Cateva intrebari...
Moderator: Sheppard
10 mesaje
|Pagina 1 din 1
Cateva intrebari...
Deci, detin doua testoase, una Graptemys Pseudogeographica Kohnii (aproape 7 luni) si una Trachemys Scripta Elegans (aproape 2 luni). Au crescut amandoua in acest timp. Le tin intr-un acvaterariu care deocamdata li se potriveste dimensiunilor lor, dar sunt constienta ca in vreo 2 ani, desi cred ca la anul, in halul in care mananca, le voi lua un acvariu mare (care sa le tina pana... pt. totdeauna). Si as avea cateva intrebari...
1. Cam cat costa un acvariu mare?
2. Ce incalzitor le trebuie si cat costa? (eu am unul de 5w momentan, si de-abia daca e desmortita apa :roll: -parintii-)
3. Ce filtru trebuie si cat ar costa?
4. Cam cata apa le trebuie?
5. Ce sa le mai pun in acvariu?
6. Cum le schimb apa??? :shock:
7. Ma gandesc si la o lampa UV, care ar fi mai buna si cat costa?
8. Lampa trebuie sa fie aprinsa tot timpul?
9. Cand sa le schimb apa?
Cam atat, daca imi mai vin in minte intrebari, le pun. Stiu ca e cam repede sa ma gandesc la toate astea, dar sunt curioasa :mrgreen:.
1. Cam cat costa un acvariu mare?
2. Ce incalzitor le trebuie si cat costa? (eu am unul de 5w momentan, si de-abia daca e desmortita apa :roll: -parintii-)
3. Ce filtru trebuie si cat ar costa?
4. Cam cata apa le trebuie?
5. Ce sa le mai pun in acvariu?
6. Cum le schimb apa??? :shock:
7. Ma gandesc si la o lampa UV, care ar fi mai buna si cat costa?
8. Lampa trebuie sa fie aprinsa tot timpul?
9. Cand sa le schimb apa?
Cam atat, daca imi mai vin in minte intrebari, le pun. Stiu ca e cam repede sa ma gandesc la toate astea, dar sunt curioasa :mrgreen:.
Graptemys Pseudogeographica Pseudogeographica - ZoZy (2 ani)
Trachemys Scripta Elegans - BuBu (2 ani)
Trachemys Scripta Elegans - Callie (2 ani)
daca ai sa cauti pe forum ai sa vezi ca o sa gasesti raspunsuri la toate intrebarile tale :)
www.dives-fashion-design.ro
Cursuri de croitorie!
Cursuri de croitorie!
LOL chiar is toate raspunsurile pe forum, si exista functia search..
Anyway:
1.Acvariu de 375 L , sticla de 8mm costa 260Ron
2.Incalzitor de 100w- 50-80Ron
3.Poti sa construiesti modelul lui monoceros de filtru-100Ron
4.Cat mai multa.cam 200 L ar fi ok
5.Orice care sa aiba legatura cu mediul lor natural.plante pietre etc,nu pune pietris roz si alte rahaturi de corabii scufundate si casute din imperiul roman.
6.saptamanal schimbi 30%.sau adaugi ce se evapora.schimb complet odata pe an daca este cazul.
7.Un neon cu uv e bun -50-100ron
8.7 ore \zi este suficient.
9.am scris la pct. 6
Nu este prea devreme sa te gandesti ci prea tarziu.Trebuia sa te gandesti si sa faci rost de toate cele inainte sa ai broscutele.
:roll:
Anyway:
1.Acvariu de 375 L , sticla de 8mm costa 260Ron
2.Incalzitor de 100w- 50-80Ron
3.Poti sa construiesti modelul lui monoceros de filtru-100Ron
4.Cat mai multa.cam 200 L ar fi ok
5.Orice care sa aiba legatura cu mediul lor natural.plante pietre etc,nu pune pietris roz si alte rahaturi de corabii scufundate si casute din imperiul roman.
6.saptamanal schimbi 30%.sau adaugi ce se evapora.schimb complet odata pe an daca este cazul.
7.Un neon cu uv e bun -50-100ron
8.7 ore \zi este suficient.
9.am scris la pct. 6
Nu este prea devreme sa te gandesti ci prea tarziu.Trebuia sa te gandesti si sa faci rost de toate cele inainte sa ai broscutele.
:roll:
Oski,Moski,Aske,Ri !!
Zozy and BuBu scrie:Mda, usor te-ai scapat :roll: Nu te supara, dar pana caut pe forum ma apuca Craciunul.
:|
Deci, ma poate lamuri cineva sau intreb altundeva? :(_
Mda, usor te-ai scapat si tu - oare pateaza??? - punand citeva intrebari in loc sa cauti raspunsurile pe forum. Ce sa-i faci asa suntem noi, si saraci si cu pretentii!!!
Si ca tot ai mentionat ca doar la anu o sa le schimbi acvaterariul, fara suparare :wink: , dar chiar aveai timp suficient pentru a cauta pe forum.
- Testos juvenil

Re: Cateva intrebari...
Zozy and BuBu scrie: dar sunt constienta ca in vreo 2 ani...
revino peste 2 ani
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
ca sa opriti 1. fluxul de nervozitate din partea celor care s-au saturat de aceleasi intrebari puse de noi veniti si 2. de fluxul de nervozitate si frustrare a celor noi veniti, care sunt intampinati nu in cele mai civilizate maniere :(, eu as propune alegerea persoanelor de pe acest forum care au cunostiintele necesare in ale testoaselor, care prin filtrarea informatiilor adunate pana acum pe forum sa realizeze cateva pagini bine structurate cu toate problemele cu care se confrunta detinatorii testoaselor. sa fie analizate toate problemele aparute pe site (chiar si cele haioase, naive, etc.) si ele sa fie explicate in parte in pagina in care intra ca tematica. o incercare apare pe site la subcapitolele de sus ca de ex. Primii pasi..., insa nu e de ajuns (stiu ca cele mai multe sunt in constructie...). astfel daca intra o noua persoana pe grup sa fie usor si civilizat condusa spre pagina de care are nevoie. si ar fi mare nevoie de o astfel de sintetizare a informatiilor, fiindca daca citesti un topic unele postari contin informatii corecte dar ca replica sunt postarile care sunt eronate. sunt multe persoane necunoscatoare care sunt indecisi in alegerea variantei corecte! si clar ca obosesc in a cauta si a face diferenta dintre userii care stiu ce vorbesc si care isi dau cu parerea! parerea mea...
de ex. daca vorbim de pompe intra problema tipului, firma, pret, puterea, rezistenta, cumparat sau construit (daca ultimul, cum...), asezarea in acvaterariu, mod de intrebuintare, curatarea, schimbarea componentelor, etc., etc. numai pentru pompe as deschide o pagina! ganditi-va...
de ex. daca vorbim de pompe intra problema tipului, firma, pret, puterea, rezistenta, cumparat sau construit (daca ultimul, cum...), asezarea in acvaterariu, mod de intrebuintare, curatarea, schimbarea componentelor, etc., etc. numai pentru pompe as deschide o pagina! ganditi-va...
http://www.tiborsos.webs.com
Trachemys Adoptions - Romanian Coalition
http://www.freewebs.com/trachemysadoption
cand sunt 7 topicuri despre "nu mananca" si apare inca unu nou.,. inseamna ca sigur nu le`a citit pe celelalte. topicurile lipicioase contin destul de multe informatii care au raspuns la o multime de intrebari. e mai usor sa intrebi decat sa citesti sa vezi si altii ce`au avut de nu a mancat. asta a fost doar ca exemplu. iar cu exemplu dat de tine tibor.. este cam greu. daca se vb de filtru... cel care se ocupa va zice de filtrul lui nu de toate filtrele, sau comparativ. multi nu`s multumiti de tetratec dar capacitatea lor este mai mare ca a unui eihem. cel de 700l costa 340 ron de la tetratec, iar eihemu 767 ron. oare pe ce dai banii? pe ala mai scump sau ala mai ieftin? nu inseamna neaparat daca e scump este si bun. iar eu cand am descoperit forumul 3 zile am stat si`am citit toate topicurile chiar daca aveau 12 pagini. fiecare raspuns ma ajuta cumva sa inteleg mai bine diversele probleme care le am sau pot aparea, dar unii dintre ei nu.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
raspunsul tau e si da, si nu... numai urmand propunerea mea se poate oferi un ajutor real persoanelor interesate, nu prin afisarea unor pareri contraditorii...
exemplul cu filtrele: fiecare tip are avantaje si dezavantaje, acestea trebuiesc punctate. problema rezolvata.
exemplul cu filtrele: fiecare tip are avantaje si dezavantaje, acestea trebuiesc punctate. problema rezolvata.
http://www.tiborsos.webs.com
Multumesc pt. raspunsuri si imi cer scuze daca am fost nepoliticoasa. Nu m-am gandit la functia 'search' si m-am uitat pe forum mult in cautarea raspunsurilor, dar nu am gasit, de aceea am deschis acest topic. Va rog sa ma iertati. Si multumesc inca o data pt. raspunsuri.
Graptemys Pseudogeographica Pseudogeographica - ZoZy (2 ani)
10 mesaje
|Pagina 1 din 1