpet ok zic eu. 33 de lei nus cate kile.10 parca. este mai ieftin decatr orce pe piatza si e si fin nu e din ala cu bucati mari de piatra. anyhow inca ma mai gandesc daca sa pun sau nu substrat cu nisip. as pune alte chestii dar is foarte scumpe...de exemplu roca vulcanica care e foarte buna de substrat deoarece face bacterii si functioneaza ca un filtru da e foarte scumpa. si mai sunt unele produse de asemenea la milioane bune. faza e ca m-am plictisit de substrat de pietre si mi se pare asa steril si acvariu like...as vrea ceva mai natural, ceva in care testioasele sa contrasteze cu substratul si in care sa se vada frumos si lemnul de mopanii si asa. ce parere aveti???
poope, daca vrei sa le creezi un mediu cat mai natural atunci pune in acvariu elemente de decor adecvate speciei si zonei de unde provin Trachemys scripta elegans, deci fara scoici, nisip de mare si nici roca vulcanica
diego scrie:poope, daca vrei sa le creezi un mediu cat mai natural atunci pune in acvariu elemente de decor adecvate speciei si zonei de unde provin Trachemys scripta elegans, deci fara scoici, nisip de mare si nici roca vulcanica
pai da-mi niste sugestii te rog....
radacini, nisip si pietre culese din ape curgatoare (rauri/parauri), plante acvatice de apa dulce cum ar fi cele de suprafata, ex. nuferi
diego scrie:radacini, nisip si pietre culese din ape curgatoare (rauri/parauri), plante acvatice de apa dulce cum ar fi cele de suprafata, ex. nuferi
pai si nisipu de apa dulce este bun??? hai ka pietre am de rau, lemn am mopanii, mai ramane nisipu....