o problema mititica, mititica

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

o problema mititica, mititica

de Xhosa » 23 Apr 2007, 14:36

buna. am si eu 2 broscutze micutze iar una dintre ele are niste probleme cu carapacea cred...are niste petisoare micutze albicioase (stiu, am citit si postul ala) numai ca nu cred ca e aceeasi problema, cu vitamina a....le-am spalat cu periutza si nu s-au dus si nu par ceva...atasat....plus ca shantzuletzele alea dintre solzi sunt cam...stravezi....nu-s negre deloc...hmm...mie mi se pare ciudat...broscutza e vesela si plina de viatza...dar prefer sa-mi fac griji din orice decat sa le am pe constiinta...
concluzionand...ar putea sa fie si din alta cauza? vreo lipsa de ceva?

de Monoceros » 23 Apr 2007, 22:58

Ataseaja o fotografie ca sa ne dam si noi seama despre ce vorbesti!!!
Testos Admin
Testos Admin

de Xhosa » 24 Apr 2007, 12:03

mm...mi-e destul de greu sa ii fac poze...ca e prea...vioaie....in fine...asta e iesit

http://img218.imageshack.us/my.php?imag ... 242wm5.jpg
http://img218.imageshack.us/my.php?imag ... 235dh3.jpg

de Monoceros » 24 Apr 2007, 21:49

Este foarte posibil ca datorita frecarii de obiecte dure sa se fi deteriorat stratul epidermic, pentru ca pare tocita carapacea in acele zone. Incearca sa ii mai faci o fotografie dar cu blitz!
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 25 Apr 2007, 08:09

Eu cred ca se decoloreaza din cauza lipsei de UV! :?
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Xhosa » 25 Apr 2007, 14:28

mm...stiu, exact asa pare...tocita, dar mai are 2 petisoare albe in partea stanga si dreapta. plus ca nu ar avea de ce sa se toceasca, doar nu spal geamuri cu ea....

http://img142.imageshack.us/my.php?imag ... 249am1.jpg

cat despre uv...mda...lampa e in plan si am sa o cumpar cat de repede pot (am bani). dar mi se pare ciudat ca nu are mai mult de 2 luni...si deja se decoloreaza? cealalta e perfect sanatoasa, culorile de pe carapacea ei sunt intese si foarte ok si doar sunt tinute amandoua in aceleasi conditii....

daca stau sa ma gandesc.... se cam urca cealalta pe ea...(nu stiu de ce o tot calareste), dar nu mi se pare carapacea ei indeajuns de tare incat sa lase asemenea urme....

cat despre broscutza 2...se comporta tare ciudat azi....a vrut sa manance si a scuipat bobitzele la loc si, sta putin pe stanga si...a plutit vreo 10 de secunde. asta ma duce cu gandul la pneumonie :cry: dar eu nu vreau asa ceva...si oricum, pana azi n-a avut nimic, ca ma uit cu atentie la ceea ce fac (sunt o fire foarte stresabila:D). hmm..n-ar putea sa fie vreo indigestie, ceva.......? ca nu vreau pneumonie... (oricum, pt orice eventualitate le-am crescut temperatura si la noapte am sa o pun in mai putina apa)

de Monoceros » 25 Apr 2007, 18:01

Este posibil sa aibe micoze.
Testos Admin
Testos Admin

de Xhosa » 27 Apr 2007, 17:01

mda....mersi....